nexus_44 napisal/a Genialny pomysł. Tylko trzeba się zastanowić jak to przewartościowanie zakorzenić w kulturze masowej...
Myślę, że trzeba zacząć od stworzenia jakiegoś statutu - statut to reguły, a reguły to już poważna sprawa. Od razu inaczej będą na nas patrzeć, niż na zarzyganego kolesia z tanim winem, lub też ogólnie pojętą piwną tandetą w ręku.
żąleną napisal/a Lobbing! Jedyne wyjście. Trzeba umieścić swoich ludzi w administracji niższego szczebla, później wyższego, a później...
ŻUL NA PREZYDENTA!!!
pułaś
--------------------------------- "(...)W kącikach flechtów wieczór już Lśni jak porzeczka krwawa Ukradkiem z rdzy wycieram nóż I między bajki wkładam"
Piwofil napisal/a Taka legitka powinna uprawniać do picia w parku bez możliwości karania.
Podchodzi Straż Miejska i chce Cię spisać, a Ty pokazujesz legitymację żula i oni nie mają co powiedzieć.
Uważam że takowa należy się każdemu kto w sezonie od marca do października przynajmniej trzy razy w tygodniu pije na ławce.
A DO TEGO OCZYWIŚCIE 50% ZNIŻKI NA WSZYTKIE PRODUKTY PIWNE WE WSZYSTKICH SKLEPACH I KNAJPACH W POLSCE (A MOŻE I ZA GRANICĄ? )
pułaś
--------------------------------- "(...)W kącikach flechtów wieczór już Lśni jak porzeczka krwawa Ukradkiem z rdzy wycieram nóż I między bajki wkładam"
Ale żeby być tak uprzywilejowanym trzeba by było przejśc rygorystyczne testy na żula. Poza tym tu znowu wchodzi potrzeba lobbingu. Bez swoich ludzi u władzy nikt nie przeznaczy pieniędzy z budżetu na refundację alkoholu kupionego przez żula...
Będziemy mieli ministra bez teki, ale za to ze skrzynką.
Kiedyś, w zamierzchłych czasach licealnych, mój funfel z klasy napisał 'Manifest Partii Obalacjonistów', w którym wyłożył zasady doktryny obalacjonizmu. Wyciągnę to od niego i wrzucę na forum - z tego co pamiętam, to było to całkiem śmieszne.
Informuję zainteresowanych, że dziś publiczna telewizyjna 2 chyba coś koło 22.40 puszcza ten film tj. "Komedię małżeńską"
Trzeba będzie zrobić zapas i obejrzeć!
Wszak to "sztandarowy" film PZPŻ
pułaś
Polecam szczególnie w tym flmie Z.Wardejna.
Jest rewelacyjny.
Film na prawdę warty polecenia. Ale nie jestem pewien czy ten film właściwie ilustruje to o czym tu mówimy
Comment