Jaki monitor LCD

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • supersklep
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.01
    • 982

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rolek
    Tutaj znajdziesz chyba najwięcej info o plaskaczach. Oprócz tego istnieje jeszcze Benchmark. W zakładce artykuły i recenzje, wybierasz wg kategorii Monitory LCD.

Dzięki za info , bardzo ciekawe strony o LCD
    Last edited by supersklep; 2007-02-24, 15:22.

Comment

• supersklep
      • 2005.01
      • 982

Mam takie trzy typy w rozsądnych cenach i z parametrami na oko podobnymi do siebie
      Samsung - http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=167366852

LG - http://www.eukasa.pl/pc-i-pda/sklep/.../lg-m1921a-bz/

Hyundai - http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C6100069

Comment

• dkrasnodebski
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.05
        • 2316

Takiego Samsunga mają moi rodzice i bardzo sobie chwalą.
        Ja używałem go parenaście razy i nie mam mu nic do zarzucenia jako monitor sprawdza się naprawdę dobrze. Nie wiem jak wygląda opcja TV bom niczego na nim nie oglądał.
        Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

• supersklep
          • 2005.01
          • 982

Tu jest wiekszy wybór tylko ceny to już są różne http://www.sirius.pl/komputery/towar..._62/Filtr.html
          Last edited by supersklep; 2007-02-26, 16:16.

Comment

• adam16
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2001.02
            • 9865

To ja podaję propozycję cenowo nierozsądną, ale za to technologicznie zaawansowaną - Sharp LL1513D . Przy czym podana tam cena jest przynajmniej o 100 dorarów zawyżona.
            Browar Hajduki.
            adam16@browar.biz
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• BigLebowski
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2006.09
              • 158

Apple Cinema HD Display 23"
              Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.

Comment

• Bombadil13
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.05
                • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BigLebowski
                Apple Cinema HD Display 23"
                No tak, tylko on kosztuje 2500-3000zł
                Poszukuję

Comment

• BigLebowski
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2006.09
                  • 158

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
                  No tak, tylko on kosztuje 2500-3000zł
                  20'' kosztuje kole 700 papierów, to chyba już do przyjęcia
                  Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.

Comment

• supersklep
                    • 2005.01
                    • 982

Widziałem w monitorach Iiyama że jest czujnik ruchu i czujnik natężenia światła w pomieszczemiu.Czy to są takie naprawde przydatne sprawy ?

Comment

• remfire
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.03
                      • 1334

Nie wiem jak to jest w monitorach , ale czujnik natężenia światła w pomieszczeniu mam w telewizorze. W zależności od natężenia światła zmienia się jasność obrazu. Szczerze mówiąc po stosunkowo krótkim użytkowaniu tej funkcji wyłączyłem ją - denerwowały mnie ciągłe zmiany obrazu po zapaleniu światła, wyjściu słonca zza chmury czy wręcz po przejściu kogoś pomiędzy telewizorem a śródłem światła. Miałem wrażenie że działa to zbyt szybko i przez to sprawia kłopt w oglądaniu obrazu ( częste zmiany jasności).
                      Teraz oglądam telewizor bez tej funkcji.
                      Przy okazji prosze o poinformawanie nas o podjętej decyzji dotyczącej wyboru monitora, bo sam jestem w podobnej sytuacji co Ty i dlatego śledzę ten wątek

Comment

• supersklep
                        • 2005.01
                        • 982

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire
                        Przy okazji prosze o poinformawanie nas o podjętej decyzji dotyczącej wyboru monitora, bo sam jestem w podobnej sytuacji co Ty i dlatego śledzę ten wątek

Oczywiście że napiszę jaki był mój wybór jak sie już zdecyduję bo tylko na początku wydawało się to proste .Na początku chciałem monitor z wbudowanym tunerem tv ale jest mały wybór takich LCD i jest możliwośc wbudowania tunera w kompie.Teraz ostatecznie zdecydowałem sie na Iiyamę ale tam też jest duży wybór między LCD w panorame 20,1" a może 22" albo może zwykła 19" wystarczy do użytku domowego ,czy kupić z tymi czujnikami ruchu i natężenia swiatła ? bo w końcu to zakup pewnie na kilka lat .Może wybór jest za duży i lepiej było wybierać za komuny bo wtedy po prostu bym kupił bo PRZYWIEżLI MONITORY DO SKLEPU

Comment

• kony
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2005.08
                          • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep
                          Widziałem w monitorach Iiyama że jest czujnik ruchu i czujnik natężenia światła w pomieszczemiu.Czy to są takie naprawde przydatne sprawy ?
                          Ja mam w laptopie czujnik natężenia światła i w telewizorze też. Zgadzam się z remfire że w przypadku telewizora jest to dosyć irytujące (jednak nie na tyle żeby chciało mi się szukać w menu opcji wyłączenia tegoż ) ale w komputerze jestem z tego zadowolony. Mam w firmie taką sytuację, że w lecie po południu mam słońce niekorzystnie oświetlające miejsce pracy i ten gadżet trochę polepsza widoczność. Mam porównanie, bo wczesniej pracowałem na komputerze bez tego.

Comment

• supersklep
                            • 2005.01
                            • 982

Teraz pozostaje jeszcze pytanie czy już kupić z nową matrycą np Belinea 1980 S1 czy bardziej znaną z profesjonalnych LCD IIyamę ale na starej matrycy ? Cena jest podobna

Comment

• remfire
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.03
                              • 1334

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony
                              Ja mam w laptopie czujnik natężenia światła i w telewizorze też. Zgadzam się z remfire że w przypadku telewizora jest to dosyć irytujące (jednak nie na tyle żeby chciało mi się szukać w menu opcji wyłączenia tegoż )
                              Na szczęście nie musiałem szukać - mam na pilocie stosowny przycisk

Comment

• kony
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2005.08
                                • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire
                                Na szczęście nie musiałem szukać - mam na pilocie stosowny przycisk
                                Muszę sprawdzić, może i ja mam taki przycisk. Telewizor mam od tygodnia więc jeszcze dokładnie pilota nie obejrzałem.

Comment

Przetwarzanie...
                                X