Jutro jest spodziewany nowy rekord Polski jeśli chodzi o temperaturę (stary jest z przed ponad 80 lat, niestety moim uszom umknęła wysokość starego rekordu)
Pogoda dla piwosza
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AhumbaJaka CUDOWNA burza od kwadransa szaleje nad Bemowem
A tuż po burzy zdarzyło nam się jechać na bliskie Bemowo, potem na Żoliborz, następnie na Sadybę i z powrotem do nas (czyli na Wolę). Takiej ilości połamanych drzew, walających się po jezdni gałęzi, stojących tramwajów, korków i zniszczonych przez konary samochodów już dawno nie widziałem
A w ostatniej chwili (dzięki mojemu śmiałemu manewrowi ) unikneliśmy jechania zalanym tunelem na Wisłostradzie (tym pod Ś.P. Rybitwą).
A teraz to już tylko zasłużone piwko i rozkoszowanie się temperaturą niższą o kilkanaście stopni, niż ta sprzed burzybigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Tak wyglądała wczoraj Warszawa gdzieś koło pracy mojego brata Artura, w tym samochodzie siedział człowiek.... nic mu się całe szczęście nie stało. Przyjechał po żonę do pracy. Mój mąż stwierdził: Jaki z tego morał? Nie przyjeżdżaj po żonę do pracy...
A to drzwi wejściowe do jego pracy. Podobno mieli problem z wydostaniem się na zewnątrz.
I mój brat w akcji
Comment
-
-
Krąży nad Wałbrzychem burza. Grzmi, błyska, zaraz pewnie lunie.Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
-
pogodowe straszenie
Strasznie postraszyli wystraszeni - jeszcze wczoraj wieczorem w TV !
...a tu dwa błyski bez grzmotu...dwa razy zakręciło i...po bólu.
Najważniejsze jest to, że się ochłodziło ( obecnie około + 20*C ), słońce się przedziera przez chmury - opadów brak.
Comment
-
-
Mnie trochę zmoczyło na meczu.Pioruny to chyba robiły za oświetlenieLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment