Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa
Tragedia na Śląsku
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaAle porównanie strzeliłeś
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaTak naprawdę nie wiem co Kiszot chciał tym postem wyrazić.
Jeśli cześć i szacunek ofiarom - to wybrał sobie,delikatnie mówiąc, nienajlepsze miejsce. Od tego są księgi kondolencyjne.
Jeśli zaś chciał zaznaczyć, że praca górnika jest niebezpieczna - to przekonywać nikogo o tym nie musi. Wszyscy o tym wiedzą. Nie zmienia to jednak faktu, że sami górnicy sobie taki niebezpieczny zawód wybrali....
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miodekAle tu od razu pyskówka "a bo górnicy", czemu nas tak nienawidzicie?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot(...) Miodek napisał rację.Jeżeli gdzieś jest jakiś temat o górnikach to z większości postów zieje nienawiścią.
Wcześniej górnicy byli mi calkowicie obojętni, zawód bardziej niebezpieczny niż inne, ale nie mniej niż np policjanta. Moja niechęć do górników narodzila się w momencie ich protestów i demonstracji podczas których niszczyli moje miasto. Sami sobie jesteście winni bo sami w ten sposób wyrabiacie opinie nie o samym zawodzie ale o ludziach, którzy przyjeżdzają podchmieleni (nie wszyscy) i niszczą co tylko mogą
Napisze Ci Panie Kolego że tym swoim postem pogłębiasz jeszcze różnice i wzajemne animozje, po co Ci to? Zamiast bić pianę z Miodkiem pokaż, że i górnik to też normalny człowiek jak wielu z nas, z którym mozna normalnie pogadać i napić się piwa bez zarzucania innym, że wszyscy Was nienawidzą.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Wiecie co?
W tych tekstach powyżej jest już wszystko tylko nie respekt dla śmierci i szacunek dla zmarłych.
Dajcie wreszcie temu pokój.
WSZYSCY.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Masz rację Adam.Szkoda tylko,że nie można powiedzieć prawdy bo zostaje opacznie zrozumiana.
Dlatego wnioskuję o zamknięcie tematu.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Wiecie co?
W tych tekstach powyżej jest już wszystko tylko nie respekt dla śmierci i szacunek dla zmarłych.
Dajcie wreszcie temu pokój.
WSZYSCY.
Faktycznie, może najlepiej przy ciężkich tematach schować głowę w piasek i się nie odzywać.
Ale wskaż mi Adamie choć jeden post, który wskazuje na kogokolwiek, że nie ma szacunku do śmierci i zmarłych. Chyba sam trochę przesadzileś w swoim osądzie.
Kiszot - napisz mi więc tą prawdę o jakiej piszesz, tu czy na PW.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Prawda jest taka,że gdy tylko pojawi się jakakolwiek wzmianka o górnikach na tym forum to 3/4 forumowiczów zaczyna sie jeżyc jak kot na widok psa.I co by nie pisac to górnik zawsze jest zły i przez niego Polska nie może byc krajem mlekiem i miodem płynącym.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Zamykam temat, mało rozwojowy się zrobił delikatnie mówiąc.
Comment
-
Comment