Pomocy !!! składam komputer

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kiszot
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2001.08
    • 8108

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedzi
    Mam w domu laptopa i komputery stacjonarne (3 sztuki pracujące i 6 w piwnicy). Korzystam i z laptopa, i ze stacjonarnych.
    jakiś haker jesteś czy cuś?
    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
    So von Natur, Natur in alter Weise,
    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• arcy
      • 2002.07
      • 7538

To do gry w brydża jednoosobowo

Comment

• kot_z_cheshire
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.11
        • 2201

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
        jakiś haker jesteś czy cuś?
        E tam haker...Pewnie emulek i torrenty w natarciu cały czas
        Młode koty mają adhd, niestety.
        Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
        Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
        Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

Comment

• supersklep
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2005.01
          • 982

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crizz Wyświetlenie odpowiedzi
          Co my tu mamy? 26 wypowiedzi bardzo pomocnych autorowi wątku...

Napisz, do czego wykorzystujesz komputer w domu, kto jeszcze z niego korzysta lub będzie korzystał i w jakim zakresie, jakie cechy są dla Ciebie ważne, a jakie nie - po prostu, czego oczekujesz od kompa. Wtedy będzie można coś doradzić.

No ile można wydać na taki średni sprzęt ? myślę do 3000 zł wystarczy a monitor już mam bo kupiłem Iiamę e1900s .Zastosowanie taki komp w domu ma różne np: czasem się ogląda filmy na dvd albo ściąga zdjęcia z aparatu fotograficznego i robi małą obróbkę tych zdjęć albo też dzieci grają w gierki komputerowe no i jest też podłączony do netu .W sumie wszystko po trochu i raczej nie chodzi o obróbkę grafiki dla potrzeb agencji reklamowych tylko taka amatorszczyzna

Comment

• iommi
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.07
            • 1522

Ibooki to moja mała słabość. Od wielu lat pracuję tylko na jabłuszkach, teraz korzystam na przykład z IBooka G4 i jestem bardzo zadowolony. Problemem może być jednak cena, choć akurat G4 można kupić w granicach trzech tysięcy. Poza tym drogie oprogramowanie (pirata żadnego raczej nie znajdziecie) i serwis, choć ten ostatni coraz bardziej przystępny.
            Polecam, ale nie sądzę by koledze supersklepowi chodziło o Apple. Za dużo zachodu właśnie z oprogramowaniem, mogą być kłopoty z internetem. Na przykład moja sieć osiedlowa nie toleruje mac-ów...

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• arcy
              • 2002.07
              • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep Wyświetlenie odpowiedzi
              No ile można wydać na taki średni sprzęt ? myślę do 3000 zł wystarczy a monitor już mam bo kupiłem Iiamę e1900s .Zastosowanie taki komp w domu ma różne np: czasem się ogląda filmy na dvd albo ściąga zdjęcia z aparatu fotograficznego i robi małą obróbkę tych zdjęć albo też dzieci grają w gierki komputerowe no i jest też podłączony do netu .W sumie wszystko po trochu i raczej nie chodzi o obróbkę grafiki dla potrzeb agencji reklamowych tylko taka amatorszczyzna
              To może jednak notebook?

Comment

• supersklep
                • 2005.01
                • 982

Mam kilka takich pytań co mnie nurtuje.Czy potrzeba jest żeby dysk twardy miał te 300 GB (teraz mi wystarcza 60) czy lepiej jest dołożyć pamięci ? no i zawsze jest też dylemat czy procesor Intel Pentium czy AMD Athlon a teraz raczej Sempron ?

Comment

• arcy
                  • 2002.07
                  • 7538

Jeśli potrzebujesz powierzchni na dysku do przechowywania np. filmów, może warto pomyśleć o przeznaczeniu na to dodatkowej sztuki.

