Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gosia_piwoszka
Wyświetlenie odpowiedzi
Zalana matryca w laptopie
Collapse
X
-
Wymienić zawsze można ale sądzę, że wystarczy porządne czyszczenie (płukanie).
Niestety należy ją do tego wymontować z notebooka.
Czynność niezbyt skomplikowana ale jeżeli nie masz doświadczenia to zanieś do znajomego komputerowca lub do profesjonalnego serwisu.Last edited by kangurpl; 2007-11-04, 10:44.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gosia_piwoszka Wyświetlenie odpowiedziWitam,
Zdarzylo sie nieszczescie, wczoraj wylalam na laptopa pol szklanki piwa ,
wylaczyl sie automatycznie, odlaczylismy go z kontaktu wyjelismy baterie, odwrocilismy do gory nogami, pozniej odkrecilismy z dolu 3 zaslepki, wyjelismy dysk, wszedzie bylo sucho.
Klawiature wypielismy umylismy, a pod klawiatura przetarlam uzywajac payczkow do uszu i plynu do szyb(z alkoholem) wszystkie miejsca gdzie bylo piwo.
po 12 godzinach wlaczylam
dziala, ale..... na monitorze w dolnym rogu pojawila sie plama, widac przez nia wiec nie jest tak tragicznie ( zalaczam zdjecie )
klawiatura nie dziala tak jak powinna - kiedy naciskam jedna literke wyskakuja 3 lub 2, czy powinnam jeszcze raz ja przeczyscic?
Laptop jest na gwarancji kupiony hmmm..... 2tygodnie temu . ale chyba to nie podlega gwarancji - prawda ?
prosze o pomoc, co robic z monitorem ( poczekac - moze zniknie samo z siebie ?! ) i z klawiatura
bede bardzo wdzieczna za wszelkie informacje
pozdrawiam
G
Comment
-
-
Dzięki Wam wszystkim za pomoc !
Plama faktycznie schnie, na pewno z piwem to dlużej potrwa niz z woda . Jest już o połowę mniejsza niż była.
klawiatura działa nawet w porządku, ale jak piszę w wordzie to automatycznie mi sie zaczyna kopiować pisany wyraz, albo wszystko kasować , zastanawiające to jest bo w worpadzie można pisać normalnie,
na szczęscie piwo wylane było od strony dvdrooma a nie z drugiej - pewnie byłoby dużo gorzej, jednak i tak chcę go wymienić na gwarancji, poczekam aż plama zniknie i powiem, że coś nie tak jest z klawiaturą, albo o ile plamka zostanie zwale na to. Mam nadzieję, że mi przyjmą i nie wpadna na to co się stało z tym laptopem ( np. po zapachu ).
A i jeszcze małe sprostowanie, napisałam na tym forum, ponieważ na informatycznym forum nie ma za dużego odzewu w podobnych sprawach
Jeszcze raz dzięki.
pozdrawiam serdecznie.
mam nauczkę; nie należy mieszać dziewczyn piwa i laptopów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gosia_piwoszka Wyświetlenie odpowiedziDzięki Wam wszystkim za pomoc !
Plama faktycznie schnie, na pewno z piwem to dlużej potrwa niz z woda . Jest już o połowę mniejsza niż była.
klawiatura działa nawet w porządku, ale jak piszę w wordzie to automatycznie mi sie zaczyna kopiować pisany wyraz, albo wszystko kasować , zastanawiające to jest bo w worpadzie można pisać normalnie,
na szczęscie piwo wylane było od strony dvdrooma a nie z drugiej - pewnie byłoby dużo gorzej, jednak i tak chcę go wymienić na gwarancji, poczekam aż plama zniknie i powiem, że coś nie tak jest z klawiaturą, albo o ile plamka zostanie zwale na to. Mam nadzieję, że mi przyjmą i nie wpadna na to co się stało z tym laptopem ( np. po zapachu ).
A i jeszcze małe sprostowanie, napisałam na tym forum, ponieważ na informatycznym forum nie ma za dużego odzewu w podobnych sprawach
Jeszcze raz dzięki.
pozdrawiam serdecznie.
mam nauczkę; nie należy mieszać dziewczyn piwa i laptopówLast edited by angasc; 2007-11-05, 16:31.
Comment
-
-
Dzięki Wam wszystkim za pomoc !
Jeszcze raz dzięki.
pozdrawiam serdecznie.
mam nauczkę; nie należy mieszać dziewczyn piwa i laptopów
w załączniku przesyłam zdjęcie plamki .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedziNie polecam takiego rozwiązania. Serwis Lenovo jest wyjątkowo upierdliwy. Na pewno dojdą co było przyczyną problemów i obcążą Cię kosztami wymiany klawiatury. A życzą sobie jak żyd za matkę. Lepiej pogadaj z jakimś znajomym elektromechanikiem lub elektronikiem. Wyjdzie o wiele taniej.
laptop kupiony był w Angli a znajac sposob reklamacji tutaj na miejscu, mam nadzieje , ze od razu wymienia mi na nowy laptop i watpie czy beda sie rozwarstwiac nad przyczynami stanu laptopa , popytam jeszcze jak to tutaj wygląda.
poza tym dowiedziałam się, że o ile płace tzw. ubezpieczenie od zawartości domu ( a płace ) to powinni mi bez gadania wymienic laptop na nowy, takze, moze jeszcze uda się coś zdziałać
(co kraj to obyczaj ! )
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gosia_piwoszka Wyświetlenie odpowiedzimam nauczkę; nie należy mieszać dziewczyn piwa i laptopów
Comment
-
Comment