W Krakowie od pewnego czasu szaro-buro...Czasami wyjdzie coś w rodzaju słońca, ale tylko na chwilkę. Temperatura +15 (nawet nieźle). Czekam kiedy wreszcie będzie można wyjść na pole w krótkim rękawku.
W Świdnicy słonecznie, ok. 20 C, lekki wiatr. Wczoraj lało całe przedpołudnie, po południu słonecznie i ciepło. trochę pogoda nie dopisuje, bo akurat Dni Świdnicy - dzisiaj głównie sportowe, po południu festyn na OSiRze. Wczoraj był Piasek, a w piątek Piersi.
Krzysiu napisał(a) W Świdnicy słonecznie, ok. 20 C, lekki wiatr. Wczoraj lało całe przedpołudnie, po południu słonecznie i ciepło. trochę pogoda nie dopisuje, bo akurat Dni Świdnicy - dzisiaj głównie sportowe, po południu festyn na OSiRze. Wczoraj był Piasek, a w piątek Piersi.
Piersi dzisiaj w Częstochowie z okazji 5 lat M1. Pogoda raczej nie dopisuje koncertowaniu. Chociaż.... może się wyklaruje do wieczora.
Ostatnia zmiana dokonana przez arzy; 2004-06-06, 09:42.
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wyglada to kiepsko - nie tylko mokro, ale i zimno. Jeszcze chyba tak nie było, pamiętam raz był ziąb straszny (zwłaszcza w przewiewnym namiocie), ale wody i mrozu naraz to jeszcze nie było.
W Krakowie, codziennie rano, jest piękna pogoda. A potem się chmurzy i przeważnie pada deszcz. Dzisiaj jest ciepło, bo 20 stopni, ale niestety już się znowu pochmurzyło...Podobno całe lato ma być kiszkowate czyli deszczowe.
Pogoda w Warszawie beznadziejna do kwadratu, a jeszcze o 5 rano jakiś (...) ochlapał mnie jak sobie podsypiałem na przystanku autobusowym...
W całej tej chlapiąco- szarej scenerii widzę tylko dwa pozytywy:
-siedząc w pracy nie jest mi żal, że nie jestem na plaży
-może nie będzie trzeba robić "przerwy letniej"
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
U mnie podobnie. Wczoraj lało cały dzień, dodatkowo w nocy przeszła spora ulewa, co przy blaszanym dachu nieco utrudniło sen. Dzisiaj na szczęście nic nie razi mych zaspanych oczu - szaro, ponuro. Dobrze, że nie zimno.
A ja mam urlop w lipcu. To co za oknem i prognozy (przepraszam-przepowiednie) wskazują tylko i wyłącznie na "Jasia Kowalskiego" w Bytowie. Plaża nad Jeleniem zdecydowanie odpada.
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...
Breiðdalsvík (130 mieszkańców), to jedna z głównych miejscowości w regionie Fiordów Wschodnich na Islandii.[Pogoda latem jest tu taka, jak obecnie w Polsce. Niemniej w słoneczny - sierpniowy dzień, widzieliśmy tu jedyną podczas pobytu na wyspie osobę "opalającą się" z nagim torsem. ] ...
Comment