Aldach napisał(a) W Łodzi wg ostatnich doniesień zginęła jedna osoba, trzy są w stanie ciężkim a poszkodowanych może być nawet 70 osób. Chłopak, który zginął zmarł od ran z broni palnej ostrą amunicją
Ciekawe kto i po co miał ze sobą taką broń na juwenaliach. Zgroza
No to popisali się policjanci,chcieli strzelaninę zgonić na chuliganów.Walili oni do studentów,a nie hools Widzewa,którzy zaczęli demolkę gumkami jak i z ostrej amunicji!!!!!
Kolejna pomyłka policji Teraz co ? Kilka popisowych dymisji itp.A człowiek nie żyje,dziewczyna walczy o życie.Przecież nawet jakby to nie była ostra amunicja ,a"tylko" gumowa ,to dlaczego te...celują w głowę.Zabronić tej bandzie używać tej broni,jeśli nie stosują się do przepisów! Dwóch Chuliganów(?) podczas meczu w Chorzowie straciło po jednym oku,dwóch kolejnych pół szczęki od strzałów,ale trąbiono tylko o rannych fukcjonariuszach.
Dramat!
Odnośnie NORMALNYCH juwenalii.....
jeśli ktoś chciałby wiedzieć jak bawią się studenci w Olsztynie to zapraszam na stronę http://www.uwm.edu.pl , które dziś jeszcze jest opanowana przez studentów lub na stronę http://www.kortowiada.pl
Polska jest jedynym krajem w Europie,w którym oficjalnie wolno strzelać do ludzi.
To już drugi taki śmiertelny wypadek w ostatnim czasie
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
jerzy napisał(a) Wydaje mi się że zmarł nie "chłopak", tylko bandyta.
To akurat prawda.
Nie chce mi się wiele o tym pisać bo chyba już wszystko na ten temat zostało powiedziane ale miałem szczęście że w sobotę tam nie pojechałem (a zadecydowało o tym kilka drobnych czynników - fart).
Na naszych uniwersyteckich Juwenaliach byłem w piątek i powiem wam że wtedy też nie było za wesoło. Pełno nawalonych gnojków szukających zadymy. Pod sceną techno jak zwykle bitwy (jak co roku).
W sobotę prewencja jechała do "zamieszek aż z retkini....
Cyrkonia napisał) ... co do Kortowiady. Zabawa EXTRA!!!!...
Czytałem, czytałem ... Pijani studenci napadli na policjantów ratujących pobitą studentkę, inni zdemolowali autobus, kilka sklepów i knajp, kilkunastu "zabawowiczów" po pijaku powłaziło pod auta ... Szmpańska zabawa. Brawo.
Tragicznie zakończyły się krakowskie juwenalia dla 21-letniego studenta Uniwersytetu Rzeszowskiego, którego znaleziono nieprzytomnego w Klubie Rotunda. Przewieziono go do szpitala im. G. Narutowicza. Mimo trwającej 40 minut reanimacji, student zmarł.
"Przyczyny śmierci nie są na razie znane, dopiero sekcja zwłok wszystko wyjaśni - powiedziała Katarzyna Padło z zespołu prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Krakowie. - Przy zmarłym znaleziono niewielkie ilości narkotyków, ale nie przesądza to, że przyczyną śmierci było ich przedawkowanie".
Jeśli nie liczyć tego pojedynczego, tragicznego zdarzenia, krakowskie juwenalia, które zakończyły się w nocy z soboty na niedzielę, przebiegły spokojnie. Doszło tylko do kilku włamań do pokojów w domach studenckich.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Zapraszam na Wrocławskie juwenalia...a w szczególności na pokaz strongman w wyciskaniu sztangi leżąc z moim udziałem ...start godzina 14:30 pod akademikiem na stadionie olimpijskim.Z uwagi na warsztaty piwowarskie wątpie aby ktokolwiek się pojawił ,lecz zapraszam
W piątek w Sosnowcu też odbywały się koncerty w związku z Juwenaliami.
Grały lokalne zespoły a gwiazdą dnia były Piersi. Spokojna impreza z dużą ilością piwa Harnaś lanego z kija.
Comment