Praca w Polsce - jest, czy jej nie ma?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • emes
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 4275

Życzę wszystkim takich błędów, jak nie dopisanie "i". Na razie nie poprawię, niech wszyscy zobaczą jakie ja straszne błędy robię

Comment

• mgiełka26
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2006.09
      • 535

Zdążyłam się zapoznać z terrorystami z ugrupowania FCJP

Arcy tego ostatniego wyrazu nie rozgryzłam

O Boże! co to za strona?? Moja siostra tak pisze smsy do mnie...to jest straszne..

Oświadczam, iż również postaram się sprawować pieczę nad FCJP, choć do terrorysty to mi daleko
      Ale to oko co mam w profilu, wszystko widzi

Comment

• arcy
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.07
        • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mgiełka26
        Arcy tego ostatniego wyrazu nie rozgryzłam
        Bo nie dość że z błędem, to jeszcze zupełnie niepotrzebnie w obcym języku - chodzi o szkołę.

Comment

• banaszek
          • 2005.02
          • 617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
          No chyba, że tak lubisz, wtedy zapraszam na http://www.lady-jewel.mylog.pl/
          Rany... nie pojmuję... nie znam tego języka z coś tam jewel.mylog.pl...
          A co do pracy - praca jest i czeka ale pracowników nie ma. Kto wymyślił, że w Polsce jest bezrobocie? Jakiś kłamczuszek.

Comment

• kiszot
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2001.08
            • 8114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gwiazda
            Ale urlop wychowawczy jest urlopem bezpłatnym. Po prostu zachowujesz stanowisko pracy. Przynajmniej tak jest teraz
            Tak,a jak przychodzisz po urlopie to dostajesz wymówienie.
            Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
            1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
            Mein Schlesierland, mein Heimatland,
            So von Natur, Natur in alter Weise,
            Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
            Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• peter007
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.06
              • 2820

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek
              (...)
              A co do pracy - praca jest i czeka ale pracowników nie ma. Kto wymyślił, że w Polsce jest bezrobocie? Jakiś kłamczuszek.
              Nie wiem jak w Warszawie ale w mniejszych miastach (np. w Opocznie) praca może i jest, ale co z tego, skoro pracujący człowiek i tak musi się ustawiać w kolejce do Opieki Społecznej, bo niespełna 700 zł to może wystarczy kawalerowi żyjącemu na garnuszku mamusi
              Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• Gwiazda
                Porucznik Browarny Tester
                • 2006.07
                • 400

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
                Nie łapiesz. Macierzyński przysługuje tylko kobiecie. Na wychowawczy (w ciągu jakiegoś okresu po urodzeniu dziecka) może iść także mężczyzna.
                Chyba nie masz racji Pieczarku. Cytuję:

Z urlopu macierzyńskiego może korzystać matka dziecka i ojciec dziecka. Pracownica wychowująca dziecko przysposobione oraz mąż pracownicy wychowującej dziecko przysposobione korzystają z urlopu na prawach urlopu macierzyńskiego.
                (...)
                Jeśli pracownica wykorzysta po porodzie co najmniej 14 tygodni urlopu
                macierzyńskiego, ma prawo zrezygnować z pozostałej części tego urlopu; w takim przypadku niewykorzystaną część urlopu macierzyńskiego można udzielić pracownikowi-ojcu wychowującemu dziecko, na jego pisemny wniosek.
                "Oszukać diabła, to nie grzech"

Comment

• banaszek
                  • 2005.02
                  • 617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007
                  Nie wiem jak w Warszawie ale w mniejszych miastach (np. w Opocznie) praca może i jest, ale co z tego, skoro pracujący człowiek i tak musi się ustawiać w kolejce do Opieki Społecznej, bo niespełna 700 zł to może wystarczy kawalerowi żyjącemu na garnuszku mamusi
                  Oczywiście, zgadzam się z Tobą. Jednak dzisiaj jest tak, że pracy trzeba szukać. Sama nie przyjdzie. Jeśli nie ma jej w Opocznie to trzeba jej szukać gdzie indziej.

