Kole 4:30 czyste niebo,minimalna mgiełka;parenaście minut po piątej nadejszła nad portem mgła-typowo angielska.Od siódmej rano pokazało się błękitne niebo i tak zostało Teraz 43 stopnie w słoneczku i dopiero 21.08 do roboty
Pogoda dla piwosza
Collapse
X
-
Powoli tworzy nam się mapa pogodaowa na dzisiaj
Od Gdańska przez Szczecin, aż do południowej granicy słonecznie?
A jak w Poznaniu?
W wałbrzychu od rana cieplutko, słabiuteńki wietrzyk.Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Bielsko po prostu ulokowane jest zbyt blisko Krakowa
Tam zawsze padało, o czym zresztą można posluchać
Trzymam kciuki za poprawę pogody. Jeżeli się nie poprawi- daj znać.Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Krakowskie Biuro Prognoz Meteorologicznych rozesłało po południu ostrzeżenie o dalszych okresowo intensywnych opadach deszczu na Śląsku, w Małopolsce i Podkarpaciu w ciągu najbliższych 36 godzin.
Według synoptyków, padało będzie od czwartku wieczorem do soboty rano. Opady deszczu będą połączone z lokalnymi burzami.
W dorzeczach Soły, Skawy, Dunajca, Raby, Wisłoki, Wisłoka i Sanu prognozowana intensywność opadów wyniesie od 20 do 25 mm deszczu w ciągu 12 godzin, czyli od 20 do 25 litrów wody na jeden metr kwadratowy powierzchni.
"Intensywne opady deszczu spowodują znaczne wezbrania wód i lokalne podtopienia" - napisano w komunikacie.
Silne opady deszczu występują w górach od początku tygodnia. Do środy i czwartku spowodowały m.in. wezbranie rzek powyżej stanów ostrzegawczych, a nawet alarmowych w kilku powiatach południowej Małopolski.
Od niedzieli na Kasprowym Wierchu w Tatrach spadło w sumie już 150 mm deszczu. Średnia wieloletnia suma opadów dla lipca na tym szczycie wynosi 209 mm. W czwartek w górach prawie przestało podać, w ciągu pierwszych sześciu godzin pomiaru na szczycie zanotowano tylko 3,5 mm opadu.Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
W Opolu nie moze się zdecydowac czy padać czy nie
Comment
-
-
marcopolok napisał(a)
Wszędzie leje ale nad Szczyrkiem "chwilowo " świeci słońce
dla uspokojenia dodam że powodzie w górach są krótkochwilne
za to przebieg niestety bywa gwałtownyLast edited by Pogoniarz; 2004-07-29, 16:27.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
... ciągle pada... Tak przedstawia się sytuacja pogodowa w Katowicach i ChorzowieBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
Comment