Przy piwie o… odchudzaniu

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • przemo70
    † 1970-2019 Piwosz w Raju
    • 2007.05
    • 1501

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie panikuj, to dopiero w przyszłym roku
    Ale będzie balanga a oktawa może zacząć się dużo wcześniej
    Save water, drink beer ...

http://www.parowozy.com.pl/
    http://www.kamery.wolsztyn.pl/
    https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

Comment

• kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
      KRótko mówiąc - więcej mięcha, mniej kartofli.

PS. Ciekawe, dlaczego roslinożercy nie polecją nam kartofli - tanie wszak są. A każą jeść jakieś liście i inne bzdury. Kratofle przecież są wegetariańskie.
      Jak pisze Montignac ziemniaki służyły kiedyś jedynie do skarmiania świń, dopiero fala głodu sprawiła, że weszły do jadłospisu ludzkiego.
      Dla mnie było to dość traumatyczne, bo ja ziemniaki uwielbiałem. Pod każdą postacią - w mundurkach, pure, pyzy, kluski śląskie, kopytka, frytki, kuleczki ziemniaczane, placki ziemniaczane itd. Ale da się. No i ruskie pierogi. No tutaj poległem. Pierogi jem. Tyle, że zamiast 20szt zjadam 8szt i 4 porcje surówek i IG jakoś się wyrównuje.
      Last edited by kopyr; 2009-11-24, 23:00.
      blog.kopyra.com

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
        Tyle, że zamiast 20szt zjadam 8szt i 4 porcje surówek i IG jakoś się wyrównuje.
        20 sztuk - chyba bym pękła Ja normalnie jem 6-8 sztuk, surówek już nie zmieszczę. W moim przypadku MŻ oznaczało by chyba nie jeść wcale

No dobra, kupiłam sobie DVD z gimnastyką, że niby bardziej mnie zmotywuje - mam zamiar w końcu coś z tym zrobić.
        Rozmowa na zakupach - podchodzę do Slavoya z dwiema płytkami - jedna za 19.99 zł, a druga za 9.99 zł. Pytam, którą brać. Slavoy:
        - a ile razy to włączysz?

Wzięłam tę za 9.99
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• kopyr
          • 2004.06
          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
          20 sztuk - chyba bym pękła Ja normalnie jem 6-8 sztuk, surówek już nie zmieszczę. W moim przypadku MŻ oznaczało by chyba nie jeść wcale
          Gdzie Rzym, gdzie Krym. Jak Ty ważysz połowę tego co ja, to może i nie zmieścisz 20szt, ja spokojnie zmieszczę.
          blog.kopyra.com

Comment

• Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

Montignac kłamie. ziemniaki były najpierw rośliną ozdobną (koniec XVII w.). Dopiero przełom XVIII i XIX w. spowodował, że stały się podstawowmy produktem spozywczym, przy czym w większej części Europy stało się to raczej w drugiej połowie XIX w.

Comment

• abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

Wy tam się spierajcie a mi dokładnie stukną miesiąc odkąd rozpocząłem odchudzanie. Wynik jest zadawalający nawet bardzo, minus dziewięć kilogramów!
              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• ziomal-111
                Porucznik Browarny Tester
                • 2006.09
                • 288

Gratulacje abernacka ale 9 kg w miesiąc to strasznie duzo. Żeby tylko nie odbiło sie to na Twoim zdrowiu (odpukać)
                Browar gawron to witaminy!!

Comment

• kopyr
                  • 2004.06
                  • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                  Wy tam się spierajcie a mi dokładnie stukną miesiąc odkąd rozpocząłem odchudzanie. Wynik jest zadawalający nawet bardzo, minus dziewięć kilogramów!
                  Problem jest tylko taki, że organizm ma mechanizmy mające dać Ci przetrwanie. Właśnie mu zakomunikowałeś, że nadeszła fala głodu. W związku z tym przestawi się on na bardziej efektywne działanie i postara się z dostarczanego mu pożywienia wycisnąć więcej niż w czasach luksusu. Objawia się, to tym, że zaczniesz chudnąć coraz wolniej, co nawet nie jest wielkim problemem, bo te 9kg to niezły wynik, ale... Problem zacznie się wtedy gdy uznasz, że już efekt jest zadowalający i zaczniesz jeść i pić normalnie, a organizm nadal jest w systemie głodowym. Co gorsza nauczony doświadczeniami postanowi coś odłożyć na następne fale głodu. Tak się właśnie objawia efekt jo-jo.
                  Zdecydowana większość osób otyłych odchudzała się w swoim życiu po kilkadziesiąt razy. Dlatego MM jest lepsza, bo od początku wiesz, że zmiany wprowadzasz na stałe. Lepsza jest stała (oczywiście w granicach rozsądku) nadwaga, niż huśtawka -5kg, +6kg, -7kg, +8kg. Bo niestety zwykle średnia idzie w górę.
                  blog.kopyra.com

Comment

• Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

...Wy tam się spierajcie a mi dokładnie stukną miesiąc odkąd rozpocząłem odchudzanie. Wynik jest zadawalający nawet bardzo, minus dziewięć kilogramów!...
                    To mały pikuś. Ja potrafię na jednej bitwie schudnąć około 5 kg. (od piątku do niedzielnego wieczora. Faktem jest, że nic nie jem wtedy, jak również, że wracam do wagi w ciągu tygodnia lub dwóch).

... stukną ...
                    Co to jest?

Comment

• Marcin_wc
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.09
                      • 2115

To mały pikuś. Ja potrafię na jednej bitwie schudnąć około 5 kg.
                      Chyba jak Ci ktoś karabin ukradnie.

Comment

• Krzysiu
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.02
                        • 14936

Nie. Ważę się przed i po kazdym wyjeździe.

Ja nie jestem takim leniem, jak ty. Jak się nabiegasz przez dwa dni z całym tym bagażnikiem na plecach, to nie ma siły, żebyś nie schudł.

Comment

• Marcin_wc
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.09
                          • 2115

Ja nie jestem takim leniem, jak ty. Jak się nabiegasz przez dwa dni z całym tym bagażnikiem na plecach, to nie ma siły, żebyś nie schudł.
                          Nie wątpię, bo mało jest osób tak leniwych jak ja. 5kg w dwa dni, nie świadczy o odwodnieniu? Jak na chudnięcie, czyli utratę tłuszczu, to bardzo szybkie tępo.

Comment

• Krzysiu
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.02
                            • 14936

Może i świadczy, ale nawadniam się w tym czasie dość intensywnie. Ale dwa dni bez jedzenia, z 25 kg na plecach, swoje robi.

Comment

• abernacka
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.12
                              • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                              (...) Problem zacznie się wtedy gdy uznasz, że już efekt jest zadowalający i zaczniesz jeść i pić normalnie, a organizm nadal jest w systemie głodowym. Co gorsza nauczony doświadczeniami postanowi coś odłożyć na następne fale głodu. Tak się właśnie objawia efekt jo-jo.
                              (...)
                              Tego bym się nie obawiał. Bo nie po to teraz robię sobie tyle wyrzeczeń, aby zaraz to wszystko poszło na marne.
                              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pancernik
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.09
                                • 9787

Zacząłem 12.11. Dzisiaj wszedłem na wagę, jest 5,4 kg mniej. Gram dalej .

Comment

Przetwarzanie...
                                X