witam kupilismy z kolegami glowice do beczek typu keg jednak po zalozeniu glowicy piwo polecialo przez chwile i skonczylo i w jaki sposob mozna wypchnac to piwo z tej o to beczki za pomoca glowicy dodam ze nie mamy butli CO2
Jak otworzyc kega za pomoca glowicy problemy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lasekstwwitam kupilismy z kolegami glowice do beczek typu keg jednak po zalozeniu glowicy piwo polecialo przez chwile i skonczylo i w jaki sposob mozna wypchnac to piwo z tej o to beczki za pomoca glowicy dodam ze nie mamy butli CO2W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
-
-
Z tym dmuchaniem to był żart! Bez butli z CO2 wiele nie wskóracie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LasekstwEhh...zakupilismy głowice,czy do tego pompka wystarczy ? cos takiego ?
??
Czy to rozwiąze nasz problem ?
Raczej tak, chyba że piwo się po prostu skończyło
Sorry, nie mogłem się powstrzymać
Comment
-
-
Pompka jest niestety drożdsza niż butla z gazem. Pełna butla 6 kg kosztuje (na przykład w Krakowie) 120 zł a wypożyczenie butli około 70-80 zł. Jeżeli jesteś z Krakowa lub okolic to mogę pożyczyć butlę z gazem nieodpłatnie (tylko ze zwrotem kosztów gazu - na jednego kega 50 litrów wychodzi gazu za około 12-15 zł).Last edited by Shlangbaum; 2007-03-19, 22:08.
Comment
-
-
Jak bys mogł rozwinac swoja wypowiedz,"dorosnąc do techniki" ?
Jest prosta sprawa,mamy beczke z browarem i chcemy go wypic zakupilismy glowice bo myslelismy ze to rozwiaze nasz problem ale niestety,dlatego tu pisze aby sie was doradzic...
Niechce znowu zeby po zakupie pompki i wydaniu na niej 150 zl okazalo sie ze znowu cos brakuje,i znow trzeba cos dokupic itp....
Shlangbaum,wielkie dzięki,ale niestety nie jestem z okolic krakowa
Comment
-
-
Wystarczy wiedzieć, że kupująć piwo w butelce trzeba mieć otwieracz, by je wypić (lub wiedzieć jak go zastąpić). Tak samo z kegiem, mimo, że odmienna konstrukcja to zasada jest ta sama. Najpierw trzeba było pomyśleć jak się opróżnia kegi a potem kupować.
Comment
-
-
rotfl rotfl rotfl!
Nie no chłopaki siedzą nad beczką piwa od wczoraj wieczór i kombinują jak się tu piwa napić!
buchachacha!!
Lepszego numeru dawno nie słyszałem!
ps. do tej pompki będziecie potrzebowali jeszcze wężyka cybantów.... no i nie wiem czy na pewno spasuje do głowicy.Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LasekstwJak bys mogł rozwinac swoja wypowiedz,"dorosnąc do techniki"
A w ogóle dlaczego ten temat jest w "kołysce piwowarskiej"?Last edited by Krzysiu; 2007-03-20, 10:06.
Comment
-
-
już nie jest- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
słuchajcie,KEGa kupilem prawie za darmo,od pewnego znajomego,wiec wypowiedzi typu"trzeba bylo pomyslec przed zakupem" sobie Panowie darujcie...
Kolego Krzysiu,niestety w mojej szkole nie uczą jak otwierać KEGi itp...
Mniej wiecej wiem jak jest ta beczka zbudowana,na poczatku bez glowicy jej nie ruszalem,bo wyczytalem ze tam jest ok 3 atmosfer i trzeba uwazac z tym itp...
Napisałem tu post w nadzieji ze mi pomożecie,puki co,to jakies zbedne uwagi u nie ktorych i smiechy... ;]
Wiec jak ? pomoże mi ktos ?Last edited by Lasekstw; 2007-03-20, 15:37.
Comment
-
Comment