Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika swerd
Napiwek
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesJak mu się nie podoba niech ulice zamiata!„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesA za co? Za jego umycie rąk? Jest tam jak dupa od srania i ma nalewać piwo. Jak mu się nie podoba niech ulice zamiata!Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesZatem pani na Poczcie za naklejenie znaczka za nas też ma sobie doliczyć napiwek? Co to kurka za głupie zwyczaje. Mnie za moją pracę żaden klient nie płacił! A każdy żyłuje jakby kasy nie miał.
Nie ma sie co tak unosic, tutaj po prostu pewne zawody (barman, kelner, fryzjerka) otrzymuja minimalne (federalne) wynagrodzenie, tj. 5,15 $ na godzine, razy 40 godzin pracy w tygodniu daje okolo 200$ pensji tygodniowo, czyli smieszna kwote.
W zwiazku z tym ich zasadniczym wynagrodzeniem sa tzw. tip-y, czyli napiwki, wynoszace okolo 10% wartosci zamowienia, ale jesli np. kelner obsluguje przy jednym stole wieksza ekipe to daje sie wiecej.
Dzieki temu moga cos zarobic, ale emerytury to beda miec mikroskopijne
Co kraj to obyczaj5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik...ale emerytury to beda miec mikroskopijne
Co kraj to obyczajLast edited by e-prezes; 2006-07-09, 16:26.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesA u nas to będziemy mieć rzeczywiście lwie...
dlatego, przy całej sympatii dla amerykańskiego piwowarstwa moja noga w tym dziwnym kraju nie postanie!Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesZatem pani na Poczcie za naklejenie znaczka za nas też ma sobie doliczyć napiwek?
Comment
-
-
Napiwek jest formą, w której wyrażamy swoje zadowolenie z poziomu obsługi. Jeżeli nam nie odpowiadała, nie dajemy napiwka. Im wyżej ją oceniamy, tym wyższy napiwek.
Ja stosuję zasadę, że daję tam, gdzie jestem obsługiwany dobrze i przy stoliku. Jeżeli chodzę sam, napiwku nie daję. Dawałbym może barmanom gdyby potrafili porządnie nalać piwo.
Comment
-
-
Napiwek się nie należy jak "psu micha". Ale jeśli czuję się wręcz dopieszczona przez obsługę w lokalu..z przyjemnościa daję napiwek (obojętnie czy to jest fryzjer czy kelner..). Zdaję sobie sprawę, że podziękowanie to też niemało, ale bądźmy realistami: podziękowanie, które ma wymierny charakter jest jeszcze milszeMłode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
Jest też popularna taka metoda: podobało się - dajemy napiwek, nie podobało się - zabieramy szklankę
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaJest też popularna taka metoda: podobało się - dajemy napiwek, nie podobało się - zabieramy szklankę
Comment
-
Comment