Zmiana czasu. Po co i dlaczego?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kiszot
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2001.08
    • 8118

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
    W listopadzie dni są już coraz krótsze. Zwłaszcza po tak zwanej „zmianie czasu”, jaką dwa razy do roku nakazują władze Eurokołchozu, którym posłusznie podporządkowują się wszystkie obserwatoria astronomiczne, przesuwając czas w przód lub w tył o całą godzinę, zapewniając jednocześnie, że podają czas z dokładnością „do pół sekundy”.

http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=162
    Zapomniał dziadek dodać,że czas zmieniano zanim powstał Eurokołchoz.No ale kto by tam takie bzdury wypisywał.
    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
    So von Natur, Natur in alter Weise,
    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Semper_Fidelis
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2007.10
      • 78

Swego czasu na dworcu Gdynia Główna Osobowa widziałem na tablicy z odjazdami pociągów godzine 15:80. Niestety nie miałem aparatu aby to uwiecznić. Znajomy kolejarz wyjaśnił mi, że to czas Wschodniopruski (1 godzina - 100 minut)
      "Ergo bibamus!"

Comment

• adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
        Chłop chyba sam nie wiedział, o czym chce napisać artykuł.
        No mam dokładnie to samo wrażenie
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

Related Topics

Collapse

• nonFelix
          2021.10.07-09 - 12 Warszawski Festiwal Piwa
          nonFelix
          Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.

Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
          2021-09-23, 19:47
        • slawekkazek
          Browar Głuchołazy (do 1945 Ziegenhals)
          slawekkazek
          Szperając w archiwum browar.bizowym zauważyłem, że problematyka browaru w Głuchołazach nie posiada odrębnego wątku (i w ogóle nie jest zbyt bogato reprezentowana). Postanowiłem to uzupełnić, dodając na początek nowego wątku kilka informacji (by temat nie był gołosłowny). W trakcie...
          2020-03-01, 16:50
        • heckler
          Czechy, Praha-Nové Město, Na Florenci 2139, Minipivovar Fuze
          heckler
          Kolejny, nowo otwarty browar w Pradze nosi nazwę Fuze. Podobno nazwa ma sugerować fuzję zmysłów, smaków i ludzi.

Browar wraz z restauracją działa od kwietnia 2024 roku i zajmuję spora część ogromnego biurowca Nové Masaryčka. Trzeba przyznać, że budynek wygląda bardzo
          ...
          2025-01-03, 11:51
        • dadek
          Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
          dadek
          Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
          2024-10-23, 00:37
        • dadek
          Belgia, Bruksela, Alsembergse Steenweg 75, Beerstorming
          dadek
          Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
          Start
          2024-10-15
          Koniec
          2024-10-15
          2024-10-16, 02:03
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...
        X