Dawnych audycji czar

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Doodeck
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.05
    • 1612

Kochani, nie przesadzajcie z poprawnością ortograficzną !
    Ten pan od starej dobrej LP III nazywa się NIEDŹWIECKI !.
    Dalekosiężny
    Obserwator
    Obiektów
    Dynamicznie
    Epatujących
    Ciekawymi
    Koncepcjami

Comment

• bayern71
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.06
      • 1004

Mi zapadł w pamięć muzyczny miesięcznik (chyba) Non Stop. Wówczas to była rewelacja. Nawet do niedawna miałem w domu kilka roczników.
      No i należy podkreślić geniusz Grzegorza Wasowskiego - autorowi większości skeczy w "Nie tylko dla orłów". Tudzież późniejszych produkcji sygnowanych przez duet MM

Comment

• JAckson
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi
        (...)We środy (chyba) - Muzyka Młodych - metal - Tomasz Ryłko i Marek Gaszyński na dwójce lub czwórce (...)
        Coś mi świta, że Muzyka Młodych w wydaniu metalowym miała premierę w niedzielę o 8.00, a powtórki były w czwartki o 14.00. (przynajmniej pod koniec lat 80tych). Nagrywało się thrashowe kapelki
        MM961
        4:-)

Comment

• abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

Uwielbiałem jak Ryłko zapodawał kawałki takich tuzów jak: Extrme Noise Terror czy Naphalm Death.
          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• jerzy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.10
            • 4707

MiniMax - minimum słów, maksimum muzyki. Za czasów mojego słuchania audycję prowadził Piotr Kaczkowski. Wiem, że twórcą aucycji był ktoś inny, ale wtedy to mnie jeszcze nie było na świecie.
            Później MiniMax jakoś się rozjechał, Kaczkowski się rozgadał i zniknęło przytoczone wyżej rozwinięcie nazwy.
            browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• iron
              • 2002.08
              • 6717

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
              Coś mi świta, że Muzyka Młodych w wydaniu metalowym miała premierę w niedzielę o 8.00, a powtórki były w czwartki o 14.00. (przynajmniej pod koniec lat 80tych). Nagrywało się thrashowe kapelki
              No i pamiętam, że jak Gaszyński czytał tytuły utworów, to co trzeci był "trudny do przetłumaczenia"
              Last edited by iron; 2007-07-03, 20:05.
              bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
              Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
              Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Dreamer
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.05
                • 1576

Mnie najbardziej kręcą wspomnienia o Beksińskim, którego uwielbiałem. Zdaje się, że to on prowadził audycję "Romantycy muzyki rockowej" czy cuś takiego.
                Ściągał do studia i puszczał na antenie całe dyskografie Soft Cell, Depeche Mode, Clan of Xymox... To była rewelacja. Oprócz poetyckiego tłumaczenia tekstów utwórów (wszak był tłumaczem) potrafił szczegółowo opisywać okładkę prezentowanej płyty, żeby wprowadzić słuchaczy w nastrój. Ech, dziś już nie ma tych klimatów...
                Pamiętam, jak wytrwale opisywał awers i rewers okładki "Misplaced Childhood" Marillionu. Skubaniec, potrafił zrobić to tak plastycznie, że widziało się ją przed oczami. To wszystko w czasach gdy zachodnie płyty były u nas egzotyką...
                Blog: Piwna Brytania

Comment

• bayern71
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.06
                  • 1004

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                  Rano to była chyba o 7.10. O ósmej to już była zbyt kulturalna pora

