Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc
Kto jest winny temu, że Warszawa jest taka a nie inna
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika monnePomyśleć, że ta cała kłótnia przez moje niewinne Ja naprawdę nie chciałam aż takźle ....
To raczej moja nadwrażliwość jest powodem zamieszania.
Pozdrawiam Cię serdecznieComment
-
Jak zwykle - wystarczy jeden uśmiech Monne i robi się przemiło.
Ps. Nie piszę tego przeciw wrocławiance, bom też z Wrocławia.
Dobra, ludzie, wracajcie do tematów organizacyjnych, bo mi się fajnie o kanapkach czytało!Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.Comment
-
Angasc moim zdaniem przydałoby się tą dyskusję zakończyć małym aczkolwiek wielkim słówkiem, którego uczą już w przedszkolach a nie tylko suchym stwierdzeniem, że „temat uważasz za zakończony”. Zauważ, że Ty również powielasz stereotyp np. o osobach mieszkających a nie urodzonych w stolicy.
To ja piszę ten, który ma słomę w butach i śmiem oddychać w tym przepięknym mieście cudownym świeżym stołecznym powietrzem i w dodatku jeżdżę oplem wszak pochodzę z Prus Wschodnich . A mojego dziadka brat zginął we Francji i też mu się wydawało, że walczy o wolną Polskę, ale był w błędzie bo tylko Ci z Powstania Warszawskiego ginęli za wolny kraj.
Prorokiem nie jestem ale i tak znaczna część tej dyskusji wyląduje w przechmielinach.
Pozdrawiam i życzę miłej nocy.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaremaliAngasc moim zdaniem przydałoby się tą dyskusję zakończyć małym aczkolwiek wielkim słówkiem, którego uczą już w przedszkolach a nie tylko suchym stwierdzeniem, że „temat uważasz za zakończony”. Zauważ, że Ty również powielasz stereotyp np. o osobach mieszkających a nie urodzonych w stolicy.
To ja piszę ten, który ma słomę w butach i śmiem oddychać w tym przepięknym mieście cudownym świeżym stołecznym powietrzem i w dodatku jeżdżę oplem wszak pochodzę z Prus Wschodnich . A mojego dziadka brat zginął we Francji i też mu się wydawało, że walczy o wolną Polskę, ale był w błędzie bo tylko Ci z Powstania Warszawskiego ginęli za wolny kraj.
Prorokiem nie jestem ale i tak znaczna część tej dyskusji wyląduje w przechmielinach.
Pozdrawiam i życzę miłej nocy.
Ci, którzy ginęli na frontach całego świata również walczyli za wolna Polskę. I nigdy tego nie negowałem, a tym bardziej w tym temacie. Pokaż mi że kłamię, a będę kładł się krzyżem przed wszystkimi pokrzywdzonymi.
Napisałeś: bo tylko Ci z Powstania Warszawskiego ginęli za wolny kraj.
Czy gdzieś w moich wypowiedziach znalazłeś taka sugestię? Bardzo Cię proszę, czytaj ze zrozumieniem.
Sugerujesz mi, że powinienem użyć słowa " przepraszam" . OK. Przeproszę, tylko powiedz kogo i za co. Bo za słowa trudne, ale prawdziwe przepraszać nie zamierzam.
Twoje zdrowieOstatnia zmiana dokonana przez angasc; 2007-03-14, 22:52.Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13Krzysiu się cieszyOstatnia zmiana dokonana przez angasc; 2007-03-14, 23:10.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angascNo pewnie że się cieszy. Wreszcie ktoś poza Nim wyląduje w przechmielinach. I na podstawie Jego wpisów przechmielonych które czytałem, stwierdzam, że będzie to dla mnie zaszczytem.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTCiekawe co myślą o Tobie rdzenni mieszkańcy miejscowości do której napłynąłeś. mam nadzieję że dobrze. A sprzątać mi sie tego teraz nie chce, może zajmę się tym później.Comment
-
faktycznie, pogląd jakoby wszystkiemu złu winna była ludność napływowa, jest dość niekonwencjonalny.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTfaktycznie, pogląd jakoby wszystkiemu złu winna była ludność napływowa, jest dość niekonwencjonalny.Comment
-
chamstwo i hołota bywa wszędzie ale nigdy nie zwalałbym winy za ten stan rzeczy na bycie lub nie bycie urodzonym w danym mieście tylko na brak wychowania. osobiście nie spotkałem się z jakimś karygodnym zachowaniem ze strony tak urodzonych Warszawiaków jak i tych przeprowadzonych do Warszawy. Dla mnie ten problem nie istnieje i co najwyżej od czasu do czasu ze znajomymi z Warszawy w żartach poprzekomarzamy się używając tych stereotypowych określeń. Bez obrazy- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!