Stało się dzisiaj nieszczęście, wylałem szklankę z wodą (czystą) na matrycę w laptopie. Komputer automatycznie się wyłączył. Po dokładnym osuszeniu laptopa włączyłem, ale okazało się że jest jasna plama na ekranie. Czy ktoś miał już z takim czymś do czynienia i czy będzie trzeba kupować nową matrycę, czy może to zniknie jakoś?
Zalana matryca w laptopie
Collapse
X
-
Jak wygląda ta plama?
Czy pod plamą widać obraz?
Matryca jest elementem teoretycznie nierozbieralnym, jeżeli woda dostała się do wnętrza matrycy to jej usunięcie może być mocno kłopotliwe.
Jeżeli natomiast jest to plama na powierzchni to jest do usunięcia.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych" -
Jak wygląda ta plama?
Czy pod plamą widać obraz?
Matryca jest elementem teoretycznie nierozbieralnym, jeżeli woda dostała się do wnętrza matrycy to jej usunięcie może być mocno kłopotliwe.
Jeżeli natomiast jest to plama na powierzchni to jest do usunięcia.Comment
-
-
2 miesiące temu zalałem laptopa szklanicą wina. Dozipał jakieś 30s do momentu ręcznego wyłączenia i więcej tchnienia nie wydał
Ponoć nie jest wart naprawy a nawet zagladnia do środkaW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
Comment
-
W moim (roczny asus A6R) pomogła wymiana klawiatury. Na matrycy widoczne plamki. Niektóry dopiero pod odpowiednim kątem.Pozdrawiam
djComment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Lenovo C200 zalany piwem - co robic ??
Witam,
Zdarzylo sie nieszczescie, wczoraj wylalam na laptopa pol szklanki piwa,
wylaczyl sie automatycznie, odlaczylismy go z kontaktu wyjelismy baterie, odwrocilismy do gory nogami, pozniej odkrecilismy z dolu 3 zaslepki, wyjelismy dysk, wszedzie bylo sucho.
Klawiature wypielismy umylismy, a pod klawiatura przetarlam uzywajac payczkow do uszu i plynu do szyb(z alkoholem) wszystkie miejsca gdzie bylo piwo.
po 12 godzinach wlaczylam
dziala, ale..... na monitorze w dolnym rogu pojawila sie plama, widac przez nia wiec nie jest tak tragicznie ( zalaczam zdjecie )
klawiatura nie dziala tak jak powinna - kiedy naciskam jedna literke wyskakuja 3 lub 2, czy powinnam jeszcze raz ja przeczyscic?
Laptop jest na gwarancji kupiony hmmm..... 2tygodnie temu. ale chyba to nie podlega gwarancji - prawda ?
prosze o pomoc, co robic z monitorem ( poczekac - moze zniknie samo z siebie ?! ) i z klawiatura
bede bardzo wdzieczna za wszelkie informacje
pozdrawiam
GComment
-
Poczytaj ten temat, może doda Ci otuchy.
A takie zniszczenie na pewno nie podlega gwarancji.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Witam,
Zdarzylo sie nieszczescie, wczoraj wylalam na laptopa pol szklanki piwa,
wylaczyl sie automatycznie, odlaczylismy go z kontaktu wyjelismy baterie, odwrocilismy do gory nogami, pozniej odkrecilismy z dolu 3 zaslepki, wyjelismy dysk, wszedzie bylo sucho.
Klawiature wypielismy umylismy, a pod klawiatura przetarlam uzywajac payczkow do uszu i plynu do szyb(z alkoholem) wszystkie miejsca gdzie bylo piwo.
po 12 godzinach wlaczylam
dziala, ale..... na monitorze w dolnym rogu pojawila sie plama, widac przez nia wiec nie jest tak tragicznie ( zalaczam zdjecie )
klawiatura nie dziala tak jak powinna - kiedy naciskam jedna literke wyskakuja 3 lub 2, czy powinnam jeszcze raz ja przeczyscic?
Laptop jest na gwarancji kupiony hmmm..... 2tygodnie temu. ale chyba to nie podlega gwarancji - prawda ?
prosze o pomoc, co robic z monitorem ( poczekac - moze zniknie samo z siebie ?! ) i z klawiatura
bede bardzo wdzieczna za wszelkie informacje
pozdrawiam
GComment