Najlepiej dokupić głowicę z pompką. Trzeba pamiętać, aby głowica była tego samego typu co końcówka kega.
Jak otworzyc kega za pomoca glowicy problemy
Collapse
X
-
JAckson,puki co mamy głowice,i pasuje ona do KEGa,najlepiej gdyby sie nam udalo zlac to piwo przy pomocy samej glowicy,ale jak to zrobic ?
Teoretycznie z niektorych postow sprawe rozwiazuje pompka,na ktorą bede musial wydac ok 150 zł,co no powiem szczerze nie usmiecha mi sie...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LasekstwPerła mocna,jak sprawa wyglada z podlaczeniem pompki do kega ? moze by wykombinował jakas pompke samorobke ?MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lasekstwsłuchajcie,KEGa kupilem prawie za darmo,od pewnego znajomego,wiec wypowiedzi typu"trzeba bylo pomyslec przed zakupem" sobie Panowie darujcie...
...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezessorry kolego, ale tego nie napisałeś w pierwszym poście. a pytanie było z gatunku zabawnych to co się dziwisz, że komuś zrobiło się wesoło
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LasekstwBo moim problemem nie jest to ze go tanio kupilem,lecz to ze nie moge tego nawet skosztowac
W 5 minut bym to zmajstrował!Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonMożesz wypożyczyć gdzieś (w hurtowni?) głowicę z pompka lub zestaw z butlą...
Potrzebna jest pompka samochodowa, zawór lub zwykły kran, dwa węże i cztery kwawałki drutu. Jednym wężem mocuje się pompkę do wlotu gazu, drugim kran do wylotu głowicy. Najpierw trzeba upuścić piwa, początkowo poleci sama piana, a potem dopiero, jak się wygazuje i przestanie lecieć, trzeba dmuchać pompką, ale tylko tyle, aby leciało.Last edited by Krzysiu; 2007-03-21, 14:06.
Comment
-
-
25 postów aby udzielić prostej odpowiedzi.
To forum schodzi chyba na psy.
I jak zwykle można było liczyć tylko na Krzysia. Dla reszty to chyba sposób odreagowania stresów dnia codziennego (nie wstawiam żadnej bużki)."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel25 postów aby udzielić prostej odpowiedzi.
To forum schodzi chyba na psy.
I jak zwykle można było liczyć tylko na Krzysia. Dla reszty to chyba sposób odreagowania stresów dnia codziennego (nie wstawiam żadnej bużki).
Forum jest w porządku tylko pytania są coraz ciekawsze, a podpowiedź nie wystarcza tylko trzeba krok po kroku wszystko tłumaczyć. Ja bym to piwo już dawno rozbroił nawet bez głowicy jak była by taka konieczność.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lasekstwok nie ma Cie co myslesc wykombinowalismy do tej glowicy podlonczylismy normalna pompke nozna ;] a z Tym nie letni mylil bys sie;]Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment