Witam, podchodziłem do tematu ze dwa razy.
Wreszcie przekonałem się, żem głupi jak but i może brać forumowa rozświetli mi prawdę o tym co niesie ze sobą internet.
Wiem,to przykład samokrytyki obywatelskiej (albo samoobywatelskiej krytyki ), ale powód jednak jest.
Otóż, jestem ciemny w tym sieciowych niuansach.
Przykład z dziś.
Czytam sobie dzisiejsze wiadomości o nowej - już V RP - i na wp.pl znajduję takie zdanie "No to po prostu ROTFL".
NOŻ KUŹWA, A PO LUDZKU SIĘ NIE DA!!!!!!!!!!!!!
Oczywiście wymogło to na mnie poznanie tego tajemniczego rotfl-a, alem już zdegustował się wiadomością.
A teraz do rzeczy.
Czy byłaby możliwość utworzenia tutaj jakiegoś minisłownika internetowego języka, tj. napisanie skrótu i jego wyjaśnienie?
Mogiem zacząć:
lol, LOL - ot po prostu Hahaha
BTW - Bydgoskie Towarzystwo Wioślarskie lub "przy okazji" *
IMO, IMHO - po ludzku "moim zdaniem" **
ROTFL - podobno oznacza "tarzam się po podłodze ze śmiechu" - zaiste wybitne
* - a o ileż piękniejsze byłoby uzycie "a propos", czy "nota bene"; ciekawe ilu by zrozumiało
** - właściwie H w imhu - powinno oznaczać skromnym, ale iluż skromnych w tym internecie jest
Wreszcie przekonałem się, żem głupi jak but i może brać forumowa rozświetli mi prawdę o tym co niesie ze sobą internet.
Wiem,to przykład samokrytyki obywatelskiej (albo samoobywatelskiej krytyki ), ale powód jednak jest.
Otóż, jestem ciemny w tym sieciowych niuansach.
Przykład z dziś.
Czytam sobie dzisiejsze wiadomości o nowej - już V RP - i na wp.pl znajduję takie zdanie "No to po prostu ROTFL".
NOŻ KUŹWA, A PO LUDZKU SIĘ NIE DA!!!!!!!!!!!!!
Oczywiście wymogło to na mnie poznanie tego tajemniczego rotfl-a, alem już zdegustował się wiadomością.
A teraz do rzeczy.
Czy byłaby możliwość utworzenia tutaj jakiegoś minisłownika internetowego języka, tj. napisanie skrótu i jego wyjaśnienie?
Mogiem zacząć:
lol, LOL - ot po prostu Hahaha
BTW - Bydgoskie Towarzystwo Wioślarskie lub "przy okazji" *
IMO, IMHO - po ludzku "moim zdaniem" **
ROTFL - podobno oznacza "tarzam się po podłodze ze śmiechu" - zaiste wybitne
* - a o ileż piękniejsze byłoby uzycie "a propos", czy "nota bene"; ciekawe ilu by zrozumiało
** - właściwie H w imhu - powinno oznaczać skromnym, ale iluż skromnych w tym internecie jest
Comment