Hajto: Musiałem strzelić dwa piwa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kishar
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.10
    • 1691

Wiadomość z onetu pośrednio związana z piwem.
    Fakt/WH/09 sierpnia 2004 09:35

Największą niespodziankę w pierwszej kolejce Bundesligi sprawiła drużyna Bartosza Bosackiego i Tomasza Hajty. 1. FC Nurnberg wygrał na wyjeździe z Kaiserslautern 3:1.

- Nie popadamy w euforię, To tylko trzy punkty. Potrzebujemy jeszcze 37, żeby się utrzymać. Taki jest cel. Coś więcej – będzie niespodzianką. Bartek Bosacki wypadł bardzo dobrze. Zagraliśmy wspólnie dopiero drugi raz. Chyba od trzech lat nie zdarzyło się, żeby Polak wyjechał za granicę i od razu wskoczył do pierwszego składu – powiedział „Faktowi” Tomasz Hajto.

Hajto z Bosackim na stadionie zostali jeszcze długo po meczu.

- Wylosowano mnie do kontroli dopingowej. Musiałem strzelić dwa piwa, żeby się wysikać. Spieszyłem się, bo na mecz przyjechali trener Edward Klejndinst i kierownik kadry Rola-Wawrzecki. Było takie małe polskie spotkanie, bo przyszedł jeszcze Kamil Kosowski – dodał Hajto.

Ciekawe co to były za piwa????
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24016

bardzo prosze takie doniesienia zamieszczać w dziale "Przy Piwie", nie tutaj.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Related Topics

Collapse

• Daray
      Brak wyraźniej fermentacji po 48h
      Daray
      Dzień dobry,

W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
      2023-03-13, 20:01
    • e-prezes
      Włochy, Bolonia, Via San Rocco 1, Il Punto
      e-prezes
      Jak coś ma w nazwie samochód, którym jeżdżę to musiałem odwiedzić. Zmuszać się też specjalnie nie musiałem, bo w drodze do nikąd sam się znalazł.
      Jeśli dobrze pamiętam 6 kranów. Same włoskie piwa, ale dwa które próbowałem to były z Birificio Dada.
      Przyszedłem zaraz...
      2023-02-06, 21:22
    • bastion
      Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
      bastion
      Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
      2025-01-10, 21:09
    • darekd
      Eichbaum, Cronus German Pilsner
      darekd
      Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
      Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
      2025-01-04, 01:50
    • darekd
      Neulich, Original
      darekd
      Malutki browarek z własnym lokalem w berlińskiej dzielnicy Neukölln.

Summer Ale
      4,9% alk.
      20 IBU

Chmiele: Monroe (DE) i Comet (US)

https://neulich.de/bier/original/

Choć gdzie indziej podają, że dodatkowo jest jeszcze chmiel Magnum...
      2024-12-14, 01:43
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...