Gdzieś kiedyś przeczytałem, że wśród rzeczy wiecznych, najkrócej trwającą jest właśnie "miłość na wieki".
Czy istnieje Miłość na Wieki? I od Pierwszego Wejrzenia?
Collapse
X
-
To chyba nie ma znaczenia jak to działa na poziomie molekularnym..
Ja wierzę.. i w jedno, i w drugie.
I są to jedne z niewielu rzeczy, w które wierze.
A jakby ktoś chciał to służę przykładami.fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarekGdzieś kiedyś przeczytałem, że wśród rzeczy wiecznych, najkrócej trwającą jest właśnie "miłość na wieki".gdzie się piwo warzy
tam się dobrze darzy
Comment
-
-
1. Odpowiedź na to pytanie zależy od interpretacji słowa "miłość"
2. Nie wierzę - na "pierwsze wejrzenie" oglądamy tylko powierzchowność, a nie kocha się za wygląd.
Comment
-
-
Wydaje mi się że :
1. To zależy od czlowieka, czy jest zdolny do prawdziwej, głębokiej miłości ( w sensie tzw uczuć wyższych , nie mylić z zakochaniem). Wiąże sie to z pewnego rodzaju dojrzałością emocjonalną tegoż czlowieka.
2. Od tego,czy obiekt miłości jest rownież dojrzały i skłonny do tego, żeby o tę miłośc dbać.
3. Czasem od wcześniejszych doświadczeń życiowych.
ZDECYDOWANIE TAK, pod warunkiem,że ktoś nie wyobraża jej sobie jako permamentnego stanu uniesienia.
Comment
-
-
Wydaje mi sie ,że uczucie zwane milością inaczej wygląda na różnych etapach życia ze sobą dwojga kochajacych się ludzi. To uczucie dla kogoś , kto nie szuka silnych wrażeń spowodowanych feromonami, albo kogoś, kogo lęk wyrzuca ze zbyt bliskiego zwiazku z drugą osobą.Poza tym,w każdym związku istnieją silne pozytywne emocje i negatywne. Problem polega na tym ,żeby te pozytywne mogły przesłonic i mieć przewagę nad negatywnymi.Wtedy miłośc ma szansę przetrwać.
Comment
-
-
"Choroba zwana miłością..."
Jak większość chorób zakaźnych może być od pierwszego kontaktu, a niektóre z chorób to i na wieki, znaczy do grobowej deskibigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Od pierwszego wejrzenia - to ja nie wiem bo to i wzrok nie ten a i okulary coraz mniej pomagają.
A na wieki - bójcie się Boga, przeca nikt tyle nie żyja. Śmiem twierdzić, że każdy kto o swoje aktualnej miłości mówi, że to ta na wieki czy też na zawsze staje się kłamcą w momencie kiedy jego uczucia trafiają do kogoś innego. Dopiero po wszystkim możemy stwierdzić czy miłość nasza była miłością na zawsze. O ile wogóle można to stwierdzić.
Na swoim przykładzie: wiem kogo kocham i chciałbym żeby to trwało i trwało ale człowiek nigdy nie wie co będzie jutro.
Comment
-
Comment