Fteo, zobacz sobie jak działają inne serwisy społecznościowe, Google, serwisy fotograficzne. Mają zdecydowanie większy ruch, a jakoś dają radę.
Nasza-klasa
Collapse
X
-
MJP, co ty właściwie porównujesz?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteo Wyświetlenie odpowiedziDzięki, ARTcie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziMJP, co ty właściwie porównujesz?Maciek
Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)
Comment
-
-
Google serwisem społecznościowym ? Przecież to znana firma wyceniania na wiele miliardów dolarów, mająca więcej serwerów niż wiele tysięcy takich firm jak nasza-klasa. Porównywanie Google do Naszej-Klasy, to tak jakby porównać Mazowsze do Australii.
Comment
-
-
Po pierwsze należy policzyć ilu użytkowników przypada na jeden serwer. Bo może się okazać, że jednak jest co porównywać. Mazowsza z Australią faktycznie porównać się nie da, bo Mazowsze ma dużo większą gęstość zaludnienia, więc i problemy inne.
Po drugie, podkreślasz, że Google, to firma komercyjna; prawda, ale N-K też instytucją charytatywną nie jest.
Według mnie problemy wydajnościowe N-K nie wynikają z braku serwerów, a z niewłaściwej konfiguracji, bądź złego zaprojektowania oprogramowania do obsługi serwisu. I dopóki to nie zostanie naprawione, problemy pozostaną niezależnie od liczby serwerów.Maciek
Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mjp Wyświetlenie odpowiedziPo pierwsze należy policzyć ilu użytkowników przypada na jeden serwer. Bo może się okazać, że jednak jest co porównywać. ...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
Comment