Czy chcecie wątek z murami miejskimi?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Czy chcecie wątek z murami miejskimi?

Pomyślalem, że temat średniowiecznych obwarowań miejskich jest dość interesujący. Ogólnie jest raczej w przewodnikach dość często omijany i mało kto zwraca uwagę na to, że kawałek muru połozony blisko Waszych domów jest częścią historii miasta w którym mieszkacie. Stąd ta ankieta z pytaniem czy chcecie mieć taki kolejny historyczno-architektoniczny wątek czy mam sobie darować?
    Dobrze by było aby i ART sie tez wypowiedział
    26
    Tak
    80,77%
    21
    Nie
    19,23%
    5

The poll is expired.

Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • e-prezes
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

jeśli ART nie ma nic przeciw to co ja mogę mieć do tego

Comment

• dkrasnodebski
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.05
      • 2316

Czytuję temat o zamkach to i o murach chętnie poczytam, ale pewnie wszystko zależy od Arta.
      Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebski
        Czytuję temat o zamkach to i o murach chętnie poczytam, ale pewnie wszystko zależy od Arta.
        No właśnie, bo ilość fotek w takich tematach zapewne sporo obciąża...
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• becik
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
          No właśnie, bo ilość fotek w takich tematach zapewne sporo obciąża...
          Właśnie dlatego chcialem aby i ART się wypowiedział
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Doodeck
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.05
            • 1612

Każdy z nas poza piwem może mieć inne hobby: samoloty, zamki, polityka, hippika, antyczne posągi, bobsleje, motyle, gwiazdy disco-polo itd.
            Przy piwie o różnych rzeczach się rozmawia i nikt nam tego nie może zabronić.
            Nie bardzo widzę sens tej ankiety - ten, kogo mury nie obchodzą, po prostu nie będzie o tym czytał i koniec.
            Co do fotek - wystarczy je umieścić na którymś z darmowych serwerów i podać link.
            Dalekosiężny
            Obserwator
            Obiektów
            Dynamicznie
            Epatujących
            Ciekawymi
            Koncepcjami

Comment

• becik
              🍼🍼
              • 2002.07
              • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck
              Każdy z nas poza piwem może mieć inne hobby: samoloty, zamki, polityka, hippika, antyczne posągi, bobsleje, motyle, gwiazdy disco-polo itd.
              Przy piwie o różnych rzeczach się rozmawia i nikt nam tego nie może zabronić.
              Nie bardzo widzę sens tej ankiety - ten, kogo mury nie obchodzą, po prostu nie będzie o tym czytał i koniec.
              Wiesz co, masz rację Zorientuję się jak to z tymi linkami będzie.
              Bardziej mi chodziło o obciążanie serwera zdjęciami niż o sam wątek ale w tym momencie sprawa by się sama rozwiązała.

Comment

• Shlangbaum
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2005.03
                • 5828

Wątek jest ciekawy ale może faktycznie bez fotek go zrobić

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• pezet
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2006.03
                  • 481

Wiernym czytelnikiem historyczno - architektonicznych wątków jestem i tym samym popieram pomysł. Jeśli chodzi o fotki to wydaje mi się, że takie wątki bez ilustracji sporo tracą.

Mam nadzieję, że sam coś ciekawego dopiszę.
                  Zdrówko
                  „Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
                  Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
                  Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• kot_z_cheshire
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.11
                    • 2201

Hmm..Taki wątek nie byłby od rzeczy. I tak czytam z zapartym tchem wątek o zamkach, pałacach i spichrzach, więc taki o murach mnie osobiście bardzo by ucieszył
                    Młode koty mają adhd, niestety.
                    Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
                    Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
                    Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

Comment

• Cez
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.01
                      • 1789

w murach miejskich trafiają się baszty, wieże to dopiero zapiera dech
                      Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23928

po małych porządkach :

ja nie mam nic "naprzeciwko" aby zdjęcia były w takim temacie zamieszczane, o ile coś na nich widać i miłośnicy takich tematów pozapiwnych robią zrzutę
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

Po kliknięciu na link wyświetla mi się mój profil premiumowy. Czy to znaczy, że zrzuta będzie na mnie?

Comment

• grzeber
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2002.05
                            • 2875

Temat na pewno interesujący więc jeśli powstanie to będe do niego zaglądać.

Boje się jednak jednego, że takie tematy powstające nie ukrywajmy aby przedstawić pasję jednej lub kilku osób (nic nie umniejszając Becikowi, który faktycznie wkłada w to masę czasu i chęci) staną się zachętą do powstawania kolejnych np. o motylach, daktylach, chrabąszczach, starożytnych ruinach, buddyjskich klasztorach itp. , które oczywiście odpowiednio przedstawione (np. tak jak robi Becik z zamkami i podobnymi budowlami) są bardzo interesujące ale obciążają serwer. Tak więc decyzja wg mnie należy do ARTa.

PS: Po ostatniej rozmowie ze Schlangbaumem wpadł mi pomysł ze on mógłby założyć temat z zabytkami epigraficznymi, których w kole naukowym mają zinwentaryzowanych około 45 tysięcy .
                            pozdrawiam
                            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• dkrasnodebski
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.05
                              • 2316

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                              Po kliknięciu na link wyświetla mi się mój profil premiumowy. Czy to znaczy, że zrzuta będzie na mnie?
                              Nie masz racji Żą. Wyświetla się mój.
                              Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

Przetwarzanie...
                              X