Ja wczoraj siedziałem w domku, raczyłem się jasną Fortunką i nawet kufel zmroziłem Ale w czasach burzliwej młodości zdarzało mi się pić schłodzone piwo na mrozie
Ostatnia zmiana dokonana przez arcy; 2004-09-17, 07:24.
Dizisaj zaczyna się jesień. I niestety widać za oknem: zimno, wieje, szaro i deszczowo. W tym roku sezon na portery, koźlaki i klasztorniaki zacznie się bardzo szybko. W końcu trzeba się jakoś rozgrzać
Jesień dziś przyszła i od razu zrobiło się... jesiennie. Lało z niewielkimi przerwamo na słoneczko, cały dzień. A ja właśnie wypiłem grzańca, bo wróciłem z pracy przemoknięty i zziębnięty.
Witaj Jesieni!
Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2004-09-22, 20:13.
celt_birofil napisał(a) My tu o deszczeku i wiaterku a w niktórych rejonach kraju było małe trzęsienie ziemi. Jak to wyglądało?
Przedwczoraj m.in. w Trójmieście się trzęsło
Były dwa wstrząsy, ponoć ten drugi był silniejszy. Piszę 'ponoć', bo go nie odczułem. Ten pierwszy zatrząsł mnie w pracy.
Z opowieści znajomych wiem, że nie było to przyjemne uczucie - drżące szkło, a nawet przesuwające się meble. Brrr...
W Warszawie pogoda w kratkę. Przed chwilą było słońce, teraz już jest szaro, a pewnie zaraz będzie padało. Jak zacznie padać, to polepszą nam się warunki pracy, bo w bloku opodal naszego biurowca mieszka taka jedna staruszka...
...Kobita jest wyraźnie wyczulona na ładniejszą pogodę. Od razu wychodzi na balkon i wygłasza płomienne (i bardzo donośne) przemowy. Z reguły pomstuje na komuchów i Żydów. Czasem dostaje się też Cyganom i wymiarowi sprawiedliwości. Ona chyba kiedyś musiała tam pracować, bo ciągle coś mówi, że jej akta kradli i że ją od sprawy odsunęli. Po za tym chyba wykładała prawo, bo ciepło wspomina swoich studentów. Nawet broni ich! Kilka dni temu (jak słońce wyszło), dowiedzieliśmy się na przykład, że ktoś jej z domu bigos wykrada, ale, że to nie studenci...
A co do wstrząsów, to w moim otoczeniu nie były odczuwalne.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
W Krakowie pogoda paskudna. Dzisiaj było 12 stopni,lało co chwilę. I pomyśleć, że jeszcze tydzień temu opalałam się na leżaczku. A teraz? Co to będzie w zimie???
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...
Breiðdalsvík (130 mieszkańców), to jedna z głównych miejscowości w regionie Fiordów Wschodnich na Islandii.[Pogoda latem jest tu taka, jak obecnie w Polsce. Niemniej w słoneczny - sierpniowy dzień, widzieliśmy tu jedyną podczas pobytu na wyspie osobę "opalającą się" z nagim torsem. ] ...
Comment