Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arokey
Słów kilka o "klasycznych" alkoholach
Collapse
X
-
Nie spotkałem się u nas z reklamą Jack'a Daniel'sa w TV. Nie można zaprzeczyć, że został wykreowany na klasykę. Poza tym też pod banderą Jack Daniel's można spotkać cuda jak Single Barrel w karafkach za naprawdę spore pieniądze.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu. -
-
Wątek został wydzielony z tematu: Ciechanów, Kilińskiego 8, Pub Ciechan (przy browarze). Teraz możecie go kontynuować bez problemu, przynajmniej z mojej stronyŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Ale w filmach to już mamy ostry product placement. Trudno się dziwić firmie, że się reklamuje.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wcJack Daniels, to coś jak Bud.
O jakości i oryginalności Jacka nie będę się rozpisywał bo wystarczy poczytać o tym szlachetnym trunku choćby w internecie.
Zdrowietym razem zacną Tennessee whiskey.
A to, że pokazują w TV nie dyskwalifikuje produktu i nie obniża jego jakości.
Widziałem w TV reklamy Chimay, Westmalle, Duvel i innych zacnych belgijskich piw i jakość jakoś po emisji nie spadła.„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pezetPorównanie Jacka do Buda to wielka obraza tego pierwszego i albo nie piłeś Jacka albo amerykańskiego Buda
O jakości i oryginalności Jacka nie będę się rozpisywał bo wystarczy poczytać o tym szlachetnym trunku choćby w internecie.
Zdrowietym razem zacną Tennessee whiskey.
(...)
Jeżeli najzwyklejszy to porównanie do bud'a powiedzmy, że jest trafne, ale jeśli już był to 'single barrel', to porównanie chybione...Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CezJeżeli najzwyklejszy to porównanie do bud'a powiedzmy, że jest trafne.
Nie wiem czy, wydaje mi się negatywne, zdanie na temat "zwykłego" JD wynika z jego wielkiej popularności?„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
-
Zwykła filtracja, a proces charcoal-mellowed - chyba nie ma co porównywać. Do tego te min. 2 lata w dębowych, wypalanych (odpowiedni stopień oczywiście) beczkach, odpowiednie warunki itd. Oczywiście, że jest to masowy produkt ale czy my (konsumenci) nie jesteśmy temu troszkę winni. Smakowało, chcieliśmy więcej, akurat JD się postarał i już.
Co do mody, popularności JD czy Jaśka to chyba jest teraz regres - tak mi się wydaje.
No i nigdy moje podniebienie (i nie tylko) nie podążały za modą
Przyznam się, że szkocką, tennessee czy bourbon'a pijam bardzo rzadko bo nie są to moje ulubione trunki choć smaczki można tam ciekawe wyciągnąć. Jak ktoś coś dobrego ma i nie wleje tam coli lub wrzuci tony lodu to z ochotą szklaneczkę wychylę.
Pozdrawiam„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wcDla mnie JW i JD w podtawowych wersjach to zwykła masówka..
Comment