Tutaj znajdziesz chyba najwięcej info o plaskaczach. Oprócz tego istnieje jeszcze Benchmark. W zakładce artykuły i recenzje, wybierasz wg kategorii Monitory LCD.
Takiego Samsunga mają moi rodzice i bardzo sobie chwalą.
Ja używałem go parenaście razy i nie mam mu nic do zarzucenia jako monitor sprawdza się naprawdę dobrze. Nie wiem jak wygląda opcja TV bom niczego na nim nie oglądał.
To ja podaję propozycję cenowo nierozsądną, ale za to technologicznie zaawansowaną - Sharp LL1513D . Przy czym podana tam cena jest przynajmniej o 100 dorarów zawyżona.
Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
No tak, tylko on kosztuje 2500-3000zł
20'' kosztuje kole 700 papierów, to chyba już do przyjęcia
Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.
Nie wiem jak to jest w monitorach , ale czujnik natężenia światła w pomieszczeniu mam w telewizorze. W zależności od natężenia światła zmienia się jasność obrazu. Szczerze mówiąc po stosunkowo krótkim użytkowaniu tej funkcji wyłączyłem ją - denerwowały mnie ciągłe zmiany obrazu po zapaleniu światła, wyjściu słonca zza chmury czy wręcz po przejściu kogoś pomiędzy telewizorem a śródłem światła. Miałem wrażenie że działa to zbyt szybko i przez to sprawia kłopt w oglądaniu obrazu ( częste zmiany jasności).
Teraz oglądam telewizor bez tej funkcji.
Przy okazji prosze o poinformawanie nas o podjętej decyzji dotyczącej wyboru monitora, bo sam jestem w podobnej sytuacji co Ty i dlatego śledzę ten wątek
Przy okazji prosze o poinformawanie nas o podjętej decyzji dotyczącej wyboru monitora, bo sam jestem w podobnej sytuacji co Ty i dlatego śledzę ten wątek
Oczywiście że napiszę jaki był mój wybór jak sie już zdecyduję bo tylko na początku wydawało się to proste .Na początku chciałem monitor z wbudowanym tunerem tv ale jest mały wybór takich LCD i jest możliwośc wbudowania tunera w kompie.Teraz ostatecznie zdecydowałem sie na Iiyamę ale tam też jest duży wybór między LCD w panorame 20,1" a może 22" albo może zwykła 19" wystarczy do użytku domowego ,czy kupić z tymi czujnikami ruchu i natężenia swiatła ? bo w końcu to zakup pewnie na kilka lat .Może wybór jest za duży i lepiej było wybierać za komuny bo wtedy po prostu bym kupił bo PRZYWIEżLI MONITORY DO SKLEPU
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep
Widziałem w monitorach Iiyama że jest czujnik ruchu i czujnik natężenia światła w pomieszczemiu.Czy to są takie naprawde przydatne sprawy ?
Ja mam w laptopie czujnik natężenia światła i w telewizorze też. Zgadzam się z remfire że w przypadku telewizora jest to dosyć irytujące (jednak nie na tyle żeby chciało mi się szukać w menu opcji wyłączenia tegoż ) ale w komputerze jestem z tego zadowolony. Mam w firmie taką sytuację, że w lecie po południu mam słońce niekorzystnie oświetlające miejsce pracy i ten gadżet trochę polepsza widoczność. Mam porównanie, bo wczesniej pracowałem na komputerze bez tego.
Teraz pozostaje jeszcze pytanie czy już kupić z nową matrycą np Belinea 1980 S1 czy bardziej znaną z profesjonalnych LCD IIyamę ale na starej matrycy ? Cena jest podobna
Ja mam w laptopie czujnik natężenia światła i w telewizorze też. Zgadzam się z remfire że w przypadku telewizora jest to dosyć irytujące (jednak nie na tyle żeby chciało mi się szukać w menu opcji wyłączenia tegoż )
Na szczęście nie musiałem szukać - mam na pilocie stosowny przycisk
Comment