Linux Mandriva-konfiguracja i oprogramowanie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • emes
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
    Też dołączyłem do grona linuxowców, od wczoraj morduje Mandrive 2007. Jak na razie nie mam nawet neta (Neo+Sagem 800) opisów jest w necie mnóstwo, ale każdy inny .
    Powoli poznaję konsolę roota i inne wynalazki.
    W "konfiguracji komputera" > "sieć i internet" > "konfiguracja nowego interfejsu sieciowego..." > "DSL" ; masz automatyczną instalację modemu Sagem i sieci Neostrady. Przynajmniej teoretycznie, bo sam tego nie sprawdzałem.

Comment

• mark33
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.04
      • 3283

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
      W "konfiguracji komputera" > "sieć i internet" > "konfiguracja nowego interfejsu sieciowego..." > "DSL" ; masz automatyczną instalację modemu Sagem i sieci Neostrady. Przynajmniej teoretycznie, bo sam tego nie sprawdzałem.

Nie znam nikogo komu by się udało tak prosto i automatycznie zainstalować NEO,
      a wierz mi troszkę poszperałem w necie.

Comment

• Wujcio_Shaggy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.01
        • 4628

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
        Wyłącznie teoretycznie - ja to trenowałem pod Mandrivą 2005 i instalacja NEO wymagała trochę gimnastyki; przede wszystkim dlatego, że sterownik Sagem USB nadaje się do chrzanu tarcia...

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
        (...) Jak na razie nie mam nawet neta (Neo+Sagem 800) opisów jest w necie mnóstwo, ale każdy inny. (...)
        Z tego, co pamiętam, trzeba ściągnąć sterownik eagle-usb/ueagleatm oraz firmware (www.eagle-usb.org) i zainstalować (i skompilować, wymagane nagłówki kernela). Konfiguracja opisana na tejże stronie.
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

Przetwarzanie...
        X