No cóż. To była jedyna odpowiedź, która nie wymagała dalszej dyskusji... Kto ma lub miał trzyletnie dziecko, ten wie, jak trudna byłaby polemika, że Śląsk jednak ma kibiców... Każdy z nas przecież zna baśń Andersena "Nowe szaty Cesarza".
A w Koszalinie to co tam hula? Bałtyk, Gwardia...? Zapełniają trybuny kibice?
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Grabarze piją wino i sobie gadają:
- Pogoda ładna, nie za ciepło, ciśnienie stabilne... nie ma co liczyć na sercowców, ciśnieniowców ani cukrzyków...
.
.
.
.
.
.
.
.
- Taaa... - mówi drugi - martwy sezon...
Opuścił nas BroGuziec. Nie, nie umarł, ale ogłosił na fejsie koniec bbiz i wypisał się.
Powinno to być w temacie "informacje bez żadnego znaczenia", ale uznałem, że nie będę zakładał osobnego tematu dla jednej informacji bez żadnego znaczenia.
Skoro prawie nie udzielal sie na bbizie to niewielka strata dla tego portalu.
Ja dowiedzialem sie o tym koledze dopiero od Ciebie Krzysiu, bo zrobiles mu tym wpisem reklame
A skoro on, cytujac za FB "Nie znalazl w pamieci zadnych milych chwil, wartosciowych ludzi czy dyskusji zwiazanych z bbizem" to poco ma sie chlopina meczyc skoro nie potrafi rozmawiac z innymi ludzmi.
Pierwszy raz widzę, że ktoś taki był na bbizie, ale po przyjrzeniu się zdjęciom, to piwowar browaru Perun, który tu udzielał się pod nickiem bzium, czy jakoś tak.
Tak na marginesie pożegnania piwowara Peruna z browar.biz przytaczam z głównej strony dwie ostatnie oceny jego piwa Jasny Grom:
"Przeciętne APA, niezbyt przyjemny maślany aromat, ale po za tym jest całkiem w porządku."
"Moje trzecie podejście do tego piwa i znowu jest przeciętne - głównie przez tą goryczkę - która wypada tak sobie pod względem jakościowym. Można je wypić ze smakiem, ale konkurencja jest jednak lepsza. Warka 15.10.2016."
Kolejny piwowarski rycerz nie znoszący krytyki, obrażony?
- Idziesz z nami po pracy na piwo?
- Nie. Boję się, że to znów źle się skończy. Tak jak wczoraj.
- A co było wczoraj?
- Poszedłem z wami na piwo. Kiedy wróciłem do domu, w przedpokoju zobaczyłem żonę w lateksowej masce i stroju sado-maso. Za nią stał sąsiad i ją od tyłu... no wiecie co. Wkurzyłem się. Sprałem sąsiadowi mordę, żonę wyrzuciłem na klatkę schodową, a sam wyciągnąłem piwko z lodówki i siadłem przed telewizorem. Przerzucając kanały zastanawiałem się, co zrobić dalej z tą sytuacją. Nagle zauważyłem, że kolejność kanałów mi się nie zgadza. Rozejrzałem się po pokoju, wstałem, przeprosiłem sąsiada, wpuściłem sąsiadkę z powrotem do środka i poszedłem do swojego mieszkania.
Na bezludnej wyspie ląduje 50 panów i 1 pani. Po miesiącu pani mówi:
- Panowie dość tych świństw! I wiesza się na drzewie.
Po następnym miesiącu jeden z panów mówi:
- Panowie dość tych świństw, zakopujemy kobietę!
Po następnym miesiącu jeden z panów mówi:
- Panowie dość świństw, odkopujemy kobietę!
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Przyniesione ze szkoły przez Igora:
Komentator - na trybunach szał, kibice zrywają się z krzeseł, piękna akcja Polaków i gooool. Następna akcja, znowu kibice przecierają oczy, nikt nie siedzi -...goooolll
...
Mija chwila: Komentator - to co teraz się dzieje nie da się opisać, jeszcze głośniej na trybunach...- z szatni wyszła na boisko drużyna Niemiec.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Rozmawia córka z ojcem.
- Tatku! Jestem zakochana w chłopaku, który mieszka bardzo daleko. W Australii! Chyba wyjdę za niego za mąż!
- Taki kawał drogi? To jak ty go znalazłaś??
- Poznałam go na portalu randkowym. Zostaliśmy znajomymi na Facebooku, prowadziliśmy długie pogawędki na czacie WhatsApp, a później mi się oświadczył na Skypie i teraz od dwóch miesięcy jesteśmy razem poprzez Vibera. Potrzebne mi jest twoje błogosławieństwo i życzenia na nowej drodze życia.
- Więc tak! Jeśli nadążam?... Powiecie sobie "TAK" na Twitterze, kupicie dzieci na Amazonie płacąc poprzez PayPal. A jak ci z nim coś nie wyjdzie to go sprzedasz na Allegro?
Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...
Comment