Juwenalia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • babalumek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.02
    • 1207

Z 4 dni Wrocławskich Juywenalii (tych największych, bo w sumie w tym roku to się 4 różnych doliczyłem... ) to największe wrażenie zrobili na mnie wczoraj The Animals. Co ten koleś z gitarą wyprawiał! O klawiszowcu też same spuerlatywy, a jak wokalista coś ryknął to aż... przyjemnie było. Dziadki, bo dziadki ale poziom światowy. Mały zgrzyt że na 3 bisa nie wyszli... Poza nimi u nas grało to zwykle co roku w każdym większym mieście.
    P.S. z piwem szkoda gadać. W tym roku były do tej pory Lech, Piast i Żywiec. Wszystko po 4zł za 0,4l, a tak naprawdę 0,3l jak ktoś się przypatrzył. Mnie to już przestaje bawić, i sam robię już co mogę żeby tam nie kupować (czyli popijawa obok przed koncertem albo rzucanie puszek przez płot ) Bo to skandal po prostu...
    MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Chris
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2004.05
      • 812

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chris
      Zapraszam na Wrocławskie juwenalia...a w szczególności na pokaz strongman w wyciskaniu sztangi leżąc z moim udziałem ...start godzina 14:30 pod akademikiem na stadionie olimpijskim.Z uwagi na warsztaty piwowarskie wątpie aby ktokolwiek się pojawił ,lecz zapraszam
      no i to był jeden wielki pic...konkurencje w których mogłbym startować po pijaku,zero powagi...a tylko tego oczekiwałem.
      chickkiller :)

Comment

• monne
        • 2006.02
        • 914

no i to był jeden wielki pic...konkurencje w których mogłbym startować po pijaku,zero powagi...a tylko tego oczekiwałem.
        no może za poważnie podszedłeś do tematu? u nas na ekonomalich były zawody sumo i też DOść odbiegały od rzeczywistości ludzie wchodzili w "napompowane" stroje i robili się sumo hihi i jeden drugiego starał się położyć....
        .

Comment

• Chris
          • 2004.05
          • 812

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika monne
          no może za poważnie podszedłeś do tematu? u nas na ekonomalich były zawody sumo i też DOść odbiegały od rzeczywistości ludzie wchodzili w "napompowane" stroje i robili się sumo hihi i jeden drugiego starał się położyć....
          Jakbym miał niepoważnie podchodzić to pewnie piłbym na spotkaniach forumowych piwo częściej niz pepsi i zamiast ciągnąć zwłoki na jakieś zawody to bym poszedł na karaoke.W życiu można wiele ciekawych rzeczy robić,a zawody są dla mnie czymś wiecej niż rozrywką czy zajęciem. Pozdrawiam

Comment

• monne
            • 2006.02
            • 914

W życiu można wiele ciekawych rzeczy robić,a zawody są dla mnie czymś wiecej niż rozrywką czy zajęciem. Pozdrawiam
            Nie kwestionuję wcale Twojej pasji, tym bardziej, że po sobie wiem co to znaczy. Robisz coś co sprawia Ci frajdę i ma Kolosalne znaczenie, więc robisz to dobrze i chwała Ci za to, oby więcej ludzi znajdowało coś co będzie ich Tak kręcić.

Jakbym miał niepoważnie podchodzić to pewnie piłbym na spotkaniach forumowych piwo częściej niz pepsi i zamiast ciągnąć zwłoki na jakieś zawody to bym poszedł na karaoke.
            Widzisz Chris, rzadko kiedy coś na juwenaliach jest " na serio", raczej są to imprezy z przymrużeniem oka, polewkowe, od których za wiele nie można oczekiwać, a już napewno (moim skromnym zdaniem) poważnego i profesjonalnego podejścia do tematu i właśnie to miałam na myśli pisząc
            no może za poważnie podszedłeś do tematu?
            P.S.
            Co do picia piwa na spotkaniach forumowych to też nie jest zły pomysł
            P.S.S.
            Nie widziałam, że lubisz karaoke
            .

