Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez
Słów kilka o "klasycznych" alkoholach
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cezhmmmm to może jak odpowiednio ubrana to i cenę coś osładza
A ceny u nas w sklepie najniższe w mieście. Cały Tomaszów się zjeżdża po gorzałkę i piwko .
Comment
-
-
-
Raz próbowałem ale mogę polecić bourbon`a z Labrot&Graham Destillery 'Woodford Reserve...' chyba coś tam było dalej . Ta destylarnia należy do korporacji Brown-Forman, która też posiada whiskey Jack Daniel`s więc z dostępnościa nie powinno być kłopotu.
Świetne są szkockie whisky ale potrzebowałbym paru dni na zdobycie nazw niezłych i chyba niedrogich trunków, które próbowałem u znajomego w sklepie. Jeśli masz czas to mogę to sprawdzić.
Pozdrawiam.„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Jutro po południu chcę udać się na zakupy. Nie będą to jakieś specjalistyczne sklepy tylko raczej zwykłe monopolowe lub hipermarkety. W ostateczności kupię jakiegoś JWalker. Chciałem JDanielsa, ale widziałem w jednym sklepie za 180zł. To trochę za dużo.MM961
4:-)
Comment
-
-
Ten Woodford Reserve powinien być w dobrych monopolowych. Moi znajomi, u których próbowałem tego bourbon`a, maja taki zwykły sklep-hurtownie z alkoholami.
Jeśli JD to poszukaj Gentleman Jack. To dużo lepszy Jacek ale niestety nie pamiętam ceny.„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
180pln? To jaki on był? W Geant'ach widziałem litrowego JD za 100pln. Też polecam Tullamore Dew.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec180pln? To jaki on był? W Geant'ach widziałem litrowego JD za 100pln. Też polecam Tullamore Dew.
Czyli lepszy jest Tullamore Dew niż zwykły JD?MM961
4:-)
Comment
-
-
Jak na Single Barrel to podejrzanie tani. Wiesz, kwestia subiektywna. Ogólnie to dwa różne gatunki. Ale jeżeli zależy nam na aspektach smakowych to polecałbym właśnie irlandzkie whiskey.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Swoją drogą, moje osobiste zdanie jest takie, że za tą cenę lepiej kupić sobie litr śliwowicy łąckiejSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson(...) Czyli lepszy jest Tullamore Dew niż zwykły JD?
Pewnie już zrobiłeś zakupy ale może innym razem weź pod uwagę zielonego Jasia. Jeszcze z półtora roku temu kosztował prawie 200zł, obecnie w niektórych hipermarketach można kupić już za ok 130 zł.
A to trunek juz przedni.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikTullamore to taka sama masówa co czerwony Jaś.
Masówka , a jednak dobra .Last edited by mr-perez; 2006-10-10, 20:13.
Comment
-
Comment