Wczoraj były urodziny mojego najlepszego przyjaciela. Ponieważ jesteśmy zagorzałymi fanami Monty Pythona to postanowiliśmy z kolegą zrobić Łukaszowi barek na piwo w postaci Królika Trojańskiego z Monty Pythona i Świętego Grala.
Konstrukcja jest w pełni drewniana. Koła są ruchome i mogliśmy Królika dotoczyć do kolegi. Całość obiliśmy zamszem a kurtynkę zrobiliśmy z lnianego płótna. Koledze spodobało się. Oczywiście prezent zostawiliśmy pod drzwiami i nawialiśmy w krzaki. Wielce była zdziwiona cała rodzina, które po usłyszeniu dzwonka do drzwi zobaczyła któlika pod domem. Fajne miny mieli
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Ian McTeagle (czy jak on tam się pisze) - Antologia :
-"Gdybyś pożyczył mi sześć pensów to bym gazetę sobie kupił"
-"Pożycz no kilka drobnych do czwartku - jestem goły, ale oczekuję przekazu, wtedy ci oddam"
-"Czy mogę dostać 50 funtów na naprawę szopy"
-"Czym jest 20 funciaków dla pieprzonego banku"
-"Pożycz 1000 funciaków"
A oto jakie dzieła mógłby Ian napisać, gdyby nie był Szkotem:
-"Panie Notlop, nogi bardzo panu spuchły"
-"Jestem lekarzem ginekologiem na przerwie obiadowej(tym spod Szkota)"
-"Nie twierdzę, że wycieczka Panią uleczy, ale wielu robotników nieźle się ubawi"
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.
Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
Jako że miałem pewien udział w wydaniu tej książki, to ją tutaj prezentuję. "Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego" to polskie tłumaczenie Piotra Kucharskiego znanej na arenie międzynarodowej pozycji Johna Palmera How to Brew. Everything You Need to Know to Brew Great...
Comment