Zalana matryca w laptopie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Makaron
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 2107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gosia_piwoszka Wyświetlenie odpowiedzi
    Witam,

klawiatura nie dziala tak jak powinna - kiedy naciskam jedna literke wyskakuja 3 lub 2, czy powinnam jeszcze raz ja przeczyscic?

G
    Ja bym dal odparowac, jak nie pomoze wymienic.
    "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• kangurpl
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.03
      • 2660

Wymienić zawsze można ale sądzę, że wystarczy porządne czyszczenie (płukanie).
      Niestety należy ją do tego wymontować z notebooka.
      Czynność niezbyt skomplikowana ale jeżeli nie masz doświadczenia to zanieś do znajomego komputerowca lub do profesjonalnego serwisu.
      Last edited by kangurpl; 2007-11-04, 10:44.
      Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
      "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• krzem82
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2005.11
        • 113

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gosia_piwoszka Wyświetlenie odpowiedzi
        Witam,

Zdarzylo sie nieszczescie, wczoraj wylalam na laptopa pol szklanki piwa ,
        wylaczyl sie automatycznie, odlaczylismy go z kontaktu wyjelismy baterie, odwrocilismy do gory nogami, pozniej odkrecilismy z dolu 3 zaslepki, wyjelismy dysk, wszedzie bylo sucho.
        Klawiature wypielismy umylismy, a pod klawiatura przetarlam uzywajac payczkow do uszu i plynu do szyb(z alkoholem) wszystkie miejsca gdzie bylo piwo.
        po 12 godzinach wlaczylam
        dziala, ale..... na monitorze w dolnym rogu pojawila sie plama, widac przez nia wiec nie jest tak tragicznie ( zalaczam zdjecie )
        klawiatura nie dziala tak jak powinna - kiedy naciskam jedna literke wyskakuja 3 lub 2, czy powinnam jeszcze raz ja przeczyscic?
        Laptop jest na gwarancji kupiony hmmm..... 2tygodnie temu . ale chyba to nie podlega gwarancji - prawda ?
        prosze o pomoc, co robic z monitorem ( poczekac - moze zniknie samo z siebie ?! ) i z klawiatura
        bede bardzo wdzieczna za wszelkie informacje
        pozdrawiam
        G
        No mi jak zalałem wodą ta plama pomalutku znikała trwało to około 2 dni i komputer musiał być przez ten czas włączony, teraz już po tym nie ma śladu.

Comment

• Gosia_piwoszka
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2007.11
          • 4

Dzięki Wam wszystkim za pomoc !

Plama faktycznie schnie, na pewno z piwem to dlużej potrwa niz z woda . Jest już o połowę mniejsza niż była.
          klawiatura działa nawet w porządku, ale jak piszę w wordzie to automatycznie mi sie zaczyna kopiować pisany wyraz, albo wszystko kasować , zastanawiające to jest bo w worpadzie można pisać normalnie,

na szczęscie piwo wylane było od strony dvdrooma a nie z drugiej - pewnie byłoby dużo gorzej, jednak i tak chcę go wymienić na gwarancji, poczekam aż plama zniknie i powiem, że coś nie tak jest z klawiaturą, albo o ile plamka zostanie zwale na to. Mam nadzieję, że mi przyjmą i nie wpadna na to co się stało z tym laptopem ( np. po zapachu ).

A i jeszcze małe sprostowanie, napisałam na tym forum, ponieważ na informatycznym forum nie ma za dużego odzewu w podobnych sprawach
          Jeszcze raz dzięki.
          pozdrawiam serdecznie.

mam nauczkę; nie należy mieszać dziewczyn piwa i laptopów

Comment

• angasc
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2006.04
            • 977

Plama faktycznie schnie, na pewno z piwem to dlużej potrwa niz z woda . Jest już o połowę mniejsza niż była.
            klawiatura działa nawet w porządku, ale jak piszę w wordzie to automatycznie mi sie zaczyna kopiować pisany wyraz, albo wszystko kasować , zastanawiające to jest bo w worpadzie można pisać normalnie,

na szczęscie piwo wylane było od strony dvdrooma a nie z drugiej - pewnie byłoby dużo gorzej, jednak i tak chcę go wymienić na gwarancji, poczekam aż plama zniknie i powiem, że coś nie tak jest z klawiaturą, albo o ile plamka zostanie zwale na to. Mam nadzieję, że mi przyjmą i nie wpadna na to co się stało z tym laptopem ( np. po zapachu ).

A i jeszcze małe sprostowanie, napisałam na tym forum, ponieważ na informatycznym forum nie ma za dużego odzewu w podobnych sprawach
            Jeszcze raz dzięki.
            pozdrawiam serdecznie.

Nie polecam takiego rozwiązania. Serwis Lenovo jest wyjątkowo upierdliwy. Na pewno dojdą co było przyczyną problemów i obcążą Cię kosztami wymiany klawiatury. A życzą sobie jak żyd za matkę. Lepiej pogadaj z jakimś znajomym elektromechanikiem lub elektronikiem. Wyjdzie o wiele taniej.
            Last edited by angasc; 2007-11-05, 16:31.

Comment

• Gosia_piwoszka
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2007.11
              • 4

Jeszcze raz dzięki.
              pozdrawiam serdecznie.

w załączniku przesyłam zdjęcie plamki .
              Attached Files

Comment

• Gosia_piwoszka
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2007.11
                • 4

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedzi
                Nie polecam takiego rozwiązania. Serwis Lenovo jest wyjątkowo upierdliwy. Na pewno dojdą co było przyczyną problemów i obcążą Cię kosztami wymiany klawiatury. A życzą sobie jak żyd za matkę. Lepiej pogadaj z jakimś znajomym elektromechanikiem lub elektronikiem. Wyjdzie o wiele taniej.
                aktualnie przebywam za granicą i nie mam tutaj na miejscu żadnych znajomich, którzy znaliby się dobrze na laptopach i byliby mi w stanie pomóc,
                laptop kupiony był w Angli a znajac sposob reklamacji tutaj na miejscu, mam nadzieje , ze od razu wymienia mi na nowy laptop i watpie czy beda sie rozwarstwiac nad przyczynami stanu laptopa , popytam jeszcze jak to tutaj wygląda.

poza tym dowiedziałam się, że o ile płace tzw. ubezpieczenie od zawartości domu ( a płace ) to powinni mi bez gadania wymienic laptop na nowy, takze, moze jeszcze uda się coś zdziałać

(co kraj to obyczaj ! )

Comment

• remfire
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.03
                  • 1334

Nie przesadzaj , takie połączenia mogą byc całkiem przyjemne - wszystko zależy od proporcji

Comment

Przetwarzanie...
                  X