Osz, że też w Brovarii leją świeże...Bo mi się ich napiwki bardzo podobają
Napiwek
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaJest też popularna taka metoda: podobało się - dajemy napiwek, nie podobało się - zabieramy szklankęLast edited by JAckson; 2006-07-11, 14:27.MM961
4:-)
Comment
-
-
Zwykle daję napiwek, jak mnie w danym momencie na niego stać.
Daję np.: w Oslo na spotkaniach bractwa: mamy zniżkę 1 zł na piwie lanym w czasie spotkań, to tę złotówkę zostawiam na barze . W inne dni płacę normalnie, więc w takim przypadku co za różnica.fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaJest też popularna taka metoda: podobało się - dajemy napiwek, nie podobało się - zabieramy szklankęPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyPodobnie w taksówkach - jeżeli taksówkarz pomoże z walizami, po drodze zabawi rozmową, to czemu nie zaokrąglić w górę należnej mu zapłaty?
ewentualnie jest też opcja dla zbieraczy kołpaków...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zbysiaDaję np.: w Oslo na spotkaniach bractwa: mamy zniżkę 1 zł na piwie lanym w czasie spotkań, to tę złotówkę zostawiam na barze . W inne dni płacę normalnie, więc w takim przypadku co za różnica.
Wy w Oslo też macie taką przesympatyczną brunetkę z kręconymi włosami, która nie potrafi piwa z pianą nalać ale aż się prosi o napiwek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumJa też daję napiwek (...) tej ładnej dziewczynie, która choć nie zawsze piwo porządnie naleje, to przecież jest taka ładna
a my potem zawsze piwo żle nalane...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumI słusznie. Kiedy pracowałem w pizzeri dzięki napiwkom wychodziłem ŚREDNIO 7-8 zł za godzinę
Napiwki daję m.in. fryzjerowi, taksiarzowi, donosicielowi pizzy do domu etc.
W knajpie zostawiam wtedy kiedy obsługa mi się podoba i nie mam zastrzeżeń. Choć dość często sie zdarza, że nie zostawiam ani grosza kiedy muszę długo czekać, lub po prostu nie jestem zadowolony z obsługi.
I tu nawet uroda kelnerki nie pomoże.
Barmanom raczej napiwków nie zostawiam.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16To taką Francję np., też będziesz musiał sobie odpuścić.
Przeliczmy teraz sytuacje typu: barman sam a nas dwoch-komu sie bardziej oplaca?
Reszta napiwkow zalezna od 'urody barmana'
Stany to stany, pierwszy tego przykladem jest siec amerykanskich restauracji T.G.I Freeday's w polsce, gdzie wyraznie w menu jest napisane aby do kwoty na jaka sie skonsumuje doliczyc 10% czy 15% napiwkuJa kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy
Comment
-
Comment