Jaki monitor LCD

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • supersklep
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.01
    • 982

Ostatecznie musiałem się zdecydować na jakąś konkretną markę żeby nie oglądać bez końca dziesiątek podobnych do siebie parametrami monitorów.Wybrałem IIYAMA E1900S-2 ze względu na jakość do ceny no i ze względu na ograniczone miejsce na biurku bo miałem chęć
    na 22" .Tuner tv można wbudować do środka a pivot nie jest aż tak potrzebny jak to reklamują

Comment

• angasc
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2006.04
      • 977

Jeżeli chcesz kupić jakiś monitor, lub innego rodzaju sprzęt komputerowy to daj znać na prv.

Comment

• supersklep
        • 2005.01
        • 982

Dobrze że była 30 dniowa gwarancja na wypalone piksele bo juz oddałem monitor do serwisu bo jest wypalony 1 piksel ,niestety dostanę nowy za 5 dni.Widziałem wcześniej oferty sklepów internetowych sprzedających takie monitory o prawie 200 zł i powiem wam że taki jeden malutki piksel jest widoczny tylko w czarnym kolorze.

Comment

• supersklep
          • 2005.01
          • 982

Wymienili monitorek w 5 dni i teraz jest wszystko ok

Comment

• kishar
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.10
            • 1691

Myślę o kupnie monitora LCD i chyba najchętniej 22 cale, a ze nie musi być to sprzęt profesjonalny tylko głownie - internet,granie,pisanie i filmy.
            to znalazłem takie oferty

lub któryś z tych tak do 1000 PLN

Comment

• slavoy
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛
              • 2001.10
              • 5055

Ja mogę jak najbardziej polecić ten drugi, czyli Iiamę. Użytkuję ten model (a właściwie trochę starszy o symbolu E2200WSV, choć nie dopatruję się żadnych różnic w danych tech...) i jestem w pełni zadowolony.
              Oprócz wbudowanych głośników, które właściwie są, bo są, ale słuchać się niczego na nich nie da i nie należy ich wogóle brać pod uwagę decydując się na zakup, nie ma w tym monitorze nic do czego mógłbym się choć trochę przyczepić.
              Dick Laurent is dead.

Comment

• franekf
                • 2004.06
                • 944

Może ja akurat najlepszym doradcą nie będę, ale też wczoraj kupiłem nowy monitor i miałem podobny dylemat do Ciebie. Moim zdaniem najlepszym wyborem byłaby Iiyama, też myślałem o takim. Pewien minus tych monitorów to brak złącza DVI - za jakiś czas pewnie stanie się ono standardem.
                Pewnie nie tego szukasz, ale ja w końcu kupiłem Eizo 1901 - 19", dobre parametry i naprawdę niezłe wyposażenie. No i jest z Japonii
                Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
                http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
                Piwny Janusz bez Teku

Comment

• slavoy
                  🥛🥛🥛
                  • 2001.10
                  • 5055

Aaaaa, Ja mam wersję ze złączem DVI-D. Z tego co pamiętam, to była dopłata rzędu ~100zł. Poprawa jakości na złączu cyfrowym jest dla niektórych dyskusyjna, dla mnie jednak widoczna. Najlepiej to można zobaczyć podłączając komp dwoma kablami i przełączać między wejściami w monitorze.
                  Dick Laurent is dead.

Comment

• kishar
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2003.10
                    • 1691

Dzięki za pomoc chyba zdecyduję się na iiyama LCD 22 Prolite E2202WSV-B1. 5ms kosztująca coś troszkę ponad 1000 PLN, wersja z ze złączem DVI-D jest droższa o jakieś 140 PLN więc sie cały czas wacham bo nie wiem czy warto dawać więcej kasy za ten bajer

Comment

• franekf
                      • 2004.06
                      • 944

Teraz to może bajer, ale są już modele które mają tylko DVI, więc jeżeli masz zamiar go dłużej używać, to może warto te 140 zainwestować. Poza tym przy dwóch złączach można używać monitora do dwóch źródeł sygnału, czasami może się to przydać.
                      Ale ogólnie z Iiyamą moim zdaniem to bardzo dobry wybór, od kilku "sprzętowców" słyszałem opinie, że monitory tej firmy można kupować w ciemno.
                      http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
                      Piwny Janusz bez Teku

Comment

• kishar
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2003.10
                        • 1691

Właśnie przed chwila podłączyłem iiyame LCD 22 Prolite E2202WS wersja jednak z DVI, i póki co mi się podoba, różnica pomiędzy moja starą 15 CRT jest naprawdę duża.

Comment

• slavoy
                          🥛🥛🥛
                          • 2001.10
                          • 5055

Coś o tym wiem, też przesiadałem się z piętnastki.
                          Gratuluję dobrego wyboru. Za nowy zakup!
                          Dick Laurent is dead.

Comment

• kishar
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2003.10
                            • 1691

Nowy zakup został właśnie opity Westmalle Dubbel Trapist

Comment

• franekf
                              • 2004.06
                              • 944

Jejku a ja swojego Grunengoldem opiłem Ale też jakby coś z Belgii
                              A tak z ciekawości - jaką teraz gwarancję Iiyama daje na martwe piksele?
                              Piwny Janusz bez Teku

Comment

• kishar
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2003.10
                                • 1691

Jeżeli w ciągu 30 dni pojawi się martwy piksel to wymieniają monitor na nowy plus do tego 3 letnia standartowa gwarancja.

Comment

Przetwarzanie...
                                X