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23928

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep Wyświetlenie odpowiedzi
                    Mam kilka takich pytań co mnie nurtuje.Czy potrzeba jest żeby dysk twardy miał te 300 GB (teraz mi wystarcza 60) czy lepiej jest dołożyć pamięci ? no i zawsze jest też dylemat czy procesor Intel Pentium czy AMD Athlon a teraz raczej Sempron ?
                    za 3000 zł (komputer bez moniotora), nie musisz mieć takich dylematów, kupisz sobie i duży dysk i dużo pamięci.
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• supersklep
                      • 2005.01
                      • 982

Tak walnąłem 3000 jako max bo nie wiem jakie sa teraz ceny sprzętu ,ostatnio coś dokładałem do swojego kompa ze 2 lata temu

Comment

• Wujcio_Shaggy
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.01
                        • 4628

Jeżeli mają być uprawiane gierki (chyba, że pasjans albo saper), to raczej sugerowałbym stacjonarny - laptopy jednak są dość biedne, jeśli chodzi o karty graficzne...
                        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• supersklep
                          • 2005.01
                          • 982

A moze ktoś by sie pokusił o napisanie takiego przykładowego zestawu np mam teraz athlona 2000 a co by teraz wypadalo kupić ? albo słyszałem też że nowe nagrywarki mają funkcję wypalania nazwy płyty na jednej stronie( chyba musi być też specjalna płyta) no i biorąc pod uwagę rozwój gierek to trzeba trochę wypasioną kartę graficzną

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23928

Przykładowy zestawik (ceny za Sirius.pl)

Płyta gł. GigaByte GA-P35-DS3P 566 zł
                            Proc. Intel Core2 Duo E6550 2.33 GHz Socket 775 4096kB L2 BOX 631 zł
                            Pam. - GoodRAM DDRII 2GB/667 (2 x 1024MB) CL5 290 zł
                            Dysk - WD Caviar RE2 400GB SerialATA/150 7200rpm 16MB cache 423 zł
                            DVD +/- RW LG Super-multi Security GSA-H55L LightScribe OEM czarna 132 zł
                            (DVD powinno mieć opcję LightScribe żeby wypalać napisy na płytkach)

trzeba jeszcze wybrać obudowę 150-350zł
                            (proponuję bez zasilacza, chyba że jest Ci hałas obojętny)
                            do tego np. stosunkowo tani/wydajny/cichy zasilaczyk:
                            zasilacz TACENS Radix Smart 410W ATX 182 zł

no i kwestia karty graficznej (nie siedzę w temacie, do moich zastosowań wystarczy karta umieszczona na płycie gł. w powyższej przykładowej płycie gł. nie ma karty graficznej) do tego klawiatura, myszka.

za całość jak sie poszpera tu i ówdzie zapłaci się do 3 tys zł. Zawsze można coś odchudzić i cena będzie niższa.

To oczywiście tylko przykład, zerkałem czy podzespoły będą współgrać pod względem wzajemnych wymagań, zawsze jednak warto dopytać sprzedawcy czy wszystko razem będzie dobrze hulało.
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• supersklep
                              • 2005.01
                              • 982

Wielkie dzięki

Comment

• mluk
                                • 2005.01
                                • 778

Chcę się pozbyć mebla w postaci komputera stacjonarnego. W grę wchodzi więc jedynie notebook.

Warunki:

1. Nie chciałbym wydać więcej niż 3.000 zł.
                                2. Jakaś rozsądna karta graficzna, bo raz na jakiś czas muszę sobie pograć, a częściej zaprojektować coś w różnych programach graficznych.
                                3. Myślałem o matrycy 17", ale to nie jest konieczne.
                                4. 1 GB pamięci RAM, dysk w granicach 100 GB.

Mógłby ktoś mi polecić jakiś sprzęt, bo zupełnie się nie znam.
                                Last edited by mluk; 2007-09-04, 18:42.
                                "Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin

Comment

Przetwarzanie...
                                X