Comment

• dkrasnodebski
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.05
                    • 2316

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshire

*Użyłam żeńskich końcówek, bo nie mam pojęcia jak można nazwać kosmetyczkę rodzaju męskiego..Przychodzi mi do głowy kosmetyk/kosmetyczek...Ale to chyba nie to
                    Kumpel zapisał się kiedyś do Avon, coby rozprowadzać ichniejsze produkty. Strasznie się uśmialiśmy kiedy okazało się, że na bloczku do zamówień był napis "numer konsultantki", o możliwości zatrudnienia mężczyzn nikt tam nawet nie śnił. A tu trafił się taki rodzynek.
                    Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

• mr-perez
                      † 1971-2008 Piwosz w Raju
                      • 2005.09
                      • 514

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek
                      Jednak dzisiaj jest tak, że pracy trzeba szukać. Sama nie przyjdzie. Jeśli nie ma jej w Opocznie to trzeba jej szukać gdzie indziej.
                      Myślę, że wystarczy coś umieć w życiu robić, mieć chęci do pracy i ewentualnie być w miarę lojalnym . Nie trzeba szukać wg mnie. Dobrego fachowca sami znajdą.
                      RTS WIDZEW
                      www.kapsle.piwko.pl

Comment

• banaszek
                        • 2005.02
                        • 617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mr-perez
                        Myślę, że wystarczy coś umieć w życiu robić, mieć chęci do pracy i ewentualnie być w miarę lojalnym . Nie trzeba szukać wg mnie. Dobrego fachowca sami znajdą.
                        To też ma sens. Jednak moja wypowiedź dotyczyła tych, którzy mówią jak to w życiu jest źle i że w Polsce nie ma roboty... Może tak mówię, że na razie mam z górki (jednak samo to nie przyszło, trochę trzeba było się pomęczyć) i wydaje mi się, że wiem co zrobić, żeby nie mieć powodów do marudzenia na "przeciwności losu i kapitalistów-krwiopijców".

Moja krótka historia jest mało skomplikowana, skończyłem studia męcząc się w mundurze, mundur odwiesiłem na wieszak. Jeden z kolegów kiedyś mi powiedział: "bo ty masz dobrze, tobie wszystko przyszło tak łatwo". Nie uważam go dzisiaj za mojego kolegę.

Kurna, czasy są takie, że trzeba podejmować trudne decyzje. Odważne decyzje. Albo się należy do tego dostosować albo dalej narzekać.

Comment

• mark33
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2005.04
                          • 3283

Ciekawy wątek jakże nawiązujący do mych obecnych dylematów związanych z pracą.
                          Fakt, że praca jest jest bardzo powierzchowny większość etatów jest za nisko opłacana, z tym właśnie problemem borykam się ostatnio w mojej pracy.

Odpowiedzialność duża, samodzielność i wiedza na wysokim poziomie + dyżury domowe do 100 godzin w miesiącu a zarobki niestety zostały w 2000 roku. Dodatkowo ostatnie podwyżki bliższe są niesmacznemu żartowi niż zmotywowaniu do pracy.

Wyżaliłem się ale czy mi lepiej ? Idę po drugie piwo to gwarantuje poprawę samopoczucia

Comment

• jerzy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.10
                            • 4707

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedzi
                            + dyżury domowe do 100 godzin w miesiącu
                            Ale płatne?
                            browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• mark33
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2005.04
                              • 3283

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy Wyświetlenie odpowiedzi
                              Ale płatne?
                              Płatne symbolicznie przynajmniej dla mnie, od kilku lat mam problem się gdziekolwiek wybrać czy umówić w któryś z kolei weekend trzeba nosić i sprawdzać harmonogram.
                              Całość niestety jest zgodna z prawem pracy (11godzin wypoczynku na dobe i 1 wolny weekend) . Kwestia czy się na coś takiego zgadzasz i pracujesz czy odchodzisz z pewnej pracy niestety coraz gorzej opłacanej (w dosłownym znaczeniu cały czas tak samo).
                              Na chwilę obecną kierownictwo dostało informację, że się pożegnamy po 22 latach w firmie. Jestem na etapie badania rynku pracy łącznie z tą za granicą. Niestety papiery mam słabe i absolutnie nie oddają poziomu na jakim obecnie pracuję. Ale mam pomysły mogę rozwinąć sterowniki do minibrowarów nabrałem troszkę wiedzy przy jakże zacnym hobby.

Comment

• kot_z_cheshire
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.11
                                • 2201

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedzi
                                Płatne symbolicznie
                                Marudzisz. Masz płatne nadgodziny

A tak poważnie: powodzenia
                                Last edited by kot_z_cheshire; 2007-07-03, 21:17.
                                Młode koty mają adhd, niestety.
                                Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
                                Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
                                Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

Comment

Przetwarzanie...
                                X