Ja dodam co mi się w stolicy nie podoba strasznie Nie podobają mi się dziury w jezdni i koleiny. Podziwiam inne miasta i miejscowości w Polsce, które mają dobre drogi
Kto jest winny temu, że Warszawa jest taka a nie inna
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mr-perez
Zepsuty kran w WC...hehehe. Jak ja kiedyś w Poznaniu chciałem skorzystać z WC to była deska obsikana. Co Ty na to ?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlukAle co Ty chciałem tym postem udowodnić? Że zepsuty kran wpływa źle na wizerunek Warszawy?
Pozostałe przykłady też raczej głupie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyjedna powiedziała do mnie per paniLast edited by Bombadil13; 2007-03-25, 00:53.Poszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyChciałem pokazać, że w Warszawie częściej niż w innych miastach jest "wiele hałasu o nic". I to, że przyjezdny na każdym kroku natyka się na takie "kwiatki" wśród szkła i stali.
W sobotę i niedzielę pojedziemy sobie na miasto, zobaczysz ile ludzi tak naprawdę mieszka w Warszawie.
Wypijemy parę piwek, pogadamy.
A w poniedziałek rano przejdziemy sobie dla wytrzeźwienia 200 metrów piechotką i zobaczysz, ile samochodów z poza Warszawy zjeżdza do nas do pracy. A w prawie każdym jest po kilka osób. I to tylko jedną trasą, od strony Gdańska.
Bardzo ostrożne szacunki mówią, że pracowników przyjeznych jest w Warszawie nieco ponad 300 tysięcy. Tych lagalnych oczywiście. Poza tym kilkadziesiąt tysięcy na czarno.
Jestem przekonany, że bardzo duża grupa ludzi którzy wywarli na Tobie złe wrażenie, to właśnie przyjezdni. Skąd wiem? Bo stanowią wiekszość ludzi zatrudnionych w tym mieście.
I dlatego powtórzę raz jeszcze: oceniając Warszawiaków oceniacie sami siebie. I bardzo często to ludzie z Waszych stron są winni tym " kwiatkom".
Natomiast jeśli chodzi o Złote Tarasy i Alberta, to ten akurat temat znam bardzo dobrze, od kuchni. W Albercie ponad połowa zatrudnionych nie jest zameldowana w Warszawie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyZłote Tarasy - wielkie halo z otwarciem tego centrum handlowego już minęło, a rzeczywistość jest taka, że w toalecie na 3 krany nie działają 2, a mydła nie ma
- Albert w tychże Tarasach - nie dość, że panie w kasach ruszają się jak muchy w smole i jednego klienta załatwiają w czasie, w jakim dałoby się trzech, to na dodatek jedna z nich powiedziała do mnie per pani i nawet nie przeprosiła gdy inny klient zwrócił jej uwagę
- kasa biletowa na dworcu PKP - pani w okienku nie krępując się rozmawiała sobie przez komórkę, a pasażerowie stali i czekali aż łaskawie wznowi pracę.
Nie dziwcie się, że takie kwiatki wpływają na stosunek do stolicy. I na dodatek ciężko spotkać jej uśmiechniętego mieszkańca.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyChciałem pokazać, że w Warszawie częściej niż w innych miastach jest "wiele hałasu o nic". I to, że przyjezdny na każdym kroku natyka się na takie "kwiatki" wśród szkła i stali.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikJeśli w Warszawie w czasie krótkiej wizyty odwiedzasz np Złote Tarasy to gratuluje Ci gustu
Przy kolejnej wizycie w Warszawie zamiast Złotych Kuta.. , o przepraszam, Tarasów, proponuję np. Ogród Botaniczny lub Łazienki.
Gwarantuję Ci o wiele przyjemniejsze wspomnienia. Zwłaszcza wiosną.Last edited by angasc; 2007-03-25, 13:27.
Comment
-
-
mając 30-40 minut wolnego czasu przed odjazdem pociągu trudno chyba silić się na ciekawsze wycieczki w okolicach dworca.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment