Pomocy !!! składam komputer
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.Comment
-
Co my tu mamy? 26 wypowiedzi bardzo pomocnych autorowi wątku...
Napisz, do czego wykorzystujesz komputer w domu, kto jeszcze z niego korzysta lub będzie korzystał i w jakim zakresie, jakie cechy są dla Ciebie ważne, a jakie nie - po prostu, czego oczekujesz od kompa. Wtedy będzie można coś doradzić.
No ile można wydać na taki średni sprzęt ? myślę do 3000 zł wystarczy a monitor już mam bo kupiłem Iiamę e1900s .Zastosowanie taki komp w domu ma różne np: czasem się ogląda filmy na dvd albo ściąga zdjęcia z aparatu fotograficznego i robi małą obróbkę tych zdjęć albo też dzieci grają w gierki komputerowe no i jest też podłączony do netu .W sumie wszystko po trochu i raczej nie chodzi o obróbkę grafiki dla potrzeb agencji reklamowych tylko taka amatorszczyzna
Comment
-
Polecam, ale nie sądzę by koledze supersklepowi chodziło o Apple. Za dużo zachodu właśnie z oprogramowaniem, mogą być kłopoty z internetem. Na przykład moja sieć osiedlowa nie toleruje mac-ów...Comment
-
No ile można wydać na taki średni sprzęt ? myślę do 3000 zł wystarczy a monitor już mam bo kupiłem Iiamę e1900s .Zastosowanie taki komp w domu ma różne np: czasem się ogląda filmy na dvd albo ściąga zdjęcia z aparatu fotograficznego i robi małą obróbkę tych zdjęć albo też dzieci grają w gierki komputerowe no i jest też podłączony do netu .W sumie wszystko po trochu i raczej nie chodzi o obróbkę grafiki dla potrzeb agencji reklamowych tylko taka amatorszczyznaComment
-
Mam kilka takich pytań co mnie nurtuje.Czy potrzeba jest żeby dysk twardy miał te 300 GB (teraz mi wystarcza 60) czy lepiej jest dołożyć pamięci ? no i zawsze jest też dylemat czy procesor Intel Pentium czy AMD Athlon a teraz raczej Sempron ?
Comment
-
za 3000 zł (komputer bez moniotora), nie musisz mieć takich dylematów, kupisz sobie i duży dysk i dużo pamięci.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Tak walnąłem 3000 jako max bo nie wiem jakie sa teraz ceny sprzętu ,ostatnio coś dokładałem do swojego kompa ze 2 lata temu
Comment
-
Jeżeli mają być uprawiane gierki (chyba, że pasjans albo saper), to raczej sugerowałbym stacjonarny - laptopy jednak są dość biedne, jeśli chodzi o karty graficzne...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
A moze ktoś by sie pokusił o napisanie takiego przykładowego zestawu np mam teraz athlona 2000 a co by teraz wypadalo kupić ? albo słyszałem też że nowe nagrywarki mają funkcję wypalania nazwy płyty na jednej stronie( chyba musi być też specjalna płyta) no i biorąc pod uwagę rozwój gierek to trzeba trochę wypasioną kartę graficzną
Comment
-
Przykładowy zestawik (ceny za Sirius.pl)
Płyta gł. GigaByte GA-P35-DS3P 566 zł
Proc. Intel Core2 Duo E6550 2.33 GHz Socket 775 4096kB L2 BOX 631 zł
Pam. - GoodRAM DDRII 2GB/667 (2 x 1024MB) CL5 290 zł
Dysk - WD Caviar RE2 400GB SerialATA/150 7200rpm 16MB cache 423 zł
DVD +/- RW LG Super-multi Security GSA-H55L LightScribe OEM czarna 132 zł
(DVD powinno mieć opcję LightScribe żeby wypalać napisy na płytkach)
trzeba jeszcze wybrać obudowę 150-350zł
(proponuję bez zasilacza, chyba że jest Ci hałas obojętny)
do tego np. stosunkowo tani/wydajny/cichy zasilaczyk:
zasilacz TACENS Radix Smart 410W ATX 182 zł
no i kwestia karty graficznej (nie siedzę w temacie, do moich zastosowań wystarczy karta umieszczona na płycie gł.w powyższej przykładowej płycie gł. nie ma karty graficznej) do tego klawiatura, myszka.
za całość jak sie poszpera tu i ówdzie zapłaci się do 3 tys zł. Zawsze można coś odchudzić i cena będzie niższa.
To oczywiście tylko przykład, zerkałem czy podzespoły będą współgrać pod względem wzajemnych wymagań, zawsze jednak warto dopytać sprzedawcy czy wszystko razem będzie dobrze hulało.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
-
Chcę się pozbyć mebla w postaci komputera stacjonarnego. W grę wchodzi więc jedynie notebook.
Warunki:
1. Nie chciałbym wydać więcej niż 3.000 zł.
2. Jakaś rozsądna karta graficzna, bo raz na jakiś czas muszę sobie pograć, a częściej zaprojektować coś w różnych programach graficznych.
3. Myślałem o matrycy 17", ale to nie jest konieczne.
4. 1 GB pamięci RAM, dysk w granicach 100 GB.
Mógłby ktoś mi polecić jakiś sprzęt, bo zupełnie się nie znam.Ostatnia zmiana dokonana przez mluk; 2007-09-04, 18:42."Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin FranklinComment