Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc
Wyświetlenie odpowiedzi
Przy piwie o... brzytwie
Collapse
X
-
W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
-
-
Ciekawy temat - mam takie same problemy z goleniem jak angasc, ale nie sądziłem że brzytwa może je rozwiązać?!
Na tej stronie mają osełki:
Sklep INTERTOOLS sprzedaje narzędzia do obróbki drewna, elektronarzędzia oraz osprzęt dla przemysłu, rzemiosła i osób prywatnych. Warszawa:Rembertów
Co prawda te normalnie oferowane pewnie będą za wąskie, ale podobno na zamówienie robią je w dowolnym rozmiarze, tylko pytanie czy o taki rodzaj kamienia chodzi?.
I jeszcze jedno moje pytanie - z tego co zobaczyłem to dobra brzytwa jest sporym wydatkiem, jaką więc ma trwałość? Da się dobrym sprzętem golić kilkanaście lat?Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Ja kupiłem kamień w sklepie warszawskiej Akademii Muzycznej. Tzw. japoński kamień wodny, chyba syntetyczny, dwustronny, 5000 i 10000 o ile pamiętam. Sprowadzają na zamówienie, kosztował jakieś 120 zł dwa lata temu.
Fajnie goli się brzytwą, taki ceremoniał. Ale i tak nie potrafię sie gładko ogolić - maszynką goliłem się pod włos, a brzytwą podobno nie powinno się tego robić i rzeczywiście piecze, a z kolei goląc z włosem, nie zrobię sobie gęby na gładko. Może mam kiepską brzytwę albo nie potrafię ostrzyć. Mimo wszystko lubię to.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzinie zrobię sobie gęby na gładko. Może mam kiepską brzytwę albo nie potrafię ostrzyć.
Swoją drogą ostrzałki do brzytwy to tylko w Akademii Muzycznej. Dziwię się, że angasc sam na to nie wpadł .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziJa
goliłem się pod włos, a brzytwą podobno nie powinno się tego robić i rzeczywiście piecze, a z kolei goląc z włosem, nie zrobię sobie gęby na gładko. Może mam kiepską brzytwę albo nie potrafię ostrzyć. Mimo wszystko lubię to.
To rzeczywiście w pewnym sensie jest rytuał. Nie trwa takie golenie 30s jak przy maszynce, ale daje wieeeeele przyjemności.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedziNie pomyślałeś ze to może być to trzecie- gęba
Swoją drogą ostrzałki do brzytwy to tylko w Akademii Muzycznej. Dziwię się, że angasc sam na to nie wpadł .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf Wyświetlenie odpowiedziCiekawy temat - mam takie same problemy z goleniem jak angasc, ale nie sądziłem że brzytwa może je rozwiązać?!
Na tej stronie mają osełki:
Sklep INTERTOOLS sprzedaje narzędzia do obróbki drewna, elektronarzędzia oraz osprzęt dla przemysłu, rzemiosła i osób prywatnych. Warszawa:Rembertów
Co prawda te normalnie oferowane pewnie będą za wąskie, ale podobno na zamówienie robią je w dowolnym rozmiarze, tylko pytanie czy o taki rodzaj kamienia chodzi?.
I jeszcze jedno moje pytanie - z tego co zobaczyłem to dobra brzytwa jest sporym wydatkiem, jaką więc ma trwałość? Da się dobrym sprzętem golić kilkanaście lat?
Jeśli chodzi o brzytwę, to tam są rzeczywiście bardzo drogie. Ja kupiłem swoją w Centrum Zaopatrzenia Fryzjerów przy ul Raszyńskiej w Warszawie. Za około 300 zł.
Co do trwałości narzędzia, to kilka lat spokojnie, a być może dłużej. Kiedyś brzytwa przechodziła z ojca na syna.....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedziKiedyś brzytwa przechodziła z ojca na syna.....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedziPo ogoleniu całej twarzy ponownie się namydlasz i golisz pod włos.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziCiekawe co ja bym musiał zrobić jak ja mam co drugi włos w inną stronę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedziProste: zapuścić brodęLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziZobacz fotki z porterowego spotkania u Adama.Last edited by adam16; 2007-12-16, 18:52.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziZobacz fotki z porterowego spotkania u Adama.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedziSerio - Kiszot wygląda jak Sopista No prawie...
Comment
-
Comment