Nie pies tylko ps.
Fratry czy Fratery
Collapse
X
-
Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :) -
Z racji tego, że jest to nazwa własna piwa, pisana dużą literą, oraz z dbałości o wygodę aparatu wymowy obstawiam Fratera => Fratera.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.Comment
-
Edit:. Takie mam podejście i już.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.Comment
-
Rozczuliłeś mnie.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
-
Comment
-
Comment
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
Related Topics
Collapse
-
W wiejskim sklepiku w miejscowości Bogucin Mały niedaleko Olkusza kupiłem za 19,50 piękny zestaw czterech Fraterów (Fratrów ?) z dołączonym pokalem. Całość bardzo efektowna - idealna rzecz na prezent dla piwosza. Zainteresowanych informuję, że był to jedyny zestaw w tym sklepiku
....
-
Channel: Promocje piwne
-
-
Oferta Reala w Opolu pewno nie odbiega od innych sklepów Reala w innych miastach. Oferuje pełny (nie sprawdzałem dokładnie) zakres piw koncernowych i trochę różności, Kilkenny, Guinnes, Asahi, Obołoń (chociaż dziś widziałem tylko pszeniczne). Dla mnie jest to pewne miejsce, gdzie zawsze...
-
Channel: Opolskie
-
-
z polskich piw mało ciekawych pozycji:
- Perła Chmielowa
- Belfast
- Brok Export
- Strzelec Jasny i Mocny w puszkach
- Fratery
za to sporo zagranicznych, m.in:
- 1795 jasny i Heban
- Krusovice: cerne, svetle, imperial
- Bernardy...-
Channel: Łódzkie
2007-07-07, 19:47 -
-
Na rynku obok opactwa jest knajpa (w zamierzchłych czasach należąca do klasztoru).
Parę lat temu była to niezła mordownia z małomiasteczkowo-wiejskim klimatem, teraz wystrój się poprawił ale klientela ta sama. Z pipy (o ile pamiętam) leci tyskie.
Ostatnio byłem...-
Channel: Małopolskie
-
-
Sklep reklamuje się jako "duży wybór" i takie tam podobne. Niestety w przypadku piwa tak do końca nie jest. Na pochwałę zasługuje obsługa. Pani po tym jak długo spoglądałem tęsknym wzrokiem w stronę półki z Obołonami od razu wspomniała o kłopotach dystrybutora i widać była...
-
Channel: Małopolskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment