Pomyleńcy! Jak można lubić zimę?
Nienawidzę zimy, mrozu, śniegu, odśnieżania, poślizgów, szronu, chuchania parą, czapek, szalików, kaleson, niedogrzanych tramwajów, skrobania szyb, niemożności wychylania piwa w ogródku i wszystkich innych atrybutów tej pory roku. Już bym chyba wolał mieć dwie jesienie.
Zmarźlak jestem.
I lepiej taplać się w błocie i chorować od takiej wilgotnej zmiennej pogody, a latem narzekać że insektów tyle lata? Nie ma to jak zamarazający nos i powieki! A najlepszą rzeczą jest hartujące ciało i ducha nacieranie śniegiem! Uwielbiam!
Łódka totalnie zasypana, skodzinka dziś robiła za skuter śnieżny. Też jestem z tych co kochają zimę, tego mi brakowało jak mnie tu nie było - nie ma nic gorszego niż deszcz dzień w dzień od listopada do marca Teraz to jest wypas
W Bytomiu +2 i co jakiś czas sobie posypuje białym puchem z góry.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Całą noc, z małymi tylko przerwami, sypał śnieg. Teraz znów sypie, a przy okazji co nieco topnieje – oj będzie jutro rano niezła ślizgawica – już się martwię o powrót do domu z nocki, tym bardziej że już wczoraj, przy w miarę cywilizowanych temperaturach, autobusy jeździły jak chciały, a nie wedle rozkładu... no chyba, że to był totalny rozkład jazdy
Co to będzie jak te zapowiadane mrozy wreszcie przycisną?
Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2006-01-21, 16:01.
Kurde!!! gdzie Wy widzicie te dodatnie temperatury?
U mnie jest -14 i dopiero niedowano naprawiono ogrzewanie. Pół Olsztyna marzło. Teraz marznie drugie pół Olsztyna
Ostatnia zmiana dokonana przez Cyrkonia; 2006-01-21, 18:25.
Wszystkie komputery podają mi, że w Katowicach jest w tej chwili 2,8 powyżej zera, w skali Celsjusza (na wysokości 5-6 metrów).
A jakie piękne sople się pojawiły - niektóre spokojnie przekraczają metr długości.
Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2006-01-21, 21:30.
U nas powyżej zera a miało być poniżej i przez to się na umawiane od kilku tygodni spotkanie z Ojcem nie wybrałem bo musiał jechać na wieś wodę z rur w domu pozpuszczać coby nie zamarzła, bo meteorolodzy zapowiadali minus 30
U mnie za oknem -19°... Dobrze, że nie śnieży, bo znów bym musiał rano odkopywać auto. Wczoraj, zanim zgarnąłem cały śnieg, musiałem zaczynać od nowa...
Zapowiadali na noc spore mrozy, cały wieczór ostro podkładam do kominka no i w domu +22, za oknem -8. Za ciepło by normalnie spać.
Schładzam się trochę Velkopopowickim ciemnym koziołkiem.
Fajna zima
Wszystkie komputery podają mi, że w Katowicach jest w tej chwili 2,8 powyżej zera, w skali Celsjusza (na wysokości 5-6 metrów).
A jakie piękne sople się pojawiły - niektóre spokojnie przekraczają metr długości.
Obecne wskazanie tego samego sprzętu to dokładnie minus 15. Przy ziemi, czyli na wysokości mojego nosa, będzie jeszcze mniej
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...
Breiðdalsvík (130 mieszkańców), to jedna z głównych miejscowości w regionie Fiordów Wschodnich na Islandii.[Pogoda latem jest tu taka, jak obecnie w Polsce. Niemniej w słoneczny - sierpniowy dzień, widzieliśmy tu jedyną podczas pobytu na wyspie osobę "opalającą się" z nagim torsem. ] ...
Comment