Refleksja

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • angasc
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.04
    • 977

Refleksja

Podczas warzenia nowego wytworu piwopodobnego i po spożyciu kilku butelek poprzednich wytworów, naszła mnie taka otóż refleksja, iż przysłowie " Jak Pan Bóg dopuści, to i z kija wypuści" na tym forum nabiera nowego znaczenia.....

A tak przy okazji jedno z moich przysłów uluboinych: " Na pochyłe drzewo nawet Salomon nie naleje"

Related Topics

Collapse

• otvirak
    The aftersip :)
    otvirak
    Szanowni P.T. Forumowicze
    Proponuję zabawę następującą, na której pomysł wpadłem po degustacji (z całą pewnością jednorazowej!) piwa Namysłów Pils. Otóż po pierwszym łyku wyrwał mi się z gardzieli okrzyk: 'Co to takie słodkie?!'. To właśnie 'the aftersip' , czyli refleksja...
    2018-01-05, 19:38
  • becik
    Browary 1994-2004, refleksja
    becik
    Porządkując dziś papierki znalazłem informację o polskim browarnictwie w 1994 roku. 10 lat temu w Polsce było czynnych 102 browary!!! Po dziesięciu latach w/g listy na browar.biz czynnych jest 69. Biorąc pod uwagę Piasta oraz Zakrzów to chyba można już śmiało stwierdzić, że dee facto...
    2004-05-22, 20:18
  • spider74
    Worek zacierny do kosza - refleksja 1
    spider74
    Wczoraj wykorzystalem urlop do uwarzenia IRA wg recptury z BA. Uzlem po raz pierwszy do tego wora zaciernego, ktory mial mi ulatwic zycie. NIESTETY UTRUDNIL:
    1. przypalil sie (spalil) w dwoch miescach
    2. filtracja przebieglala 2 razy dluzej niz normalnie
    3. worek uzyty pozniej...
    2007-03-07, 11:47
  • spider74
    UWAGA na termomentr elektroniczny IKEA - refleksja 2
    spider74
    Zacierajac IRA uzylem wydawaloby sie fajnego termometru z alarmem z IKEA (na Allegro ok. 20 zl z przesylka). Zaciealem, zacieralem... wedlug przepisu w tem ok. 68-69 stopni, minela godzina, druga. W koncu proba jodowa byle negatywna - brzeczka o ladnym rubinkowym kolorze. Mysle sobie dlugo bylo ale...
    2007-03-07, 11:57
  • kloss
    Patrol piwny - Martynika
    kloss
    Niewielka wyspa na Karaibach (Małe Antyle) stanowiacą zamorski departament Francji.
    Piwnym eldoradem w żadnym razie nie można jej nazwać, chociaż w porównaniu z nieodległą, również francuską Gwadelupą nie jest żle.
    Piwa oczywiscie nigdzie nie brakuje, ale jego wybór pozostawia...
    2012-11-28, 14:46
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...