Ja wczoraj siedziałem w domku, raczyłem się jasną Fortunką i nawet kufel zmroziłem Ale w czasach burzliwej młodości zdarzało mi się pić schłodzone piwo na mrozie
Pogoda dla piwosza
Collapse
X
-
Jesień dziś przyszła i od razu zrobiło się... jesiennie. Lało z niewielkimi przerwamo na słoneczko, cały dzień. A ja właśnie wypiłem grzańca, bo wróciłem z pracy przemoknięty i zziębnięty.
Witaj Jesieni!Last edited by adam16; 2004-09-22, 20:13.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
-
celt_birofil napisał(a)
My tu o deszczeku i wiaterku a w niktórych rejonach kraju było małe trzęsienie ziemi. Jak to wyglądało?
Były dwa wstrząsy, ponoć ten drugi był silniejszy. Piszę 'ponoć', bo go nie odczułem. Ten pierwszy zatrząsł mnie w pracy.
Z opowieści znajomych wiem, że nie było to przyjemne uczucie - drżące szkło, a nawet przesuwające się meble. Brrr...
No i mamy drugą Japonię
Comment
-
-
W Warszawie pogoda w kratkę. Przed chwilą było słońce, teraz już jest szaro, a pewnie zaraz będzie padało. Jak zacznie padać, to polepszą nam się warunki pracy, bo w bloku opodal naszego biurowca mieszka taka jedna staruszka...
...Kobita jest wyraźnie wyczulona na ładniejszą pogodę. Od razu wychodzi na balkon i wygłasza płomienne (i bardzo donośne) przemowy. Z reguły pomstuje na komuchów i Żydów. Czasem dostaje się też Cyganom i wymiarowi sprawiedliwości. Ona chyba kiedyś musiała tam pracować, bo ciągle coś mówi, że jej akta kradli i że ją od sprawy odsunęli. Po za tym chyba wykładała prawo, bo ciepło wspomina swoich studentów. Nawet broni ich! Kilka dni temu (jak słońce wyszło), dowiedzieliśmy się na przykład, że ktoś jej z domu bigos wykrada, ale, że to nie studenci...
A co do wstrząsów, to w moim otoczeniu nie były odczuwalne.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!
Comment
-
-
Częstochowa
Temperatura 5 stopni. Niebo czyściutkie wróży ładny dzień.
Pieczonki i piwko to dobry pomysł na dziś"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
Comment