Sprzed kilku lat gdy były stare kasowniki i pewno w drugim wagonie mógł być inny zestaw dziurek.
Dowcipy, które śmieszą tylko nas
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Obecnie problem kasowania biletów w drugim wagonie rozwiązuje się przez likwidację drugich wagonów i wprowadzanie do eksploatacji tramwajów "jednoprzestrzennych".
PS. Jacer - kasownik zawsze pokazuje nr wagonu, nieważne czy za pomocą dziurek, czy nadrukuLast edited by Wujcio_Shaggy; 2011-09-21, 12:02.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Facet grzebie kijem w "sławojce". Podchodzi drugi i pyta:
- Co robisz?
- A bo marynarka mi wpadła.
- No co ty? Przecież nie będziesz już w niej chodził?!
- No tak, ale w kieszeni miałem drugie śniadanie.
Kobieta miała przynieść mocz do analizy. Przynosi całe wiadro.
Lekarz: A z ilu to dób?
- A z mojej jednej.TMspoko
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedziPS. Jacer - kasownik zawsze pokazuje nr wagonu, nieważne czy za pomocą dziurek, czy nadrukuMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziTo chyba w Warszawie , i chyba jesteś bardzo młody jeżeli nie pamiętasz kasowników ręcznych, dziurkowych.
Ale z tego, co nie pamiętam, to dziurkacz wygryzał w bilecie datę dzienną oraz dwie ostatnie cyfry numeru taborowego. Tak było w Warszawie, Łodzi i Krakowie, a zapewne i wszędzie – bo skąd by kontroler wiedział, czy bilet został skasowany w kontrolowanym pojeździe, czy w innym parę godzin wcześniej?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąWujcio to smarkacz, na zlotach zawsze nam piwo nosi.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedziNie, stary jestem, a nie pamiętam, bo mnie skleroza rąbnęła.
Ale z tego, co nie pamiętam, to dziurkacz wygryzał w bilecie datę dzienną oraz dwie ostatnie cyfry numeru taborowego. Tak było w Warszawie, Łodzi i Krakowie, a zapewne i wszędzie – bo skąd by kontroler wiedział, czy bilet został skasowany w kontrolowanym pojeździe, czy w innym parę godzin wcześniej?
Comment
-
-
W Warszawie też kanar kasował papierek, bo tak mu było łatwiej porównywać i nie musiał rozkminiać układu dziurek, który wcale nie był intuicyjny. Możliwe, że we Wrocławiu panował system "losowy" – ale nie miałby on większego sensu – łatwiej było wymagać od faceta ustawiającego kasowniki codziennie rano "na zajezdni" wstawiania bolców w konkretnym układzie, niż inwencji w wymyślaniu unikalnych układów dziurek.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
3x3 w układzie takim jak widać z przodu kasownika.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Ten kasownikowy motyw przypomniał i mój pierwszy rok studiów w Krakowie czyli połowę lat 80-tych. Mój kolega z akademickiego pokoju pełen zestaw podziurkowanych biletów, po wejściu do tramwaju dziurkował czystą karteczkę i wyszukiwał odpowiedni wzór nadziurkowanego już biletu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryx Wyświetlenie odpowiedziTen kasownikowy motyw przypomniał i mój pierwszy rok studiów w Krakowie czyli połowę lat 80-tych. Mój kolega z akademickiego pokoju pełen zestaw podziurkowanych biletów, po wejściu do tramwaju dziurkował czystą karteczkę i wyszukiwał odpowiedni wzór nadziurkowanego już biletu.
Comment
-
-
A propos biletów.
Wchodzą kanary do autobusu. Jeden z pasażerów poproszony o bilet mówi: miesięczny.
Kanar prosi mimo wszystko o okazanie mu biletu a gdy widzi podawany mu zwykły bilet mówi: Jaki to miesięczny? Przecież to bilet jednorazowy.
Na to pasażer: Chyba wiem co mówię - od miesiąca na nim jeżdżę.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Comment