Niewiem czy kolega Sambolino jest po studiach i czy ma sponsorów ale nawiązałem ten temat bo ktoś też sapał do mnie ... A tak pozatym MAFAR to faktycznie kiedyś myśleli że to jest matolstwo i tak samo Wy stare wyjadacze tak myślicie eliminując tym samym innych a ja Ci powiem że to wcale nie jest tak jak myślicie bo po latach wiele się w tej dziedzinie zaobserwowało i zmieniło. Dyslektyk może znać zasady poprawnej pisowni, może to wykuć na pamięć, kiedy stosujemy litere rz czy ż ale niestety poprawnie nie napisze bo nie potrafi tego zrobić. Każdy z Nas ma jakieś słabości i jest to siła wyższa a Wasze nabijanie się czy niezrozumienie takich problemów to brak kultury osobistej.
FCJP, czyli jak zwykle ;)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mr-perez Wyświetlenie odpowiedziPowiadasz becik, że jak Ci się nie podoba jak ktoś pisze z błędami to nie zaglądasz do tematu i nie czytasz jego postów... a jakby tak banda wyrostków kopała na ulicy staruszkę to też bys odwrócił głowę bo nie podobałoby Ci się to ?
Tym bardziej, że w tym temacie to Sambolino jest taką babcią (nawet jeśli trochę upośledzoną - to zawsze babcią)
Bo na pewno babciami nie są Arcy czy Krzysiu
PS. jeśli jednak Sambolino potrafi pisać ok jak się postara, to babcia ma przerąbaneLast edited by becik; 2007-08-05, 21:35.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedziSmes - przepraszam, ale akurat przy komputerze tłumaczenie się wszelkimi dys... jest nie na miejscu. Są edytory tekstu, a jak kto leniwy to instaluje Firefoksa z funkcją sprawdzania pisowni. Nie wyeliminuje to błędów w 100%, ale będzie łatwiej i czytać przyjemniej.Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mafar Wyświetlenie odpowiedziZ Twojego postu wynika że kolega Sambolino skończył studia i dostał dobrze płatną posadę . Może po prostu ma bogatych rodziców lub sponsorówZbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smes Wyświetlenie odpowiedziMafar a czy dysleksja uniemożliwia podjęcie dobrze płatnej posady? W Knurowie jest kopalnia która dosyć dobrze fedruje i płaci. Pewnie Ty tam pracujesz a jak mi powiesz że Tam to trzeba być mądrym jak tutaj co niektórzy to papucie zeżarte : ) ZdrowiePolakom gratulujemy Brackiego
Gdy rozum śpi budzą się demony
Comment
-
-
Dobre zarabianie nie polega na Tym by mieć jedną z większych kolekcji szkła. W Polsce gdy starcza na rodzine, dom i na jakiś tam procent swojego hobby pomimo iż żona dorzuca te pare groszy to już jest coś. Nie patrzmy do portfela innym i cieszmy się z tego co mamy. A co do pracy na kopalni to znam pare osób którzy by chcieli tam iść i tu właśnie nawiązuje do twojego Knurowa.Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smes Wyświetlenie odpowiedziTo raczej nie do mnie ta uwaga ... Ja tylko krytykuje złośliwość innych.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Wszelkie uwagi pod tematem przeglądarki Firefoksa do tych, których pisanie tutaj na forum się nie podoba. Ja tylko krytykuje złośliwości innych, ich wyśmiewalnictwo, którzy potrafią dobierać kolegów poprzez takie właśnie forum nie w takt a sami pisząc o "matolstwie" robią szkolne błędy.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mafar Wyświetlenie odpowiedziJak by dobrze płacili to bym miał jedną z większych kolekcji szkła.Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl
Comment
-
-
Moje zdanie w sprawie: tutaj należy pisać po polsku.
Dbanie o język polski to jedna z rzeczy, która od początku bardzo mi się na tutejszym forum spodobała.
Poprawna ortograficznie i gramatycznie oraz logicznie pisownia to nie tylko wymysł dla ładnej formy. Dzięki tej umiejętności w wielu trudnych dyskusjach można w miarę prosty sposób się porozumieć. Czasem wystarczy jeden źle skonstruowany logicznie skrót myślowy lub przecinek w nieodpowiednim miejscu, by ciekawa dyskusja przerodziła się w sprzeczkę o to, co kto miał na myśli, a czego nie miał.
Sam także popełniam błędy, ale zawsze staram się przeczytać to, co napisałem kilka razy. Często wyłapuje wtedy błędy, ale nie zawsze. Pewnie i w tym poście coś się trafi
Kilkakrotne sprawdzenie postu przed wysłaniem umożliwia także wprowadzenie poprawek uściślających wypowiedź, dzięki czemu inni czytający mają mniejsze pole do wyciągania błędnych wniosków z takiej wypowiedzi.
Zdrowie FCJPMM961
4:-)
Comment
-
-
Wiesz smes , nie każdy jest taki idealny, światowy, obeznany i obrońcą uciśnionych jak Ty. Moim zdaniem marnujesz się wśród chamstwa jakie tu panuje . Sambolino niech pisze z bykami na browarze , bo tu jest dyslektykiem, a na allegro jego problem z poprawną pisownią dziwnie znika . Kończę już wypowiedzi w tym temacie , bo co niektórzy trzymają się swoich racji jak Samoobrona rządu .Polakom gratulujemy Brackiego
Gdy rozum śpi budzą się demony
Comment
-
-
hehe, jeszcze się kłócicie?
Dyslekcja? co to jest? Nieuctwo nazwano jakimś nowym terminem i zrobiono z tego nieuleczalną chorobę. Ot lewackie metody.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mafar Wyświetlenie odpowiedziWiesz smes , nie każdy jest taki idealny, światowy, obeznany i obrońcą uciśnionych jak Ty. Moim zdaniem marnujesz się wśród chamstwa jakie tu panuje . Sambolino niech pisze z bykami na browarze , bo tu jest dyslektykiem, a na allegro jego problem z poprawną pisownią dziwnie znika . Kończę już wypowiedzi w tym temacie , bo co niektórzy trzymają się swoich racji jak Samoobrona rządu .
Czy ta rozmowa jest kontrolowana? Pytam bo końcówka Twojego postu mogła być bardziej oryginalna. Polityka akurat nie była strzałem w dziesiątkę : ) A o polityce napisał Mafar. Kolekconer kufli który na ich temat w temacie "kufle" akurat ma najmniej do powiedzenia co zresztą zauważamy.Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl
Comment
-
-
Zbierasz szkło a chyba nie chodzi o filiżanki do kawy? Jeżeli źle interpretuje to wybacz.Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziDyslekcja? co to jest? Nieuctwo nazwano jakimś nowym terminem i zrobiono z tego nieuleczalną chorobę. Ot lewackie metody.
Tu już nie chodzi o dysleksję chyba .
Smes napisz proszę, gdzie Ty "chodzisz" na te studia, bo wyglądasz mi na wolnego słuchacza .
Comment
-
Comment