Kto jest winny temu, że Warszawa jest taka a nie inna

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • emes
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 4275

Ja jeżdżę po stolicy od kilkunastu lat autami z obcą rejestracją i bardzo bym się ździwił, gdyby ktoś mnie obtrąbił za "nieradzenie" sobie w ruchu miejskim. Posiadanie obcej rejestracji o niczym nie świadczy, ja mam obcą ze względów podatkowo-ubezpieczeniowych, po prostu płacę za ubezpieczenie taniej. Gdzieś już tu chyba opisywałem na czym to polega. Znam też innych mieszkańców stolicy jeżdżących na obcych rejestracjach i jest tu cała gama uzasadnień dlaczego tak jest, ale mi się nie chce tłumaczyć rzeczy oczywistych, bo ktoś nie wie dokładnie na jakim świecie żyje.

Comment

• Wujcio_Shaggy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.01
      • 4628

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
      (...) Posiadanie obcej rejestracji o niczym nie świadczy, ja mam obcą ze względów podatkowo-ubezpieczeniowych, po prostu płacę za ubezpieczenie taniej. (...)
      No, dlatego ja płacę za ubezpieczenie drożej...
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• albeertos
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.10
        • 2313

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mr-perez
        nawet w poznaniu i okolicach
        Co to poznań?
        (_)>
        Nigdy się nie poddawaj!!!
        Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
        Lech jest tam gdzie jego wiara
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23929

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertos
          Co to poznań?
          potocznie: przedmieścia warszawy
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• kony
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.08
            • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
            Zaraz będzie nowy temat

Comment

• Mistrzu
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2003.08
              • 750

Co to warszawa?

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23929

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mistrzu
                Co to warszawa?
                no jak to co, przedmieścia Opola

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• dkrasnodebski
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.05
                  • 2316

no jak to co, przedmieścia Opola
                  Co to Opola?
                  Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23929

co za niełóki

Comment

• arcy
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2002.07
                      • 7538

Moje najświeższe spostrzeżenia z krótkiej wizyty w Warszawie:

- Złote Tarasy - wielkie halo z otwarciem tego centrum handlowego już minęło, a rzeczywistość jest taka, że w toalecie na 3 krany nie działają 2, a mydła nie ma
                      - Albert w tychże Tarasach - nie dość, że panie w kasach ruszają się jak muchy w smole i jednego klienta załatwiają w czasie, w jakim dałoby się trzech, to na dodatek jedna z nich powiedziała do mnie per pani i nawet nie przeprosiła gdy inny klient zwrócił jej uwagę
                      - kasa biletowa na dworcu PKP - pani w okienku nie krępując się rozmawiała sobie przez komórkę, a pasażerowie stali i czekali aż łaskawie wznowi pracę.

Nie dziwcie się, że takie kwiatki wpływają na stosunek do stolicy. I na dodatek ciężko spotkać jej uśmiechniętego mieszkańca.

I na koniec pozytyw - warszawscy taksówkarze to chyba największe gaduły w tym fachu

Comment

• mluk
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2005.01
                        • 778

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy

- Złote Tarasy - wielkie halo z otwarciem tego centrum handlowego już minęło, a rzeczywistość jest taka, że w toalecie na 3 krany nie działają 2, a mydła nie ma
                        - Albert w tychże Tarasach - nie dość, że panie w kasach ruszają się jak muchy w smole i jednego klienta załatwiają w czasie, w jakim dałoby się trzech, to na dodatek jedna z nich powiedziała do mnie per pani i nawet nie przeprosiła gdy inny klient zwrócił jej uwagę
                        - kasa biletowa na dworcu PKP - pani w okienku nie krępując się rozmawiała sobie przez komórkę, a pasażerowie stali i czekali aż łaskawie wznowi pracę.

Ale co Ty chciałem tym postem udowodnić? Że zepsuty kran wpływa źle na wizerunek Warszawy?

Pozostałe przykłady też raczej głupie.
                        Last edited by mluk; 2007-03-24, 08:43.
                        "Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin

Comment

• huanghua
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.10
                          • 1910

Nie dziwcie się, że takie kwiatki wpływają na stosunek do stolicy. I na dodatek ciężko spotkać jej uśmiechniętego mieszkańca.

I na koniec pozytyw - warszawscy taksówkarze to chyba największe gaduły w tym fachu
                          Takich przykładów znajdziesz w każdym mieście pełno. Mało reprezentatywne argumenty.
                          W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua
                            Takich przykładów znajdziesz w każdym mieście pełno. Mało reprezentatywne argumenty.
                            Dokładnie tak. Na przykład panie w Albertach są wszędzie takie same, niezależnie od miejscowości Reszta przykładów też uniwersalna.
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• dkrasnodebski
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.05
                              • 2316

To trzeba było zadzwonić. Przyszedłbym.

A taksówkarze to fenomen. Jak jechalim rodzić to pan kierowca całą drogę opowiadał mi gdzie na moim osiedlu jest agencja towarzyska.
                              Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

• mr-perez
                                † 1971-2008 Piwosz w Raju
                                • 2005.09
                                • 514

na dodatek jedna z nich powiedziała do mnie per pani i nawet nie przeprosiła gdy inny klient zwrócił jej uwagę
                                Wszystko przez te Twoje loki pewnie .

Zepsuty kran w WC...hehehe. Jak ja kiedyś w Poznaniu chciałem skorzystać z WC to była deska obsikana. Co Ty na to ?
                                RTS WIDZEW
                                www.kapsle.piwko.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X