Comment

• Chris
              • 2004.05
              • 812

a w zeszłym roku zawody na juwenaliach wrocławskich były całkiem poważne...dobra to już nie ważne. Twoje Zdrówko!

Comment

• Cyrkonia
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.10
                • 1936

Od wczoraj w Olsztynie trwa Kortowiada i jak to jest co roku bywa, studenci chodzą w swoich wydziałowych koszulkach..... Olsztyn jest kolorowy.........
                w tym roku jedna koszulka jest ............. pseudo-piwna......
                Wydziału Prawa i Administracji
                Attached Files
                www.stat-gra.pl

Comment

• Cyrkonia
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.10
                  • 1936

ale i tak mi najbardziej podoba się koszulka Wydziału Nauk Technicznych....
                  Attached Files
                  www.stat-gra.pl

Comment

• huanghua
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.10
                    • 1910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cyrkonia Wyświetlenie odpowiedzi
                    (...)w tym roku jedna koszulka jest ............. pseudo-piwna(...)
                    Kilka lat temu Wydział Nauki o Żywności też miał motyw piwny na koszulce.
                    Jeszcze gdzieś posiadam tę koszulkę

Patrząc na obecne wzory, przyznam że wzornictwo staje znacznie bardziej profesjonalne.
                    Last edited by huanghua; 2007-05-11, 21:34.
                    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• Cyrkonia
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.10
                      • 1936

Profesjonalne.............. tylko w przypadku geodetów, mechaników itp......
                      bo reszta to tragedia.......... a obecna koszylka WNoŻ w szczególności.......... chyba jest najgorsza.......
                      www.stat-gra.pl

Comment

• becik
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🍼🍼
                        • 2002.07
                        • 14999

Wrócilismy z Juwenalii na terenie UW. Farben Lehre, Starchy na Lachy super. Z Kultu zrezygnowaliśmy. Z piw tylko Lech w cenie 5 zł za plastikowy kubek. Kiełbaski za to były świetną pożywką dla ciała
                        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Maggyk
                          Szara Adminiscjencja
                          🍼
                          • 2004.05
                          • 5617

W Opolu również się zaczęły. Tyle, że u nas zwie się to Piastonalia, ale nie przejęły nas koncerny -lany Namysłów zamkowe, nie wiem po ile, bo jakoś wczoraj siły nie miałam Może dzisiaj uda na się odwiedzić i spróbować lanego Namysłowa, bo o to ostatnio trudno w Opolu.
                          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                          Piwo domowe -
                          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Jaroslav
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            🍼
                            • 2005.10
                            • 967

W Poznaniu zwalczono głupie podziały i juwenalia
                            organizowane są razem przez najważniejsze uczelnie.
                            Wybór miejsca także rewelacyjny - Malta. Wczoraj bawiło
                            się ponad 45 tysięcy ludków, nie chcę zgadywać co się
                            będzie działo w sobotę na finale imprezy. Jedyny mankament
                            to brak dobrego piwa ( KP ).

Comment

• kony
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2005.08
                              • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav Wyświetlenie odpowiedzi
                              ... nie chcę zgadywać co się
                              będzie działo w sobotę na finale imprezy...
                              Jest taka opcja, że ja będę tańczył półnagi gdzieś w okolicach głównej sceny
                              Ale piwo oczywiście przyniosę ze sobą jakieś porządne.

Comment

• Jaroslav
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                🍼
                                • 2005.10
                                • 967

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony Wyświetlenie odpowiedzi
                                Jest taka opcja, że ja będę tańczył półnagi gdzieś w okolicach głównej sceny
                                Ale piwo oczywiście przyniosę ze sobą jakieś porządne.
                                Z tym piwkiem to jest trochę problem, bo na teren polany nie wpuszczają
                                z własnym alkoholem. Ale dla chcącego nic trudnego Też spróbuje
                                przemycić jakąś składankę belgijsko - holenderską

Comment

Przetwarzanie...
                                X