Potrzebuję informacje, jak najtaniej podróżować koleją w Czechach. Może być link do jakiejś czytelnej strony, ja sam jakoś nie potrafię namierzyć. Jeden przejazd w piątek, drugi w niedzielę.
podróże koleją w Czechach
Collapse
X
-
Może http://www.vlak.cz/ ?pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej -
Najlepiej zapytac na jakiejs stacji. Kiedys byla mozliwosc wykupienia (cos chyba kolo 100KC)karty znizkowej, waznej przez 12 miesiecy. Wymagane zdjecie. Wydatatek 100KC zwaracal sie juz chyba przy drugiej przejazdzce. Mysle, ze cos takiego powinno sprawe zalatwic. ALe szczegolow - wybacz-nie podam .Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
-
Czytelnie i po polsku:
Dick Laurent is dead.Comment
Related Topics
Collapse
-
Jak już wspomniałem w temacie o browarze Clock, https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...67#post2324167 we wrześniu 2021 zakończono definitywnie warzenie w "dolnym browarze" na Školní w centrum miasteczka, skupiając się na produkcji w "górnym" tuż przy stacji ČD.
Taka...-
Channel: Czechy
-
-
No to relacja z naszego wyjazdu. cel to Łabska ścieżka rowerowa a konkretnie jej odcinek na terytorium Czech . Na początek trochę statystyk. Na starcie nie stawiły się dwie osoby, jedna nie dostała zgody lekarza a jako że miały jechać na tandemie to automatycznie druga odpadła
. Więc...
-
Channel: Przy piwie
-
-
Historia českolipského piva sięga 14 wieku, natomiast obecną piwna historię miasteczka od 2023 roku zaczął wytyczać lokalny domowy piwowar Pavel Konvalina. Oczywiście początki to piwowarstwo domowe, następnie browar kontraktowy (browar Kunratice ), a od dwóch lat własny browar.
...
-
Channel: Czechy
-
-
Piwo gotowe do oceny
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,...-
Channel: Śląskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment