Dawnych audycji czar

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi
    (...)We środy (chyba) - Muzyka Młodych - metal - Tomasz Ryłko i Marek Gaszyński na dwójce lub czwórce

No i w Zapraszamy do Trójki - poniedziałek - piątek - codziennie płyta w dwóch odsłonach - w poniedziałki metal

No i na czwórce - lista przebojów rozgłośni harcerskiej - scena alternatywna wyłącznie.
    Ryłko nie tylko metal dawał Rozgłośnia harcerska u mnie była obowiązkowa co poniedziałek.
    Była jeszcze audycja Marka Wiernika gdzie puszczał doskonałe kapele hc/punk. Nie wiem czemu ale utkwiła mi w pamięci jedna z jego audycji gdzie puszczał kapelę "76% uncertain" (może ktoś ją pamięta) a ja nagrywałem ją na 4-ścieżkowy szpulowiec ZK140T z radia Zodiak

Starym dziadkom na wspominki się zebrało, niedługo pewnie będziemy mogli sobie pogadać w kolejce do przychodni i apteki
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• banaszek
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.02
      • 617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
      Starym dziadkom na wspominki się zebrało, niedługo pewnie będziemy mogli sobie pogadać w kolejce do przychodni i apteki
      Całą odpowiedzialność biorę na siebie. Poza tym mogę polecić dobrą przychodnię. Kolejki niewielkie, umawiać się można przez telefon

Comment

• abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

Do dziś pamietam dwie audycje "Radio Clash" oraz "Ręka Boksera" prowadzone przez Brzozowicza i Chmiela wieczorową porą w III pr. Polskiego Radia. Ile ciekawych kapel dzięki nim poznałem. H/C, Punk, Grunge ach to były lata .
        Pamiętam także w Trójce program poświecony muzyce metalowej emitowany w kazdy poniedziałek. Nazwy audycji niestety już nie pamietam, pamietam jedynie, że redakcia programu mieściła sie w Oleśnicy.

Plus oczywiście miło wspominam sobie starą dobrą Rozgłośnie
        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Słucham właśnie od dawien dawna nie słyszanej Listy Przebojów Trójki. Jak na razie to tylko wyliczanka, nic ciekawego. No, poczekam jeszcze, bo póki co mam wrażenie, że Niedźwiedź już tylko odwala fuchę
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• banaszek
            • 2005.02
            • 617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
            Słucham właśnie od dawien dawna nie słyszanej Listy Przebojów Trójki.
            Jakoś tak w 1991 roku Genesis nagrało "I can't dance". Dla niewtajemniczonych powiem, że miałem wtedy 17 lat. Rok później (luty 1992) z kolegami z liceum nakręciliśmy "podróbkę" teledysku do "I can't dance". Wysłaliśmy do Trójki (do Niedźwiedzkiego). I nawet o nas opowiedział na antenie. Chodziły plotki, że puścił to we "Wzrockowej liście przebojów" (kto z dziadków pamięta? ) ale to raczej plotki.

PS. Pan Marek nie oddał nam kasety VHS, którą wysłaliśmy Ja byłem Philem Collinsem. Wyobraźcie sobie, gdyńska plaża w lutym, my na krótki rękaw, polewamy sobie włosy wodą. Durnie Kopię mam u rodziców, na szczęście

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek Wyświetlenie odpowiedzi
              Ja byłem Philem Collinsem. Wyobraźcie sobie, gdyńska plaża w lutym, my na krótki rękaw, polewamy sobie włosy wodą. Durnie Kopię mam u rodziców, na szczęście
              Na YouTube z tym koniecznie marsz!
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• banaszek
                • 2005.02
                • 617

Na YouTube z tym koniecznie marsz!
                Wiem, wiem... Muszę poprosić o jakieś "ucyfrowienie" materiału

Comment

• kibi
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.07
                  • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek Wyświetlenie odpowiedzi
                  Poza tym mogę polecić dobrą przychodnię. Kolejki niewielkie, umawiać się można przez telefon
                  Szczęściarz .
                  U mnie jest akurat w obydwu punktach odwrotnie. A zgodzę się z Becikiem, że trzeba będzie do tego przywiązywać coraz większą wagę

Comment

• Latarnik
                    Premium Lamplighter
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2004.06
                    • 5030

Za moich szczeniecych lat sluchalo sie (i nagrywalo) Wieczorow Plytowych, Klubow Stereo, Listy Przebojow Trojki.
                    60 minut na godzine, Powtorka z rozrywki i Lato z Radiem zawsze nad woda.
                    A przed snem do poduchy Radio Luxemburg i RWE

To byly czasy........
                    5450 kapsli z wypitych piw
                    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                    https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                    https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• mr-perez
                      † 1971-2008 Piwosz w Raju
                      • 2005.09
                      • 514

Z tego co ja pamiętam... NTDO - latający słój , który mówi . Słoju, słoju dokąd lecisz??? Albo: napisala do nas Ruda ze Śląska...

