Stało się dzisiaj nieszczęście, wylałem szklankę z wodą (czystą) na matrycę w laptopie. Komputer automatycznie się wyłączył. Po dokładnym osuszeniu laptopa włączyłem, ale okazało się że jest jasna plama na ekranie. Czy ktoś miał już z takim czymś do czynienia i czy będzie trzeba kupować nową matrycę, czy może to zniknie jakoś?
Zalana matryca w laptopie
Collapse
X
-
Jak wygląda ta plama?
Czy pod plamą widać obraz?
Matryca jest elementem teoretycznie nierozbieralnym, jeżeli woda dostała się do wnętrza matrycy to jej usunięcie może być mocno kłopotliwe.
Jeżeli natomiast jest to plama na powierzchni to jest do usunięcia.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl Wyświetlenie odpowiedziJak wygląda ta plama?
Czy pod plamą widać obraz?
Matryca jest elementem teoretycznie nierozbieralnym, jeżeli woda dostała się do wnętrza matrycy to jej usunięcie może być mocno kłopotliwe.
Jeżeli natomiast jest to plama na powierzchni to jest do usunięcia.
Comment
-
-
2 miesiące temu zalałem laptopa szklanicą wina. Dozipał jakieś 30s do momentu ręcznego wyłączenia i więcej tchnienia nie wydał
Ponoć nie jest wart naprawy a nawet zagladnia do środkaW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedziPonoć nie jest wart (...) nawet zagladnia do środka- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedzi2 miesiące temu zalałem laptopa szklanicą wina. Dozipał jakieś 30s do momentu ręcznego wyłączenia i więcej tchnienia nie wydał
Ponoć nie jest wart naprawy a nawet zagladnia do środkaPozdrawiam
dj
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziTo ciekawe jest, jeśli można jakieś fotko byłbym wdzięczny.
Z drugiej strony dobrze, że tylko woda. Ale dlaczego woda a nie piwo
Życzę szybkiego osuszenia matrycy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzem82 Wyświetlenie odpowiedziSpoko plam już nie ma, zniknęły po dwóch dniach. Jeee. Komputer działa jak przed zalaniem"Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mluk Wyświetlenie odpowiedziNo to zalewaj jeszcze raz.
Comment
-
-
Lenovo C200 zalany piwem - co robic ??
Witam,
Zdarzylo sie nieszczescie, wczoraj wylalam na laptopa pol szklanki piwa ,
wylaczyl sie automatycznie, odlaczylismy go z kontaktu wyjelismy baterie, odwrocilismy do gory nogami, pozniej odkrecilismy z dolu 3 zaslepki, wyjelismy dysk, wszedzie bylo sucho.
Klawiature wypielismy umylismy, a pod klawiatura przetarlam uzywajac payczkow do uszu i plynu do szyb(z alkoholem) wszystkie miejsca gdzie bylo piwo.
po 12 godzinach wlaczylam
dziala, ale..... na monitorze w dolnym rogu pojawila sie plama, widac przez nia wiec nie jest tak tragicznie ( zalaczam zdjecie )
klawiatura nie dziala tak jak powinna - kiedy naciskam jedna literke wyskakuja 3 lub 2, czy powinnam jeszcze raz ja przeczyscic?
Laptop jest na gwarancji kupiony hmmm..... 2tygodnie temu . ale chyba to nie podlega gwarancji - prawda ?
prosze o pomoc, co robic z monitorem ( poczekac - moze zniknie samo z siebie ?! ) i z klawiatura
bede bardzo wdzieczna za wszelkie informacje
pozdrawiam
G
Comment
-
-
Poczytaj ten temat, może doda Ci otuchy.
A takie zniszczenie na pewno nie podlega gwarancji.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gosia_piwoszka Wyświetlenie odpowiedziWitam,
Zdarzylo sie nieszczescie, wczoraj wylalam na laptopa pol szklanki piwa ,
wylaczyl sie automatycznie, odlaczylismy go z kontaktu wyjelismy baterie, odwrocilismy do gory nogami, pozniej odkrecilismy z dolu 3 zaslepki, wyjelismy dysk, wszedzie bylo sucho.
Klawiature wypielismy umylismy, a pod klawiatura przetarlam uzywajac payczkow do uszu i plynu do szyb(z alkoholem) wszystkie miejsca gdzie bylo piwo.
po 12 godzinach wlaczylam
dziala, ale..... na monitorze w dolnym rogu pojawila sie plama, widac przez nia wiec nie jest tak tragicznie ( zalaczam zdjecie )
klawiatura nie dziala tak jak powinna - kiedy naciskam jedna literke wyskakuja 3 lub 2, czy powinnam jeszcze raz ja przeczyscic?
Laptop jest na gwarancji kupiony hmmm..... 2tygodnie temu . ale chyba to nie podlega gwarancji - prawda ?
prosze o pomoc, co robic z monitorem ( poczekac - moze zniknie samo z siebie ?! ) i z klawiatura
bede bardzo wdzieczna za wszelkie informacje
pozdrawiam
G
Comment
-
Comment