Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
picie z butelki, szczególnie zielonej - a smak piwa ;)
Collapse
X
-
-
-
może nie mieli innego szkła w tym czasie, lub barwnika. Grolsch przeszedł na brązowe.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Bardzo lubię czytać dyskusje, w których strony w ogóle sie nie rozumieją
Comment
-
-
Ja tylko nie rozumiem dlaczego tego Złotego Bażanta nie mozna się z kufla napić Jeżeli siedze sobie w domku, mam kufel/szklanke to bezsensem jest moim zdaniem picie piwa z gwinta. W warunkach polowych to co innego, ale przelanie piwa nie wpływa na odczucia smakowe negatywnie, a wręcz przeciwnie o czym mówili już przedmówcy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4Ja tylko nie rozumiem dlaczego tego Złotego Bażanta nie mozna się z kufla napić Jeżeli siedze sobie w domku, mam kufel/szklanke to bezsensem jest moim zdaniem picie piwa z gwinta. W warunkach polowych to co innego, ale przelanie piwa nie wpływa na odczucia smakowe negatywnie, a wręcz przeciwnie o czym mówili już przedmówcy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darkoA ja sama jesteś jedną ze ston, to też lubisz?
Comment
-
-
w sprawie dupy: uważam, że jest czas na picie piwa z butelki i jest czas na picie piwa z naczyń. w domu wolę z gwinta bo: dłużej utrzymuje się nasycenie gazem, bo nie traci smaku i nie traci równowagi, znaczy nie nabiera gorzkości. a nie w domu lubię z kufla, bo fajnie jest się napić z kufla.
Comment
-
-
Nie rozumiem całej tej dyskusji.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukex...wiem jedno ze zielona butelka pomoga w zwiększeniu goryczki !!
Tak samo jest z mentolowymi papierosami ( te pakowane w zielone paczki są bardziej miętowe od tych zapakowanych w paczki białe), a kwiaty z kwiaciarni, w których są drewniane drzwi, pachną bardziej intensywnie.
Takich przykładów można przytoczyć mnóstwo, ale po co skoro
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukex...wiem jedno ze zielona butelka pomoga w zwiększeniu goryczki !!- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4Ja tylko nie rozumiem dlaczego tego Złotego Bażanta nie mozna się z kufla napić Jeżeli siedze sobie w domku, mam kufel/szklanke to bezsensem jest moim zdaniem picie piwa z gwinta. W warunkach polowych to co innego, ale przelanie piwa nie wpływa na odczucia smakowe negatywnie, a wręcz przeciwnie o czym mówili już przedmówcy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioPNie rozumiem całej tej dyskusji.
Comment
-
Comment