Comment

• adam16
                    • 2001.02
                    • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dreamer Wyświetlenie odpowiedzi
                    Mnie najbardziej kręcą wspomnienia o Beksińskim, którego uwielbiałem. Zdaje się, że to on prowadził audycję "Romantycy muzyki rockowej" czy cuś takiego.
                    Ściągał do studia i puszczał na antenie całe dyskografie Soft Cell, Depeche Mode, Clan of Xymox... To była rewelacja. Oprócz poetyckiego tłumaczenia tekstów utwórów (wszak był tłumaczem) potrafił szczegółowo opisywać okładkę prezentowanej płyty, żeby wprowadzić słuchaczy w nastrój. Ech, dziś już nie ma tych klimatów...
                    Pamiętam, jak wytrwale opisywał awers i rewers okładki "Misplaced Childhood" Marillionu. Skubaniec, potrafił zrobić to tak plastycznie, że widziało się ją przed oczami. To wszystko w czasach gdy zachodnie płyty były u nas egzotyką...
                    Pamiętam jak się siedziało przy radiu i nagrywało te dyskografie DM, Clan of xymox, czy Sisters of Mercy. A dziś? Kto jeszcze pamięta kasety magnetofonowe?
                    Last edited by adam16; 2007-07-04, 18:26.
                    Browar Hajduki.
                    adam16@browar.biz
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
                      • 2001.02
                      • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy Wyświetlenie odpowiedzi
                      MiniMax - minimum słów, maksimum muzyki. Za czasów mojego słuchania audycję prowadził Piotr Kaczkowski. Wiem, że twórcą aucycji był ktoś inny, ale wtedy to mnie jeszcze nie było na świecie.
                      Później MiniMax jakoś się rozjechał, Kaczkowski się rozgadał i zniknęło przytoczone wyżej rozwinięcie nazwy.
                      MiniMax i dziś nie jest zły. Owszem bywają audycje przegadane kiedy jest jakiś wywiad-rzeka. Ale generalnie więcej ciągle jest tu muzyki.
                      Browar Hajduki.
                      adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• sergioP
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.09
                        • 1271

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Pamiętam jak się siedziało przy radiu i nagrywało te dyskografie DM, Clan of xymox, czy Sisters of Mercy. A dziś? Kto jeszcze pamięta kasety magnetofonowe?
                        Ja pamiętam
                        Mam nawet jeszcze kasety z muzyką przedstawianą przez Beksińskiego z jego głosem jak podaje tytuły utworów.
                        - Wiesz Luciu, co ci powiem?
                        - ???
                        - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
                        Dzień dobry panu.
                        Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

• adam16
                          • 2001.02
                          • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioP Wyświetlenie odpowiedzi
                          Ja pamiętam
                          Mam nawet jeszcze kasety z muzyką przedstawianą przez Beksińskiego z jego głosem jak podaje tytuły utworów.
                          Też jeszcze takie mam. I kombinuję żeby przynajmniej część z nich "zdigitalizować"
                          Browar Hajduki.
                          adam16@browar.biz

Comment

• sergioP
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2005.09
                            • 1271

Też jeszcze takie mam. I kombinuję żeby przynajmniej część z nich "zdigitalizować"
                            Z tych pozycji, skrupulatnie nagrywanych co poniedziałek, mam już wszystko w formie cyfrowej z innych źródeł.
                            Niestety bez Tomka.
                            - Wiesz Luciu, co ci powiem?
                            - ???
                            - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
                            Dzień dobry panu.
                            Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

• adam16
                              • 2001.02
                              • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioP Wyświetlenie odpowiedzi
                              Z tych pozycji, skrupulatnie nagrywanych co poniedziałek, mam już wszystko w formie cyfrowej z innych źródeł.
                              Niestety bez Tomka.
                              No ja większość też. Ale on często prezentował prócz albumu, jakieś maxi single i niektórych nagrań dotychczas nigdzie nie dorwałem. I to bym sobie ucyfrowił, tyle że nie mam możliwości technicznych, uczynienia tego (brak dobrego magnetofonu - zastanawiałem się nawet nad zakupem "szuflady" na kasety do kompa).
                              Last edited by adam16; 2007-07-04, 20:16.
                              Browar Hajduki.
                              adam16@browar.biz

Comment

• abernacka
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10861

Posiadam na CDRce nagraną audycję prowadzona przez Beksińskiego poświęconą twórczości SISTERS OF MERCY.
                                Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Przetwarzanie...
                                X