picie z butelki, szczególnie zielonej - a smak piwa ;)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lukex
    Porucznik Browarny Tester
    • 2005.12
    • 262

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    nie wiem czy to czas i miejsce na takie spory, ale jak sobie życzysz...

ad. 1 moja opinia o BP (t.j. kręgu krakowskim) jest niezmienna i nadal uważam, że na piwie to oni się nie znają. ba, nawet przychylam się do zdania mojej siostry: "a, to ci od picia piwa!". kultura osobista jednak nie pozwala mi obrażać gospodarza, gdy jestem zaproszony na jakąś ich imprezę toteż nie były to tak dosadne stwierdzenia.
    ad. 2 dla mnie też najważniejszym jest smak. jeśli pozwalam sobie na picie piwa z butelki to tylko dlatego, że nie mam z czego się napić i tylko dlatego, że znam to piwo już dobrze.
    tak się głupio składa, że jest mi to obojętne czy będziesz pił z butelki czy z innego naczynia. możesz pić nawet przez słomkę...
    ad. 3 przejrzyj dokładnie moje oceny. jedną ze składowych jest pienistość, ta bywa różna i tak też oceniam, czasem na 2 czasem na 5. spokojnie znalazłbym jednak piwo do oceny na 1, tylko po co??
    wniosek do wniosku: nie bardzo rozumiem, bo nawet składnie nie potrafisz napisać tego o co ci chodzi. zaskoczony jestem tylko tym, że gorączkujesz się bez sensu. ilość postów i czas na forum nie ma tu znaczenia, staż piwowarski także. mnie też zdaża się pleść głupoty i też trudno mi się przyznać do błędu.
    Ciagle próbujesz mi wmawiać jakieś błędy , ja takowych nie widze.Widze tu tylko odmiennośc zdań.Z resztą podejrzewam że Twoje jak zarówno innych kolegów biorących udział w dyskusji ulubiony typ piwa to na pewno nie lager.Także ja napisałem co napisałem i się nie będe powqtarzać do znudzenia.Jak człowiek jest otwarty na nowości to je jakoś rozwarzy ,jak nie jest to ich nie rozważy.Wybór podejscia zależy od Was.

Comment

• darko
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.06
      • 2078

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukex
      Jak człowiek jest otwarty na nowości to je jakoś rozwarzy ,jak nie jest to ich nie rozważy.
      Dobre .

Comment

• ZIOMEK2
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.09
        • 2523

a tą zieloną to chyba Heniek lub Pilzen wynalazł i chyba nie dla oryginalności jeno, żeby piwko smakowało - co ?

Comment

• jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

może nie mieli innego szkła w tym czasie, lub barwnika. Grolsch przeszedł na brązowe.
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Bardzo lubię czytać dyskusje, w których strony w ogóle sie nie rozumieją
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

Ja tylko nie rozumiem dlaczego tego Złotego Bażanta nie mozna się z kufla napić Jeżeli siedze sobie w domku, mam kufel/szklanke to bezsensem jest moim zdaniem picie piwa z gwinta. W warunkach polowych to co innego, ale przelanie piwa nie wpływa na odczucia smakowe negatywnie, a wręcz przeciwnie o czym mówili już przedmówcy.

Comment

• kopyr
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2004.06
                • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
                Ja tylko nie rozumiem dlaczego tego Złotego Bażanta nie mozna się z kufla napić Jeżeli siedze sobie w domku, mam kufel/szklanke to bezsensem jest moim zdaniem picie piwa z gwinta. W warunkach polowych to co innego, ale przelanie piwa nie wpływa na odczucia smakowe negatywnie, a wręcz przeciwnie o czym mówili już przedmówcy.
                Lukex'a nie przekonasz. Wg niego jak przelejesz piwo do szklanki/pokala/kufla to ono zdecydowanie straci na smaku, a zapach się "wypłyci". Ja dałem sobie spokój z dyskusją z lukex'em, bo nie ma ona najmniejszego sensu.
                blog.kopyra.com

Comment

• darko
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.06
                  • 2078

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                  Bardzo lubię czytać dyskusje, w których strony w ogóle sie nie rozumieją
                  A ja sama jesteś jedną ze ston, to też lubisz?

Comment

• Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko
                    A ja sama jesteś jedną ze ston, to też lubisz?
                    Pijesz do czegoś?
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• cine
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2006.05
                      • 32

w sprawie dupy: uważam, że jest czas na picie piwa z butelki i jest czas na picie piwa z naczyń. w domu wolę z gwinta bo: dłużej utrzymuje się nasycenie gazem, bo nie traci smaku i nie traci równowagi, znaczy nie nabiera gorzkości. a nie w domu lubię z kufla, bo fajnie jest się napić z kufla.

Comment

• darko
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.06
                        • 2078

Dzisiaj to tylko do lustra .

Comment

• darko
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.06
                          • 2078

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cine
                          bo nie traci smaku i nie traci równowagi, znaczy nie nabiera gorzkości.
                          Następny Ilu jeszcze dzisiaj?

Comment

• sergioP
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2005.09
                            • 1271

Nie rozumiem całej tej dyskusji.
                            ...wiem jedno ze zielona butelka pomoga w zwiększeniu goryczki !!
                            Przecież to jest oczywiste.
                            Tak samo jest z mentolowymi papierosami ( te pakowane w zielone paczki są bardziej miętowe od tych zapakowanych w paczki białe), a kwiaty z kwiaciarni, w których są drewniane drzwi, pachną bardziej intensywnie.
                            Takich przykładów można przytoczyć mnóstwo, ale po co skoro
                            ...wiem jedno ze zielona butelka pomoga w zwiększeniu goryczki !!
                            - Wiesz Luciu, co ci powiem?
                            - ???
                            - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
                            Dzień dobry panu.
                            Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

• lukex
                              • 2005.12
                              • 262

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
                              napisałem o co chodzi kilka postów wcześniej z tym przelewaniem ,także spojrz proszę

Comment

• lukex
                                • 2005.12
                                • 262

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioP
                                Nie rozumiem całej tej dyskusji.
                                chodzi o to że Kopyr uważa że zielona butelka wcale nie wpływa na zwiekszenie goryczki i że tam wcale nie wlewają lagera tylko zwykłe piwo podwójnie chmielone.Także o to chodzi i ja tego tak nie popuszcze (bo uwielbiam lagery), dlatego cała ta dyskusja.

Comment

Przetwarzanie...
                                X