Było stasznie nudno - od Gwdy Wielkiej z jeziora Wielimie po Lędyczek nudną rzeką Gwdą wśród kniei, zwalonych drzew i meandrów rzecznych... tak wyglądał ten spływ.
Przed Trzciankowskim zlotem - spływ Gwdą
Collapse
X
-
Cudo - ostatni raz nad Gwdą w okolicach Jeleniego Ruczaju byłam 26 lat temu - trochę zdziczało
Ciekawe czy drewniany mostek jeszcze stoi, swego czasu próbowaliśmy go wykończyć krokiem marszowym i prawie się udało
P.S. Jeleni Ruczaj - miejsce obozów harcerskich, 8 km torami kolejowymi od Czarnego w kierunku do Szczecinka.Comment
Related Topics
Collapse
-
Ekstr. 18%
Alk. 7,2
IBU 13
Chmiel to m.in. El Dorado i Azacca
https://www.carlowbrewing.com/our-beers/stormburst-ipa/
Aromat - wyraźne owoce (przede wszystkim słodkie owoce tropikalne, łagodniejsze cytrusy), słodowy biszkopt
Piana - wyższa,...-
Channel: Irlandia
-
-
-
Nie bez szczypty złośliwości mówi się, że "belgia" (czytaj. belgijskie piwa) jest nudna. Jednym z pierwszych piw belgijskich, które w dawnych czasach wypiłem i całkowicie nie zrobiło na mnie wrażenia to był Duvel. Piwo w takim samym stylu jak to, które opisuję. Kupiłem (albo...
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
-
Channel: Niemcy
-
-
Hersbruck to malownicze miasteczko w Środkowej Frankonii (niedaleko granicy z Górnym Palatynatem), na wschód od Norymbergi. Region ten znany z chmielu o tej samej nazwie co miasto i był kiedyś jednym z ważniejszych miejsc jego upraw w Bawarii. Obecnie trochę ustępuje innym tamtejszym regionom...
-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment