Nie wiem no ja takiej Eurowizji nie oglądam, po fakcie dość przypadkowo widziałem tych kolesi z jednostajnym tekstem a Lordi to kawałek teledysku jakiegoś. W sumie to odniosłem takie wrażenie że to jakiś niby anty kicz, a jednak... sterowany kicz. Coś takiego mniej więcej jak Cool Kids Of Death jeżeli ktoś kojarzy...
LORDI - Eurowizja 2006
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumekCoś takiego mniej więcej jak Cool Kids Of Death jeżeli ktoś kojarzy...Ostatnia zmiana dokonana przez kot_z_cheshire; 2006-07-21, 22:32.Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wcFunky, groovy itd.Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Comment
-
-
Moje oglądanie Eurowizji ograniczyło się do zobaczenia migawki z Teleekspresie dnia następnego, i zdziwienia wynikiem.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Jestem córką Wielkiego Brzucha. Razem z moim tatką głosowałam na ten zespół. Po raz pierwszy zobaczyłam ich na Eurowizji. To jest muza! To jest czad! Nim sie wypowiecie, koniecznie zobaczcie teledyski.
Tak, to jest to: "Hard Rock! Chwalmy Pana!"
Pozdrawiam
~>Ne$!<~
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wcHardcore, nie disco.
Siedzi własnie obok mnie i masz szczęście, że nie jestes w zasięgu jej rąk!
Comment
-
-
A mnie Lordi śmieszy co najwyżej. Nie sądzę, żeby te plastikowe przebierańce obnażyły jakąkolwiek nędzę Eurowizji, bo jej obnażać nie trzeba. Wszyscy doskonale wiedzą, że ten festiwal to tylko produkt telewizyjny (z krótkimi nogami zresztą) bo przecież ostatnią artystką która dzięki wygranej pokazała się w światku muzycznym jest Celine Dion. Wcześniej była jeszcze Abba i to koniec sukcesów Eurowizji w kreowaniu gwiazd...
A wracając do Lordi - panowie grają prehistorycznego hard rocka w nieco wygładzonej wersji. Ich image jest co najwyżej żałosny - wolę popatrzyć i posłuchać Kinga Diamonda, który konsekwentnie i od wielu lat siedzi w takim horror-metalu.
Poza tym w jego muzie jest fantastyczna technika gitarowa i wokalna, czego w przypadku Lordi dopatrzyć się nie sposób.
Podsumowując - dla mnie Lordi to kicha.
Comment
-
-
Dla mnie Lordi to taka sama "szokujacą" komercja jak Sigue Sigue Sputnik mająca na celu zwrócenie na siebie uwagi wyglądem, a nie muzyką. Ktos w ogóle pamięta SSS?Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2006-07-24, 09:25.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Hmm..A czy ktoś w ogóle wypowiadał się na temat niesamowitych wartości artystycznych zespołu Lordi? Raczej tematem była ich...niecodzienność na plastikowej Eurowizji w rytmie disco.
Bo że są taką ciut (eufemizm) parodią gatunku, chyba nie ma watpliwości i dyskusja porównująca ich wartość do klasyki gatunku jest tak sensowna jak goździk przy kożuchuMłode koty mają adhd, niestety.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik...komercja jak Sigue Sigue Sputnik mająca na celu zwrócenie na siebie uwagi wyglądem, a nie muzyką. Ktos w ogóle pamięta SSS?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshireHmm..A czy ktoś w ogóle wypowiadał się na temat niesamowitych wartości artystycznych zespołu Lordi? (...)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshire...niecodzienność na plastikowej Eurowizji w rytmie disco.
Comment
-
-
A Wy chłopaki zaraz tak na poważnie... Chyba zbyt serio chcecie traktować muzykę rockową jako taką.
Oczywiście, że dzisiaj trudno Lordi stawiać przy Diamondzie. Ale też ten pierwszy ma bawić pastiszem, ironią i strachem (takim trochę na pół serio). Nawiązania ich muzyki do tej z lat 70 są bardziej lub mniej udane. Niemniej utwór „Hard Rock! Hallelujah” z pewnością jest udanym, hardrockowym i melodycznym utworem. Parę innych też można by wyłuskać ze skromnej dyskografii tego zespołu.
Bardzo dobrze o przyszłości grupy wypowiadał się Udo Dirkschneider z Accept. Zresztą przyjął on zaproszenie do nagrania ostatniego krążka (miło słyszeć tam jego wstawki) wraz z Dee Sniderem z Twisted Sister, gitarzystą Jay Jay Frenchem oraz byłym gitarzystą Kiss - Brucem Kulickiem.
Moim zdaniem to bardzo dobrze, że taki zespół podjął wyzwanie (tak! Bo Eurowizja to przecież obciach!) i stanął w szranki na tym mizernym jakościowo festiwalu. Chłopaki wbili niesamowitego klina pomiędzy dwa nurty w kręgu osób zajmujących się organizacją tej imprezy. Prąd ludzi otwartych na nowości dostał dzięki nim, oraz dzięki chłopakom z Litwy, świeży zastrzyk, ku ogromnemu niezadowoleniu konserwatystów. Jak tuż po tegorocznym konkursie czytałem w gazetach, jest szansa na odmianę festiwalu. Ale o tym przekonamy się już za rok. Tegoroczna Eurowizja, właśnie dzięki Lordi i Litwinom, była pierwszą, którą w dużej mierze obejrzałem.
PS. No i miło mi, że jest coś, czego wraz z córką mogę z przyjemnoscią posłuchać i... objerzeć.
Dotychczas leciało Tokio Hotel! Zatem zmiana jakościowa kosmiczna.
A Iommi, to najlepiej czuje sie w klimatach prehistorycznych dionzaurów... Stary juz jest...
Comment
-
Comment