Piosenki na telefon, a potem piosenki na życzenie, program II PR chyba w niedzielę godz.15.35. Bogdan (lub Bohdan) Fabiański puszczał dyskotekowe kawałki.

Powtórka z rozrywki pr III PR godz. 13.10 , oczywiście LP pr III. pamiętam, że Autobiografia Perfektu była długo na czele (początek lat 80.).

Program IV, Bubloteka, prowadził ją Grzegorz Miecugow.

PS. Ostatnio kupiłem sobie koncerty ABBY i BONEY M na DVD. 25-30 lat temu nagrywało się toto przez mikrofon a tu taka jazda teraz. Całe dzieciństwo przeleciało mi przed oczami.
                      RTS WIDZEW
                      www.kapsle.piwko.pl

Comment

• pezet
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2006.03
                        • 481

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mr-perez Wyświetlenie odpowiedzi
                        (..)
                        Całe dzieciństwo przeleciało mi przed oczami.
                        To był krótki film

Z RWE mam takie wspomnienia. Mój ojciec, działający opozycjonista, praktycznie co wieczór zabierał nam (czyli mnie i mojej starszej siostrze - no może bardziej siostrze ) radiomagnetofon Kasprzaka. Robił to zawsze podczas ciekawych audycji trójkowych, często gdy coś nagrywaliśmy. A potem było nocne brzęczenie i szukanie uciekających fal
                        Last edited by pezet; 2007-06-30, 12:50.
                        „Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
                        Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
                        Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• pieczarek
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2001.06
                          • 5011

Widzę, że Wasze wspomnienia dotyczą głównie audycji muzycznych. Przypomnę dla równowagi rzeczy innego typu. Chociaż niektórych, z racji zainteresowań właściwych dla mojego ówczesnego wieku wówczas nie słuchałem, to wiem, że cieszyły się ogromną popularnością i siedzą w mojej pamięci

Słuchowiska "Matysiakowie" i "W Jezioranach" - odpowiedniki dzisiejszych telewizyjnych "M-jak miłość", "Klanu" czy "Złotopolskich" (których nie oglądam, bo nie oglądam niemal niczego, ale wiem, że są i za xx lat będę wspominał w innym temacie na tym forum).
                          "Podwieczorek przy mikrofonie" - tu słuchałem tylko Brusikiewicza z jego "chodzi jeleń po rykowisku i ryczy, bo ciężkie ma życie...". Sołtys Kierdziołek, mnie jakoś nie bawił.

No i transmisje z "Wyścigu Pokoju", gdy radia z relacjami były włączone wszędzie: w urzędach, szkołach, sklepach. I przy każdym wianuszek słuchaczy. Trwało to ładnych kilka lat (praktycznie cały okres, gdy trenerem kadry był Henryk Łasak).

Comment

• kangurpl
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.03
                            • 2660

Tak sobie czytam ten wątek i oczami wyobraźni widzę grupkę staruszków w bujanych fotelach przed kominkiem
                            Dobrze, że chociaż lubią
                            Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                            "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• maleństwo
                              • 2003.10
                              • 847

Słucham właśnie od dawien dawna nie słyszanej Listy Przebojów Trójki. Jak na razie to tylko wyliczanka, nic ciekawego. No, poczekam jeszcze, bo póki co mam wrażenie, że Niedźwiedź już tylko odwala fuchę
                              No, to już niestety nie to samo. Nie ten klimat (a może w ogóle jego brak) i muzyka jakaś "nie moja".

A pamięta ktoś na początku lat 90-tych radiowych piratów i audycje muzyczne puszczane przez nich? Ale się nasłuchałyśmy z koleżanką, czasami z pół nocy zeszło przy radiu i łapaniu sygnału z anteną z cyny w ręku

Comment

• adam16
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2001.02
                                • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maleństwo Wyświetlenie odpowiedzi
                                No, to już niestety nie to samo. Nie ten klimat (a może w ogóle jego brak) i muzyka jakaś "nie moja"...
                                No właśnie dlatego Niedźwiedzki odwala fuchę - mam wrażenie że on też tej muzyki "nie czuje". Jak wraca w wypowiedziach do tej starszej muzyki, gada po staremu.
                                Browar Hajduki.
                                adam16@browar.biz
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

Przetwarzanie...
                                X