Dawnych audycji czar

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sergioP
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.09
    • 1271

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedzi
    ... tyle że nie mam możliwości technicznych, uczynienia tego (brak dobrego magnetofonu - zastanawiałem się nawet nad zakupem "szuflady" na kasety do kompa).
    Eksperymentowałem ( z powodzeniem ) ze zwykłym walkmanem.
    - Wiesz Luciu, co ci powiem?
    - ???
    - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
    Dzień dobry panu.
    Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

• adam16
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.02
      • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
      Posiadam na CDRce nagraną audycję prowadzona przez Beksińskiego poświęconą twórczości SISTERS OF MERCY.
      I dopiero teraz mówisz?
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• sergioP
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.09
        • 1271

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedzi
        ... Ale on często prezentował prócz albumu, jakieś maxi single i niektórych nagrań dotychczas nigdzie nie dorwałem...
        Przecież w sieci można znaleźć wszystko. Potrzeba tylko cierpliwości.
        Pamiętam, jak po wydaniu płyty DM "The Singles 81 > 85", zrobił audycję z utworami ze stron "B" singli, które znalazły się na tej płycie. Jaki byłem wściekły, że nie mam porządnej kasety pod ręką. Nagrałem to wtedy na jakąś starą, zdartą kasetę.
        Jakość była beznadziejna
        Prawie dwadzieścia lat później udało mi się zebrać wszystkie te kawałki w MP3.
        - Wiesz Luciu, co ci powiem?
        - ???
        - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
        Dzień dobry panu.
        Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

• Dreamer
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.05
          • 1576

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioP Wyświetlenie odpowiedzi
          Pamiętam, jak po wydaniu płyty DM "The Singles 81 > 85", zrobił audycję z utworami ze stron "B" singli, które znalazły się na tej płycie.
          Kurcze, też pamiętam tę audycję. Jako zagorzały fan Depeszów (do dziś najbardziej lubię ich pierwsze płyty) wariowałem ze szczęścia. Oczywiście, dziś to wszystko można ściągnąć z sieci, ale klimat zginął bezpowrotnie (to trochę taka nostalgia, jak starej babci za PRL-em - przepraszam, nie chciałem urazić starych babć ).
          Blog: Piwna Brytania

Comment

• adam16
            • 2001.02
            • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioP Wyświetlenie odpowiedzi
            Przecież w sieci można znaleźć wszystko. Potrzeba tylko cierpliwości.
            ...
            No jednak to nie zawsze takie łatwe. Kiedyś Beksiński prezentował kilka kawałków zespołu którego nazwę wymawia się ŻET VIJO, a ni w cholerę nie wiem jak się to pisze. Więc i nie znalazłem ich dotychczas.
            Browar Hajduki.
            adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
              • 2001.02
              • 9865

A'propos Niedźwiedzkiego - jego audycje w Trójce to też już zdaje się historia. Gdzieś słyszałem, że właśnie odszedł z tej stacji.
              Browar Hajduki.
              adam16@browar.biz

Comment

• Dreamer
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.05
                • 1576

Dopiero od 1 stycznia 2008 r., ale i tak nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić. A dzisiaj "Trójka" na tę okoliczność jakaś taka smutna jakby była.
                Link: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...9,4350847.html
                Blog: Piwna Brytania

Comment

• breslauer
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.05
                  • 2690

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy Wyświetlenie odpowiedzi
                  MiniMax - minimum słów, maksimum muzyki. Za czasów mojego słuchania audycję prowadził Piotr Kaczkowski. Wiem, że twórcą aucycji był ktoś inny, ale wtedy to mnie jeszcze nie było na świecie.
                  Później MiniMax jakoś się rozjechał, Kaczkowski się rozgadał i zniknęło przytoczone wyżej rozwinięcie nazwy.
                  Kaczkowski nadal prowadzi tę audycję. I wciąż używa takiej nazwy.

A Niedźwiedzki odchodzi do radia złote przeboje. Sam mówi, że będzie nadawał muzykę lat 6- i 70 i 80-tych. Czyli faktycznie jakby nie czuł tego, co współcześnie jest nagrywane. Ale może w Progr. III będzie mógł prowadzić jakąś jedną audycję? Markomanię, Radio Kalifornia albo Smooth Jazz Cafe?

Ja bardziej pamiętam z dzieciństwa sygnał dźwiękowe z Pr. III, a także pierwsze płyty Jarre'a - Oxygene i Equinoxe.

Comment

Przetwarzanie...
                  X